Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
- Specjalista ds turystyki Katowice
- Sprzedawca produktu turystycznego
- Sprzedawca usług turystycznych
Winobraniowy jarmark: wystawcy na bakier z higieną
Podczas winobraniowego jarmarku w Zielonej Górze stragany, w których można kupić jedzenie znalazły się pod lubą sanepidu. Posypały się kary.
Kontrolę przeprowadzono w 25 punktach gastronomicznych. Okazało się, że wiele z nich jest brudna, zaś sami wystawcy nie myją rąk.
Urzędnicy prowadzą kontrole codziennie. Dotychczas ujawniono nieprawidłowości w 22 straganach z jedzeniem. Najczęściej złamanie przepisów dotyczyło złego przechowywania żywności, brudnego sprzętu służącego do przygotowywania posiłków, używania przez wystawców brudnych opakować oraz braku odzieży ochronnej. Okazuje się, że pracownicy straganów nie myją rąk.
Pracownicy zielonogórskiego sanepidu wystawili do tej pory 6 mandatów na łączną kwotę 1,6 tys. zł. Kontrole potrwają do końca święta wina.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Małopolska zarobiła na turystyce więcej niż przed
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Creme de la creme branży spotkań we Frankfurcie, czyli IMEX 2011 za nami!
TLK: dantejskie sceny w drodze nad morze
Kryzys korzystny dla polskiego turysty
Magda Gessler otworzy restaurację
Nowy obiekt B&B już otwarty we Wrocławiu
Stewardessa tylko z męską opieką
HotelsCombined nagrodzone World Travel Award