Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
Poznański Sheraton partnerem IX Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku
W dniach 13-16 sierpnia 2015 roku odbędzie się w Poznaniu IX Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Czwarty rok z rzędu oficjalnym partnerem hotelowym wydarzenia będzie Sheraton Poznan Hotel.
Przez cztery dni trwania Festiwalu, hotel będzie domem dla wszystkich Gości Specjalnych wydarzenia, którzy przyjadą do Poznania by zasiąść w jury festiwalowych konkursów, prowadzić warsztaty i pokazy oraz dzielić się swoją kulinarną wiedzą.
14 sierpnia w mieszczącej się w hotelu restauracji Fusion odbędzie się kolacja "Kaczka i wino", której gospodarzami będą Robert Makłowicz i Krystian Szopka, szef kuchni Sheraton Poznan Hotel. Na Gości czekać będzie specjalnie skomponowane na tę okazję menu, będące hołdem dla sztandarowego wielkopolskiego przysmaku - kaczki, w interpretacji szefa Krystiana zaprezentowanej w sposób łączący regionalne produkty i tradycje z nowoczesnymi trendami. Dopełnieniem każdego z dań będzie znakomite wino dobrane przez Roberta Makłowicza, który z pasją przemierza ziemie dawnego imperium Habsburgów, udowadniając, że Europa Środkowa to region, gdzie wytwarza się doskonale pasujące do polskiej kuchni produkty trunki.
Kolejnym ważnym punktem festiwalowego programu będzie, zaplanowane na 15 sierpnia, posiedzenie jury konkursu Polska Nalewka Roku pod przewodnictwem Piotra Bikonta, poprzedzone wykwintnym lunchem przygotowanym przez Krystiana Szopkę, który dla Kapituły Dobrego Smaku przygotuje menu będące fuzją tradycji i nowych kulinarnych trendów
Szopka będzie też jednym z autorów menu na wyjątkową historyczną kolację "Przyjęcie chrzcielne Mieszka I", której menu zostanie przygotowane wyłącznie ze składników, jakich używano na terenie dzisiejszej Wielkopolski w drugiej połowie X w. W sobotę, 15 sierpnia, szef kuchni hotelu, jak co roku dołączy do grona krytyków, dziennikarzy, smakoszy i ekspertów, oceniających przygotowane przez lokalnych restauratorów dania kuchni polskiej.
Na hotelowym stoisku, które w ramach Jarmarku Dobrego Smaku działać będzie na poznańskim Starym Rynku, Goście Festiwalu i Poznaniacy będą mogli spróbować dań inspirowanych regionalnymi tradycjami kulinarnymi. W tym roku w menu królować będzie wielkopolska kaczka oraz ciesząca się ogromnym powodzeniem w latach ubiegłych wieprzowina złotnicka. O tajnikach swojej kuchni i fascynacji regionalnym dziedzictwem kulinarnym, kucharze poznańskiego Sheratona opowiedzą też podczas pokazów na festiwalowej scenie na Starym Rynku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka z gorszą obsługą
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Zakup Fly Away Travel sfinalizowany
Praca w nadgodzinach - kto ma zbierać dowody?
Polacy chętnie podróżują autokarami
Wczasy na własną rękę niekoniecznie tańsze niż te z biurem
Qtravel.pl chce nagrodzić aktywnych turystów
Znany piłkarz z licencjatem z turystyki
Zapisy na obligacje Orbisu zakończone
Rainbow Tours buduje własną sieć hotelową
Co wybierają turyści na krajowych wakacjach?
MSZ ostrzega przed wyjazdami do krajów afrykańskich
Szara strefa w turystyce - dlaczego lepiej kupić wyjazd w biurze?
Costa Coffee otwiera nowe kawiarnie w Warszawie
PZOT: Wzrosła liczba rezerwacji i klientów biur podróży
Konferencja dotycząca organizacji rejsów wycieczkowych
Wielka Brytania wprowadza kontrole paszportowe przy wyjeździe
Nowi członkowie Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu
Wynajmujesz miejsca noclegowe, albo znasz wynajmujących - koniecznie przeczytaj!