TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Otwarcie DoubleTree by Hilton Wrocław w liczbach

W dniu 10 sierpnia 2016 roku w stolicy Dolnego Śląska odbędzie się uroczyste otwarcie nowego hotelu.


Do końca roku goście hotelowi otrzymają 23 tys. ciasteczek, a do pokoi zostanie dostarczonych łącznie ok. 29 tys. butelek wody mineralnej (0,5 l). Hotel zamówił też partię 8 tys. kart magnetycznych, 10 tys. długopisów (do pokoi i sal konferencyjnych) czy 7 tys. podkładek pod napoje.

"Jesteśmy w momencie tuż przed otwarciem. Skompletowaliśmy już całe wyposażenie i niezbędne sprzęty. Obecnie dopracowujemy szczegóły. Dbamy o każdy detal, który wpływa na przyjazną atmosferę oraz dobry nastrój gości" - mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw.

We wrocławskim hotelu DoubleTree by Hilton jest 189 pokoi, w tym 54 o podwyższonym standardzie: 14 Deluxe, 28 Executive i 12 apartamentów (najbardziej ekskluzywny ma powierzchnię 113 mkw.). W sumie hotel może przyjąć 400 gości. Czekają na nich m.in. 264 komfortowe, zaprojektowane na miarę materace - to jeden z wyróżników sieci DoubleTree by Hilton. Przygotowane jest już wszystko, czego potrzebują goście, m.in.: 210 żelazek, 500 szlafroków, 400 kołder, 2,2 tys. wieszaków, 1000 poduszek czy 4,7 tys. ręczników.

Do dyspozycji hotelowych gości jest również 7 sal konferencyjnych. Razem z salą bankietową mogą pomieścić równocześnie do 500 osób. W salach konferencyjnych ściany są mobilne, dzięki czemu powierzchnię można zmieniać i aranżować przestrzeń do aktualnych potrzeb. Sala Balowa ma powierzchnię 317 mkw. (powierzchnia parkietu tanecznego to 30 mkw), a wysokość 5,5 m.

Zajmuje po części dwie podziemne kondygnacje i umożliwia organizację eventów różnego rodzaju. Mogą się tu odbywać nie tylko bale i podobne imprezy, lecz również pokazy mody lub na przykład premiera nowego modelu auta. Możemy je nawet podwiesić pod sufitem na specjalnych, bardzo wytrzymałych hakach" - opowiada Matthias Herd.

Specjalnie dla pracowników wrocławskiego DoubleTree by Hilton zaprojektowana została pełna, unikatowa kolekcja strojów. Główna idea jest wspólna dla całej linii, ale projekty dla poszczególnych stanowisk różnią się w zależności od ich charakteru i miejsca. "W hotelu będzie pracować blisko 100 osób. Łącznie przygotowanych zostało ok. 250 kompletów odzieży, w tym na przykład 12 sukienek dla hostess, 40 strojów dla kucharzy i tyle samo dla obsługi recepcji. Kolekcja akcentuje klimat wrocławskiego hotelu, a jednocześnie odzwierciedla najważniejszej wartości sieci DoubleTree by Hilton, czyli gościnność i otwartość" - mówi Matthias Herd.

W pełni wyposażona jest już hotelowa kuchnia, m.in. w ponad 2 tys. sprzętów kuchennych takich jak deski, tarki, garnki i garnuszki, patelnie, chochle itd. Przygotowano także ponad 1 tys. bawełnianych, białych serwetek dla gości. "Nawiązaliśmy już współpracę z 16 dostawcami produktów spożywczych. Wybór kooperantów ma dla nas bardzo duże znaczenie, ponieważ stawiamy na menu sezonowe z dużym udziałem produktów regionalnych" - podkreśla Matthias Herd.

Na parterze hotelu powstaje OVO Bar & Restaurant, miejsce, jakiego dotąd we Wrocławiu nie było. Będzie je wyróżniać najwyższej jakości obsługa, otwarta atmosfera, jak również bogaty wybór koktajli. W tym przypadku liczby nie są jeszcze znane.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
hotele DoubleTree by Hilton przygotowania Dolny Śląsk liczby




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję