TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Z hotelu do przyszpitalnego baru

Bar w suwalskim szpitalu działa już od kilku lat. Lokal nie cieszy się jednak zbytnią popularnością - Jedzenie nie dość, że mało urozmaicone, to jest po prostu zbyt drogie - skarżą się zarówno pacjenci placówki szpitalnej jak i odwiedzający ją goście.


Władze szpitala nie dają jednak za wygraną i inwestują w nową wykwalifikowaną kadrę. Marcin Budynek - szef kuchni i dyrektor gastronomii hotelu Warszawa w Augustowie, laureat wielu konkursów kulinarnych podjął się wyzwania i przygotowuje menu dla baru w suwalskim szpitalu.

Aktualnie trwa remont szpitalnej stołówki. Polityka baru idealnie wpisuje się w szpitalne standardy. Jak zapewnia Budynek - Chcemy przyrządzać potrawy ze zdrowych, głównie regionalnych produktów.

Marcin Budynek jest założycielem i właścicielem Akademii Kulinarnej Marcina Budynka, absolwentem Poznańskiej Szkoły Gastronomicznej. Uczył się m.in. u Dominique'a Pootie - byłego szefa kuchni Francois'a Mitteranda. Przeszedł szkolenie we Francuskiej Szkole Gastronomicznej w Compiegne pod Paryżem. Był wieloletnim szefem kuchni Hotelu Bryza w Juracie. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Marcin Budynek szpital lokal Poznańska Szkoła Gastronomiczna szef kuchni




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję