Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specialista ds. sprzedaży
- Rezydent biura podróży 2024 (Chalkidiki)
- Pilotaż 27-30.05.2024 do Warszawy
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
Zobacz także
Przewodnik Michelin obejmie kolejnej miasto w Polsce
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów dostępne
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Krok w stronę uruchomienia połączeń z Polski do Omanu
Ruszył fundusz pożyczek dla firm turystycznych ze wschodniej Polski
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Już dzisiaj w Poznaniu rozpoczęły się targi dla branży gastronomicznej Gastro Trendy. Impreza odbędzie się w dniach 12-15 września br. W ramach przedsięwzięcia odbędzie się konkurs zatytułowany Kulinarny Puchar Polski. O zwycięstwo, 14 września powalczy kilkanaście kulinarnych zespołów.
Konkurs kulinarny cieszy się coraz większym uznaniem międzynarodowego środowiska gastronomicznego. Rekomendacji tegorocznych mistrzostw udzieło m.in. World Association of Chefs Societies (WACS), czyli Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni. KPP ma także wsparcie ETI Euro-Toques International, czyli Kucharskiej Wspólnoty Europejskiej.
Wśród znanych osobistości Świata Kuchni, którzy gościli na Targach w ubiegłych latach znalazł się m.in. John Noel Gilbertson - uznawany przez Amerykańską Federację Kulinarną (ACF) za Dyplomowanego Szefa Kuchni (CEC) oraz przedstawiciele Instytutu Paula Bocusa we Francji. W tym roku imprezę ma uświetnić dyrektor akademicki z Le Cordon Bleu - słynnej kulinarnej uczelni.
Wydarzeniu patronują: Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Euro-Toques Polska oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział dla turystów:
Rekordowy luty w Katowice
TUI stawia na sztuczną
Niezwykły album polskich mistrzów kuchni
Greckie tawerny otwierają się na turystów
Najlepsze okazje - w którym hotelu?
TTH Pegasos Planet Incekum ItakA- OstrzegaM!!!
Restauracja Paros stawia na piłkarskie emocje
Studenci turystyki nie mają perspektyw?
Wpływ sytuacji na Ukrainie na transport autobusowy
Nie tylko filmowy Miś jadał w barach mlecznych
Rezerwacja hotelu na ostatnią chwilę
Truskawkowy czerwiec w Sheraton Warsaw