Kulinarna przygoda z Da Grasso
Restauracje Da Grasso zapraszają wszystkie dzieci na kulinarną przygodę, czyli warsztaty z samodzielnego przygotowywania pizzy "Mały Kucharz". W trzech łódzkich lokalach Da Grasso najmłodsi miłośnicy najpopularniejszego włoskiego dania mogą własnoręcznie wykonać smaczną pizzę, a w nagrodę otrzymać dyplom i medal "Małego Kucharza".
Mały Kucharz to nowa propozycja Da Grasso dla najmłodszych. Polega na samodzielnym przygotowywaniu pizzy przez dzieci podczas wizyty w jednej z restauracji Da Grasso w Łodzi (przy ul. Piotrkowskiej, Zachodniej i Pabianickiej - w Porcie Łódź). To okazja dla rodziców na zjedzenie wraz z pociechami smacznego posiłku w restauracji, a dla najmłodszych zabawa i nauka, pozwalająca rozbudzić w nich prawdziwe talenty kulinarne.
Warsztaty z przygotowywania pizzy odbywają się codziennie. Każde dziecko, które odwiedzi jedną z trzech wskazanych restauracji i będzie chciało wykonać własną pizzę zaopatrzone zostanie w fartuszek, stolnicę i wałek, wybierze rodzaj pizzy, którą chce przygotować i otrzyma składniki niezbędne do jej przyrządzenia. Po przygotowaniu pizzy mały kucharz zobaczy jak trafia ona do pieca, a po kilku minutach otrzyma ją podaną na talerzu wraz z dwoma sosami i napojem Kubuś Play. Zwieńczeniem warsztatów jest wręczenie dyplomu i plakietki z logotypem akcji oraz gratulacje od obsługi lokalu. Nad dziećmi przygotowującymi pizzę czuwają kelnerzy restauracji, a w razie potrzeby pomocą służy także wykwalifikowany kucharz.
Indywidualne warsztaty "Małego Kucharza" cieszą się dużą popularnością. Rodzice coraz liczniej zgłaszają się do łódzkich restauracji, by podziwiać kulinarne wyczyny swoich pociech. Oferta warsztatów jest jednak dość szeroka, dlatego przedstawiona została także dyrekcji łódzkich przedszkoli i szkół podstawowych. Samodzielne przygotowanie pizzy może stanowić niecodzienną formę aktywności, łączącą naukę z zabawą i integrującą grupy rówieśników.
"Nasze restauracje i pizzerie są przyjazne nie tylko dorosłym, ale też dzieciom, dlatego też z myślą o nich skomponowaliśmy menu Junior i wdrożyliśmy warsztaty z przygotowywania pizzy. Są one doskonałym pomysłem zarówno dla rodziców, dbających o wszechstronny rozwój swoich pociech, jak i dla przedszkoli i szkół szukających ciekawych pomysłów na zajęcia praktyczne dla swoich wychowanków" - wyjaśnia Karolina Rozwandowicz, Prezes Da Grasso Sp. z o.o.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dla turystów:
Jak przedstawia się sprzedaż oferty na lato 2025 w
Katedra Notre-Dame ponownie
Najlepszy listopad w historii Katowice
Starsze aktualności:
WTTC: sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje
Władze Wenecji ograniczą liczebność grup
Kontrole na granicy ze Słowacją znów
Zmiana lidera kierunku na city
Polska Wschodnia - tanie pożyczki dla
Grecos promuje Grecję
UE szykuje zmiany w przepisach dot. czasu pracy
ACI EUROPE publikuje wytyczne dot. obsługi pasażerów z niewidocznymi
Ruszył fundusz pożyczek dla firm turystycznych ze wschodniej
Zniknie restauracja "Festiwalowa"
Europejskie Spotkania SAFE AKTIVITY
Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji, czyli jak skutecznie odzyskać pieniądze wpłacone za urlop!
Bilans konferencji nt. roli planowania imprez biznesowych
Nowy terminal portu lotniczego w Łodzi
Słaby 2009 rok dla brytyjskich lotnisk
Finał Ogólnopolskiego Forum Informacji Turystycznej w Tarnowie
czy to prawda, że centrum podróży s.a. zbankrutowało
Nie będzie Internetu w Boeingu
Z Wizz Air do Chorwacji i Słowenii!
Zawody narciarskie Slovakia Ski Cup
Poznań: mieszkańcy udostępnią swoje domy gościom grudniowej konferencji?
11,9 miliona zagranicznych turystów w 9 miesięcy!
17-lecie restauracji McDonalds w Polsce
5 lat linii lotniczej Ryanair w Łodzi