Ogłoszenia
Ogłoszenia
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Z hotelu do przyszpitalnego baru
Bar w suwalskim szpitalu działa już od kilku lat. Lokal nie cieszy się jednak zbytnią popularnością - Jedzenie nie dość, że mało urozmaicone, to jest po prostu zbyt drogie - skarżą się zarówno pacjenci placówki szpitalnej jak i odwiedzający ją goście.
Władze szpitala nie dają jednak za wygraną i inwestują w nową wykwalifikowaną kadrę. Marcin Budynek - szef kuchni i dyrektor gastronomii hotelu Warszawa w Augustowie, laureat wielu konkursów kulinarnych podjął się wyzwania i przygotowuje menu dla baru w suwalskim szpitalu.
Aktualnie trwa remont szpitalnej stołówki. Polityka baru idealnie wpisuje się w szpitalne standardy. Jak zapewnia Budynek - Chcemy przyrządzać potrawy ze zdrowych, głównie regionalnych produktów.
Marcin Budynek jest założycielem i właścicielem Akademii Kulinarnej Marcina Budynka, absolwentem Poznańskiej Szkoły Gastronomicznej. Uczył się m.in. u Dominique'a Pootie - byłego szefa kuchni Francois'a Mitteranda. Przeszedł szkolenie we Francuskiej Szkole Gastronomicznej w Compiegne pod Paryżem. Był wieloletnim szefem kuchni Hotelu Bryza w Juracie. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Pyrzowice: I kwartał gorszy, w kwietniu wiele nowości
MSW radzi: wyrób paszport i to szybko!
Lotnisko w Jasionce: nowy terminal rusza 17 kwietnia
Jakie kierunki turyści wybierają zimą?
Nowy Jork: samolot lądował bez podwozia
Lodziarnie Grycan na chłodne dni
Majówka: w dużych miastach najtaniej
Wzrośnie popularność lokali fast-food?
Naszym horyzontem jest przyszłość, czyli kampania LOT-u
Triada: na 20-te urodziny oferty specjalne