Zwyciężyli w konkursie Kulinarna Uczta Gastro-Hotel
Szefowie Kuchni Qubus Hotel Złotoryja i Qubus Hotel Głogów zwyciężyli w konkursie "Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim". Tym razem podczas targów Gastro Hotel we Wrocławiu uczestnicy przygotowywali dania bankietowo-cateringowe z ryb i owoców morza.
- Tematyka dań konkursowych w tej edycji jest w Polsce coraz bardziej popularna, także w restauracjach Qubus Hotel serwujemy owoce morza m.in. krewetki tygrysie podane na duszonym ananasie z listkami mięty, owocem granatu i młodym szpinakiem - mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel - jesteśmy dumni, że nasi Szefowie Kuchni zdobywają tego typu nagrody, pokazują tym samym, że są mistrzami w swoim zawodzie - dodaje Michał Ogórek.
Do udziału w konkursie zgłosiły się 4 drużyny. Każdy zespół miał do przygotowania sałatkę, zimną przystawkę, zupę i danie gorące. Co roku wrocławska edycja Kulinarnej Uczty stoi na wysokim poziomie. Świadczą o tym, także dania jakie ze sobą konkurowały m.in. francuska sałatka z kalmarami, tatar z makreli, omlet estragonowy z musem z łososia czy krem z dyni z pianką krewetkową.
Pierwsze miejsce zajęli Szefowie Kuchni Qubus Hotel Złotoryja Daniel Gnatkowski i Qubus Hotel Głogów Grzegorz Pawlik prezentując zwycięskie potrawy takie jak: sałatkę z krabów, maślaną krewetkę w duecie z wątróbką drobiową na sałatce z owoców, orientalną Carry Laksa z małżą nowozelandzką, czy pieczonego łososia z pistacjami na japońskim makaronie w cytrusowym sosie.
- Szefowie Kuchni w Qubus Hotel, to pasjonaci, którzy uwielbiają gotować i komponować naprawdę oryginalne potrawy. Zawsze przy tym dbamy o najwyższą jakość naszych składników i ciekawe ich podanie, tak aby każdy posiłek był swoistą ucztą smaków - mówi Mariusz Tkaczyk Regionalny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
Restauracje Qubus Hotel znajdują się w 14 polskich miastach m.in. Krakowie, Wrocławiu czy Gdańsku. Serwowane są w nich dania kuchni polskiej oraz europejskiej. Oprócz głównej karty menu, restauracje zawsze przygotowują dodatkową sezonową propozycję potraw. Do dyspozycji Gości jest także bogata karta win i drinków.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Alarmujące dane. Piloci nie umieją latać?
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Pierwsze połączenie Emirates w Afryce obsługiwane Airbusem A380
Marzec w TUI to gwarancja niezmienności ceny