Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Najpierw tańczyli a teraz gotują, za sprawą Gessler
Komercyjna telewizja już nie tylko pokazuje nam alternatywy na spędzenie wolnego czasu, daje i wymaga od nas coraz więcej. Najpierw uczyliśmy się tańczyć, teraz będziemy gotować!
Kiedy "Taniec z Gwiazdami" nie schodził z pierwszych stron gazet, a miliony Polaków zasiadały w niedzielne wieczory przed telewizory, niewielu dzieliło od tanecznej gorączki. Szkoły tańca zaczęły przeżywać istny renesans, zapomniane na kilka lat znów odżyły światłem reflektorów. Cała Polska uczyła się kroków od rumby, poprzez salsę po ogniste tango. Był to efekt bombardowania telewidzów programami o tematyce tanecznej, jak chociażby You Can Dance, które z zapartym tchem śledziły miliony.
Po kilku latach nauki kroków, przyszedł czas na gorączkę pichcenia. Gotują wszyscy, dzieci, dorośli, celebryci, a nawet politycy. Gotowanie od zawsze było obecnie w telewizji ale (być może wielu to skrytykuje) prawdziwe show, co by nie mówić zrobiła Magda Gessler. Zaczęła od rewolucji w kuchniach całej Polski i tak zaszczepiła miłość do gotowania u wielu.
Polacy nabrali odwagi, kiedy królowa ciętego języka mieszała z błotem wykwalifikowanych kucharzy i uczyła ich "od nowa" gotowania. Przekonaliśmy się, że można zacząć od zera. Stąd w ostatnim czasie prawdziwy boom na szkoły gotowania w całej Polsce.
Konkurencja jest ogromna. Jak mówią organizatorzy na rynku kursów robi się coraz ciaśniej. Co prawda chętnych nie brakuje, ale też liczba oferujących nauki zwiększyła się trzykrotnie. Notujemy w tym roku 40-proc. wzrost frekwencji - mówi jeden z pracowników firmy KursyKulinaria.pl, chodzi oczywiście o chętnych na naukę gotowania.
Co ciekawe jeszcze kilka lat temu uczestnikami takich kursów były głównie osoby mocno związane z branżą gastronomiczną - przyszli właściciele i pracownicy restauracji. Dziś to głównie amatorzy, osoby które po prostu chcą nauczyć się dobrze gotować. Fachowców nie brakuje, jednak ich liczba rośnie w mniej zatrważającym tempie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Powstanie nowe prawo dla turystów
Wrocławski hotel już trzygwiazdkowy
Telefonowanie w restauracji nie popłaca
Turkish Airlines odwołały 104 loty
Aerosvit złożył wniosek o upadłość
UE pomogła polskiej turystyce?
Samolot z polskimi turystami wypadł z pasa
Liczba ofiar śmiertelnych najniższa w historii
Condo hotel w Ostródzie: sprzedaż pokoi trwa
Na warszawskim lotnisku już niebawem
OLT - kto posprząta po bankrucie?