Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Bariści Costa Coffee stają w konkursowe szranki
13 października w Warszawie 12 najlepszych baristów z całej Europy zawalczy o tytuł Barista of The Year 2016 i miejsce w zmaganiach o tytuł najlepszego baristy Costa Coffee na swiecie. W finale Europy wystąpią reprezentanci z Warszawy i Krakowa.
W Finale Europy Konkursu Barista of The Year 2016 zmierzy się 12 najlepszych baristów Costa Coffee z 11 krajów, w tym dwoje z Polski - Wojtek Stępień z Krakowa oraz Monika Poleniewicz z warszawskiej kawiarni Złote Tarasy. Bariści rywalizowali także w Krajowym Finale Mistrzostw Barista of the Year 2016 w czerwcu, kiedy to Wojtek Stępień został zwycięzcą konkursu, a Monika Poleniewicz wywalczyła wówczas wicemistrzostwo.
Podczas Europejskiego Finału Mistrzostw Barista of the Year 2016 w Warszawie swoje umiejętności i pomysły podania kawy zawodnicy zaprezentują w dwóch konkurencjach, które będą oceniali sędziowie. W poprzedniej edycji konkursu zwyciężył Maciej Golonka z Krakowa. Mistrz Europy reprezentował również Polskę na finale Champion of Champions w Londynie, walcząc wówczas o tytuł najlepszego baristy na świecie.
Podczas Europejskiego Finału Mistrzostw Barista of the Year 2016 w Warszawie swoje umiejętności zawodnicy zaprezentują w dwóch emocjonujących konkurencjach. Pierwsza o nazwie Espresso Race polega na przygotowaniu jak największej liczby espresso. Na to zadanie zawodnicy będą mieć jedynie 2 minuty. Druga konkurencja to Drink Dowolny. W ciągu 10 minut zawodnicy będą musieli przygotować dwa drinki według własnej receptury, które mają podkreślać i uwydatniać aromaty mieszanki Mocha Italia.
Kandydaci będą oceniani w dwóch obszarach: technicznym i sensorycznym. Sędziowie techniczni ocenią wszystkie obszary przygotowania napojów, a sędziowie sensoryczni będą bacznie przyglądać się wyglądowi oraz smakowi napojów. Do nich także należy ocena elementów osobowości poszczególnych finalistów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Polacy chętniej wynajmują apartamenty i domy w Chorwacji
Belgijscy turyści wracają do Tunezji
Prawie 80 mln noclegów udzielonych w Niemczech
Które polskie miasta były najczęściej wyszukiwane przez turystów?
Znamy najlepsze lotniska na świecie
Listopad na lotniskach w Polsce
Słaba końcówka roku w biurach podróży
Sfinks Polska otwiera kolejny lokal
Ile zarobił Rainbow w pierwszym półroczu?
Itaka kupuje czeskiego touroperatora
Nowy dyrektor produktu w Prestige Tours
Zmiany w biurze Polskiej Izby Turystyki
Otwarcie DoubleTree by Hilton Wrocław w liczbach
Radisson Blu rozpoczął współpracę z fundacją Just a Drop
Co się działo na targach WorldHotel?
Workshop z przedstawicielami cypryjskiej branży turystycznej
Niedźwiedzie przestrzegają turystów
Konferencja prasowa: `Góry są w porządku`
opinie o nowym biurze Four Seasons Holidays