Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
Polskie wino restauracyjnym przebojem?
Wino serwowane do posiłku może doskonale dopełnić smak potrawy. Restauratorzy włączają więc do swej oferty wina włoskie, francuskie, czy hiszpańskie. Czy uznaniem klientów mogą się jednak cieszyć wina polskie?
Z początkiem listopada sieć Qubus Hotel zdecydowała się wprowadzić do swoich 14 restauracji dodatkową kartę win polskich. Proponowane produkty są ciągle jeszcze mało znane na rynku winiarskim, ale grono miłośników win polskich rośnie.
"Naszym gościom zawsze proponujemy najwyższej jakości produkty. Bardzo ważne jest też dla nas promowanie lokalnych firm, dlatego postanowiliśmy wprowadzić do naszej oferty właśnie polskie wina. Zostały one starannie wyselekcjonowane spośród wielu propozycji krajowych winnic. Choć ich możliwości produkcyjne nie są jeszcze imponujące, to właściciele winnic zwracają szczególną uwagę na jakość win i przede wszystkim są pasjonatami winiarstwa" - zapewnia Wojciech Cimoch Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel. "Przygodę z polskimi winami zaczęliśmy już rok temu. Przez ten czas przekonaliśmy się, że mamy do czynienia z produktami bardzo wysokiej jakości, porównywalnej z najbardziej znanymi światowymi markami win. Wybrane propozycje będą też idealnym uzupełnieniem oryginalnych potraw, które serwujemy w naszych restauracjach" - dodaje Cimoch.
Obecnie w karcie win znaleźć można m.in. wytrawnego i półwytrawnego 100% Rieslinga oraz wino ze szczepu Saphira. Ciekawostką jest też wino ze szczepu Marechal Foch. trunki są gładkie i przyjemne w smaku. Białe nie uderzają zbytnią kwasowością, a czerwone zaskakują łagodnymi taninami i bogatym bukietem. Wina można z powodzeniem łączyć z potrawami kuchni polskiej.
"Uważam, że polski rynek winiarski za kilka lat może osiągnąć znakomite wyniki sprzedażowe w gastronomii, szczególnie hotelowej. Widzimy bowiem duże zainteresowanie gości zagranicznych lokalnymi produktami. Jeśli zatem polska branża winiarska będzie nadal zmierzała w tym kierunku może znacznie zbliżyć się do poziomu jaki osiągnęła przed wojną. Wtedy polskie winiarnie były znaczącymi producentami wina w Europie Środkowej" - twierdzi Wojciech Cimoch.
Qubus Hotel proponuje swoim gościom oprócz wypoczynku także 14 restauracji. Wszystkie zlokalizowane są w centrach polskich miast. Miejsca te są wybierane przez gości na organizację przyjęć okolicznościowych oraz spotkań firmowych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział badania rynku i analizy:
Turystyka z gorszą obsługą
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
Starsze aktualności:
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
HRS rozpoczyna współpracę z Sabre
Australian Airlines podbijają Amerykę
Nowy ekskluzywny autobus wyjedzie na paryskie ulice
Bliski Wschód - protesty osłabiają turystykę
Dodatkowa opłata na egipskich lotniskach
Modlin czeka na historycznego pasażera
Rosjanie rezygnują z zakupów w Gdańsku?
Statystyki w górę dzięki OLT Express