Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
LOT prosi o więcej
Spójny i przemyślany plan restrukturyzacji to dla naszego narodowego przewoźnika PLL LOT klucz do przyszłości. Przyszłości, która kilka miesięcy temu stanęła pod znakiem zapytania.
Wiceprezes UOKiK-u złożyła już podpis pod planem restrukturyzacyjnym PLL LOT. Dokument został przesłany do Komisji Europejskiej, która zdecyduje o dalszych losach naszego przewoźnika, bowiem LOT prosi o kolejną transzę pomocy finansowej - w wysokości 381 mln złotych.
Prace nad dokumentem trwały do ostatniej chwili, nie mniej jednak udało się go dostarczyć w obowiązującym terminie. Decyzja w rękach Brukseli. KE ma dwa miesiące na akceptację bądź odrzucenie planu restrukturyzacyjnego.
Zanim zapadnie decyzja KE sprawdzi zgodność planowanego wsparcia z przepisami wspólnotowymi. Prace nad dokumentem mogą przedłużyć się w przypadku konieczności uzupełnienia czy też złożenia dodatkowych wyjaśnień na wniosek Komisji.
Jak podkreślił minister Włodzimierz Karpiński akceptacja planu restrukturyzacyjnego LOT-u to "warunek konieczności dalszej poprawy efektów inicjatyw naprawczych". Szef MSP zaznaczył jednak, że nawet ów akceptacja nie stanowi zobowiązania do udzielenia pomocy publicznej dla LOT-u.
Jeszcze przed Bożym Narodzeniem, LOT otrzymał do resortu skarbu pierwszą transzę pomocy, która opiewała na kwotę 400 mln zł. Docelowo nasz przewoźnik wnioskował o udzielenie 1,4 mld zł pomocy. Obecnie maksymalny pułap, łącznie z grudniową transzą, wynosi 781 mln.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
LOT - studnia bez dna?
[2013-06-21 10:51 89.66.68.*]
A P.Piróg chodzi na wolnosci..... odpowiedz »
LOT - studnia bez dna?
[2013-06-21 12:03 80.52.226.*]
Aby sprostać wymaganiom PLLOT należy "zrobić POrządek z OFE" oraz przesunąć wiek emerytalny do 102 lat oraz zredukować obecne emerytury! oraz zlikwidować renty..... odpowiedz »
LOT - studnia bez dna?
[2013-06-21 12:43 79.188.167.*]
jak nie udało się bankom wyciągnąć mamony to biorą sie za inne firmy<dlaczego nikt nie chce nas dofinansować??LOT skutecznie doprowadził do ruiny firmę ,oczywiście pomijając prezesików odpowiedzialnych finansowo za upadek/doprowadzą do tego ,że niby spółki państwowe ale z kapitałem zagranicznym wyczyszczą nasz budżet do cna/Dlaczego jak my mali potrzebujemy pomocy to nam rzuca się kłody pod nogi a takim DARMOZJADOM umożliwia się życia na czyjś koszt odpowiedz »
Dział prawo i podatki:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
IATA: Jednolita europejska przestrzeń powietrzna to
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Wymóg uzyskania pisemnej zgody pasażera stanowi warunek zwrotu kosztów w formie
Dział aktualności dnia:
IATA: Jednolita europejska przestrzeń powietrzna to
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Nowe biura podróży na liście, nawet Aquamaris
Przetarg na zakup wagonów PKP Intercity rozstrzygnięty
Bliski sukces tanich linii lotniczych
Bułgaria akceptuje wizy Schengen
Konferencja Inwestycji Hotelowych
Krakowski Salon Turystyczny już w kwietniu
Zaprojektuj tort i wygraj lot do Barcelony
Jak będzie wyglądać kolejna edycja Targów HoReCa?
SPA & WINE - spotkanie branży turystycznej
Nowe rozwiązanie dla biur podróży
Były prezes Anwilu nowym szefem PKP PLK?
Dlaczego turyści unikają tej destynacji?
Sportowiec wygrał w sądzie z siecią restauracji