Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Jerzy Dudek na okładce nowego Sphinx Menu
W restauracjach Sphinx, zarządzanych przez Sfinks Polska, pojawiło się nowe lifestylowe Sphinx Menu. Na jego okładce gości znany polski bramkarz, Jerzy Dudek, który w wywiadzie opowiada m.in. o kulinarnych fascynacjach, kadrze piłkarskiej i radzeniu sobie z presją. W najnowszym Sphinx Menu, dostępnym we wszystkich lokalach sieci w Polsce, nie brakuje również inspirujących przepisów, a także wspomnień z egzotycznych wycieczek.
- Klienci naszych restauracji polubili Sphinx Menu, stąd już po raz czwarty wprowadzamy nietypową kartę dań wzbogaconą o wywiad ze znanym sportowcem i ciekawe artykuły na temat kulinariów. Każdy gość Sphinxa może przejrzeć je na miejscu, albo też zabrać ze sobą, by w domowym zaciszu poczytać i wypróbować nowe przepisy. Ponadto, do Sphinx Menu dodaliśmy atrakcyjne kupony rabatowe, które można zrealizować w restauracjach WOOK i Chłopskie Jadło. Zachęcamy tym samym bywalców Sphinxa do spróbowania również dań chińskich i tradycyjnych polskich, oferowanych w lokalach innych naszych sieci - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.
W najnowszym Sphinx Menu obok oferty dań i napojów znajdują się również poradniki i artykuły nawiązujące do świata kuchni. W wywiadzie Jerzy Dudek dzieli się m.in. przepisem na jego ulubioną hiszpańską potrawę. Z kolei osoby lubiące grilla mogą zapoznać się z przepisami na marynaty do mięs oraz sałatki idealnie komponujące się z potrawami z rusztu. Z menu można dowiedzieć się również jak przygotować orzeźwiające napoje np. malinowy spritzer, czy bananową Pina Coladę, a także upiec swój pierwszy chleb. Ponadto, jeden z laureatów konkursu Sphinxa, który w nagrodę wybrał się w podróż do Tajlandii opowiada w wywiadzie o pięknych krajobrazach, przyjaznych gospodarzach i egzotycznych tajskich potrawach. Natomiast jak smakuje kuchnia tajska można się przekonać przygotowując zielone curry, którego prosty przepis znajduje się również w Sphinx Menu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Najpierw tańczyli a teraz gotują, za sprawą Gessler
Nadbałtyckie kurorty podsumowują Lato
Co z polską turystyką biznesową?
Drugi dzień strajku w Lufthansie
PLL LOT wraca do Kairu i Bejrutu
Pakiet turystyczny zgodny z prawem unijnym
Powstanie nowe prawo dla turystów
Wrocławski hotel już trzygwiazdkowy
Telefonowanie w restauracji nie popłaca
Turkish Airlines odwołały 104 loty
Aerosvit złożył wniosek o upadłość