TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kucharze dla dzieci w Afryce

W dniach 20-30 sierpnia b.r. w ramach III edycji World Chefs Tour Against Hunger 2011 szefowie z kuchni z 46 krajów Europy, obu Ameryk, Afryki, Azji i Australii połączą swoje siły i zawodowe umiejętności w walce z głodem na świecie.


W ciągu dziewięciu dni na terenie pięciu miast RPA odbędą się pokazy kulinarne i bankiety w ramach National Food Festival, których celem jest licytacja narodowych dań każdej z drużyn, a pozyskane środki mają zostać przeznaczone na zakup żywności dla głodujących dzieci w Afryce.

Polskę reprezentować będą profesjonaliści branży gastronomicznej: Joanna Ochniak (Manager), Marcin Budynek (Senior Chef), Paweł Mieszała (Pastry Chef), Przemysław Kaczor (Chef), Marcin Komsta (Chef).

Drużyna z Polski przygotuje i zaprezentuje w Johannesburgu łącznie osiemnaście tradycyjnych dań, w tym 4 desery, które będą licytowane podczas pokazów kulinarnych. Obowiązkiem drużyny będzie także serwowanie kolacji w stylu polskim, na które zaproszenia w formie cegiełek można już nabyć.

W tym roku organizatorzy walczą o zebranie 4 mln rand, co pozwoli na wyżywienie 3000 dzieci w okresie kolejnych 5 lat.

Drużyna z Polski poprzez swój udział ma nadzieje, że dotrze do środowisk polonijnych w RPA, aby te włączyły się w akcję WALKI Z GŁODEM, poprzez zakup serwowanych przez nią dań w ramach Światowego Festiwalu Kulinarnego odbywającego się w dniach 24- 27 sierpnia w Hyde Park Shopping Centre oraz w hotelu OR Tambo Intercontinental w Johannesburgu.

Patronem akcji jest dr Bill Gallagher - Prezes Honorowy Światowego Stowarzyszenia Społeczności Kucharskiej (WACS) oraz Stowarzyszenie Szefów Kuchni Południowej Afryki (SACA).





Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
III edycai World Chefs Tour Against Hunger szef kuchni Europa Ameryka Afryka Azja Australia zawodowe umiejętności na świecie National Food Festival licytacja narodowe dania drużyna dzieci w Afryce głodujące Joanna Ochniak Manager Marcin Budynek Senior Chef Paweł Mieszała Pastry Chef Przemysław Kaczor Chef Marcin Komsta w Johannesburgu tradycyjne dania pokazy kulinarne cegiełki randy w Hyde Park Shopping Centre OR Tambo Intercontinental Bill Gallagher Prezes Honorowy Światowe Stowarzysze Społeczności Kucharskiej WACS Stowarzyszenie Szefów Kuchni Południowej Afryki SACA




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję