Jesienią otwarcie nowej kawiarni w Krakowie
Jesienią w Krakowie zostanie otwarta nowa kawiarnia z żywnością i napojami ekologicznymi. Gdzie będzie zlokalizowana?
"Kawiarnia będzie mieściła się w historycznym punkcie Krakowa - to oryginalne, niebanalne i nieoczywiste miejsce, w którym wystrojem chcemy podkreślić lokalny koloryt, wykorzystując historię tego wspaniałego i jedynego w swoim rodzaju miasta. Mamy nadzieję, że mieszkańcy Krakowa przyjmą nas serdecznie i docenią koncept oraz jakość oferowanych produktów" - mówi Ewelina Błaszczyk, pomysłodawca konceptu i współwłaściciel sieci kawiarni Organic Coffee & more.
We wszystkich kawiarniach można spróbować ekologicznych napojów: kaw, herbat, smoothie i koktajlów przygotowywanych ze świeżych warzyw i owoców na miejscu, lemoniad oraz świeżo wyciskanych soków. Sieć oferuje wybór mlek roślinnych do kawy, m,in.: kokosowe, migdałowe, owsiane, sojowe i ryżowe; oprócz tego jeszcze: bez laktozy i kozie. Na śniadanie można zjeść kokosową jaglankę z pieczonym jabłkiem z cynamonem, jogurt z granolą, przygotowywane na miejscu kanapki w zestawach z kawą. Z dań lunchowych kawiarnie oferują: tarty z sałatkami, warzywa z taboule i codziennie gotowaną świeżą zupę dnia.
Lokal w Krakowie będzie trzecim franczyzowym i jednocześnie pierwszym punktem poza stolicą. W tej chwili od ponad 1,5 roku funkcjonuje kawiarnia w Śródmieściu oraz - niewiele krócej - kawiarnia na Starym Mieście. Cztery miesiące temu otworzył się lokal umiejscowiony niedaleko Pola Mokotowskiego (osiedle EkoPark i Biały Kamień), a pod koniec sierpnia otwiera się kawiarnia w Miasteczku Wilanów.
"To milowy krok w naszym rozwoju. Kawiarnia poza Warszawą, w dodatku w tak wymagającym mieście, jak Kraków, to duże wyzwanie logistyczne i operacyjne. Dlatego przygotowywaliśmy się do tej decyzji długo, szukając równocześnie odpowiedniego partnera biznesowego, jakim jest nasz Franczyzobiorca, a także lokalu spełniającego nasze wymogi" - mówi James Hancock, pomysłodawca konceptu i współwłaściciel powstającej sieci.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
Wakacje w kwaterach prywatnych - co wybierają turyści?
Hilton zbuduje nowy hotel w Małopolsce
Spotkanie na temat komunikacji w turystyce
PZOT podsumowuje 24 tydzień roku
Warszawa rozbuduje infrastrukturę targowo-konferencyjną
W centrum Gdańska powstanie nowy hotel
Best Western Plus Q Hotel otwarty w Krakowie
Czy sprzedaż kebabów jest usługą gastronomiczną?
Przewoźnicy zapłacą odszkodowania także w przypadku problemów technicznych
Orbis zapowiada emisję obligacji
PKS Polonus rozszerza siatkę połączeń
Zaskakujący rok dla hiszpańskiej turystyki
Air France zmienia zasady wyboru miejsc na pokładzie