Ogłoszenia
Ogłoszenia
- pilot Trójmiasto
- PILOT WYCIECZEK NIEMCY BAWARIA
- 2 ha z linią brzegową jeziora, nad morzem, dobra...
- okazja Telebim ekran LED 20 m2
- Specjalista ds turystyki Itaka
- Specjalista ds. turystyki
- INCOMING W UK
- Specjalista ds. sprzedaży - część etatu/ cały etat
- Rezydent turystyczny / Rezydentka turystyczna
- Specjalista ds. turystyki - praca hybrydowa


Najpierw tańczyli a teraz gotują, za sprawą Gessler
Komercyjna telewizja już nie tylko pokazuje nam alternatywy na spędzenie wolnego czasu, daje i wymaga od nas coraz więcej. Najpierw uczyliśmy się tańczyć, teraz będziemy gotować!
Kiedy "Taniec z Gwiazdami" nie schodził z pierwszych stron gazet, a miliony Polaków zasiadały w niedzielne wieczory przed telewizory, niewielu dzieliło od tanecznej gorączki. Szkoły tańca zaczęły przeżywać istny renesans, zapomniane na kilka lat znów odżyły światłem reflektorów. Cała Polska uczyła się kroków od rumby, poprzez salsę po ogniste tango. Był to efekt bombardowania telewidzów programami o tematyce tanecznej, jak chociażby You Can Dance, które z zapartym tchem śledziły miliony.
Po kilku latach nauki kroków, przyszedł czas na gorączkę pichcenia. Gotują wszyscy, dzieci, dorośli, celebryci, a nawet politycy. Gotowanie od zawsze było obecnie w telewizji ale (być może wielu to skrytykuje) prawdziwe show, co by nie mówić zrobiła Magda Gessler. Zaczęła od rewolucji w kuchniach całej Polski i tak zaszczepiła miłość do gotowania u wielu.
Polacy nabrali odwagi, kiedy królowa ciętego języka mieszała z błotem wykwalifikowanych kucharzy i uczyła ich "od nowa" gotowania. Przekonaliśmy się, że można zacząć od zera. Stąd w ostatnim czasie prawdziwy boom na szkoły gotowania w całej Polsce.
Konkurencja jest ogromna. Jak mówią organizatorzy na rynku kursów robi się coraz ciaśniej. Co prawda chętnych nie brakuje, ale też liczba oferujących nauki zwiększyła się trzykrotnie. Notujemy w tym roku 40-proc. wzrost frekwencji - mówi jeden z pracowników firmy KursyKulinaria.pl, chodzi oczywiście o chętnych na naukę gotowania.
Co ciekawe jeszcze kilka lat temu uczestnikami takich kursów były głównie osoby mocno związane z branżą gastronomiczną - przyszli właściciele i pracownicy restauracji. Dziś to głównie amatorzy, osoby które po prostu chcą nauczyć się dobrze gotować. Fachowców nie brakuje, jednak ich liczba rośnie w mniej zatrważającym tempie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Gastronomia się będzie zmieniać - pomogą drony i
Ferie zimowe nie były w pełni
Pomorze Zachodnie zadowolone z
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
W USA doceniają ofertę kulinarną
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział centra informacji i promocji:
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Polska na Maderze 4-tym rynkiem
Konferencja Nowe Trendy w Turystyce już za 10
Starsze aktualności:
Ceny wyjazdów na sierpień lekko w
Koniunktura sprzyja hotelom, ale inwestycji wciąż jest
Wakacje last minute - duży stres czy świetna
NIK wątpi w jakość wsparcia
Wybrano najlepsze linie lotnicze w
Polska destynacją dla
Decyzja o pomocy dla Condora
ITAKA kończy współpracę z największym
Odczuwalny wzrost cen na
Powstanie nowe prawo dla turystów
Wrocławski hotel już trzygwiazdkowy
Telefonowanie w restauracji nie popłaca
Turkish Airlines odwołały 104 loty
Aerosvit złożył wniosek o upadłość
UE pomogła polskiej turystyce?
Samolot z polskimi turystami wypadł z pasa
Liczba ofiar śmiertelnych najniższa w historii
Condo hotel w Ostródzie: sprzedaż pokoi trwa
Na warszawskim lotnisku już niebawem
OLT - kto posprząta po bankrucie?