Og³oszenia
Og³oszenia
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice ¦l±skie
- Wychowawcy na obóz we W³oszech
- Kupiê funkcjonuj±ce biuro podró¿y
- GRECJA - REZYDENT
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od po³owy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
Odkrywamy nowe talenty kulinarne
27 kwietnia 2013 r. w Hotelu S³oneczny M³yn**** w Bydgoszczy, zrzeszonym w sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, odbêdzie siê druga ods³ona Miêdzynarodowego Konkursu Kulinarnego Trendy Chef 2013. Konkurs ten otrzyma³ nominacjê do Kulinarnego Pucharu Polski 2013, jest równie¿ popierany przez wiele stowarzyszeñ kucharskich i cukierniczych w Polsce i za granic±.
Konkurs jest znakomit± okazj± do zobaczenia w akcji kulinarnych mistrzów, a tak¿e do wziêcia udzia³u w pokazach kulinarnych wybranych firm gastronomicznych. Trendy Chef kierowany jest w szczególno¶ci do: szefów kuchni, kucharzy, osób zwi±zanych z szeroko pojêtym hotelarstwem, a tak¿e do wszystkich tych, którzy interesuj± siê nowoczesnymi trendami kulinarnymi.
W¶ród celów, jakie stoj± przed drug± ods³on± konkursu, jest przede wszystkim kontynuacja osi±gniêæ jego ubieg³orocznej edycji. Konkurs ma m.in. odkrywaæ i prezentowaæ nowe talenty kulinarne, a tak¿e promowaæ kulinarne osobowo¶ci. Wymiana do¶wiadczeñ kulinarnych ma równie¿ przyczyniæ siê do przybli¿ania tradycji kuchni polskiej oraz umiejêtnego dostosowywania jej do standardów nowoczesno¶ci.
Konkurs oceniany bêdzie przez jury techniczne i jury degustacyjne. Jury techniczne bêdzie oceniaæ: prezentacjê potrawy i ogólne wra¿enie, brak sztucznych dodatków zmieniaj±cych smak produktów, techniki u¿yte w trakcie przygotowania potrawy, estetykê wykonania dania koñcowego, smak potrawy i smak w³asny produktu, smakowe zestawienie produktów, prawid³owy dobór dodatków, doprawienie zachowuj±ce smak w³asny surowca, stopieñ trudno¶ci wykonania potrawy, innowacyjno¶æ dania, a tak¿e funkcjonalno¶æ potrawy w realnej karcie restauracyjnej. Za ka¿dy z wymienionych elementów uczestnicy bêd± mogli otrzymaæ od 1 do 10 punktów.
Z kolei zadaniem jury technicznego bêdzie ocena: przygotowania produktów i sprzêtu, podzia³u pracy, czysto¶ci pracy oraz czysto¶ci po jej zakoñczeniu, a tak¿e profesjonalizmu pracy (prawid³owa technika produkcji, zu¿ycie produktu, prawid³owe zastosowanie obróbki technologicznej oraz zespo³owo¶æ pracy). Jury techniczne mo¿e przyznaæ maksymalnie 40 punktów (od 0 do 5 za ka¿dy z elementów).
Komentarze
Tagi:
Dzia³ centra informacji i promocji:
Rozpoczyna siê kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu w¶ród
Dzia³ hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka bêdzie jeszcze
Starsze aktualno¶ci:
Wzrost p³acy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasa¿erowie opó¼nionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewo¼nik powinien to
Ecco Travel wraca z chiñsk±
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator us³ug hotelowych mo¿e rozliczaæ siê wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej po³±czone z reszt±
Kraków wprowadza ograniczenia sprzeda¿y
1/5 Polaków nie ubezpiecza siê przy
POT podpisa³a deklaracjê w sprawie promocji
Gdzie podró¿uj± internauci w 2011 r.
Uroczysto¶ci Bo¿onarodzeniowe w Wilnie
Jak zape³niæ lukê na rynku gastronomicznym?
Co zagraniczni tury¶ci s±dz± o Polsce?
Jak pracuj± Polskie lotniska - czas na podsumowanie
PKP nie chce powtórki z rozrywki
Australijski przemys³ turystyczny ma k³opoty
Nie skorzystasz z wc, zaoszczêdzisz
Franczyza: czego nie dowiesz siê od razu
I tura Bryza Cup 2012 zakoñczona
Niemcy celem podró¿y dla m³odych
Tury¶ci oszukani na fikcyjnych apartamentach
Sytuacja polityczna przysparza problemów przewo¼nikom lotniczym
Prezes Turkish Airlines zawieszony
Rezydent, t³umacz: Ba³kany, Turcja, Cypr
Kraków: tury¶ci narzekaj±, ¿e trudno kupiæ bilety autobusowe