Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
- Wychowawcy na obóz we Włoszech
- Kupię funkcjonujące biuro podróży
- GRECJA - REZYDENT
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
Nowi szefowie kuchni rozpoczynają współpracę z Finnair
W ramach programu autorskich menu w klasie biznes Finnair ogłosił współpracę z dwoma kolejnymi słynnymi szefami kuchni - Stevenem Liu z Chin i Sasu Laukkonenem z Finlandii.
Dzięki współpracy nawiązanej z dwoma nowymi szefami kuchni, pasażerowie klasy biznes będą mogli poczuć smaki i obcować z kulinarnymi tradycjami wschodu i zachodu - mówi Juha Järvinen, dyrektor handlowy Finnaira.
Autorskie menu szefa kuchni Stevena Liu jest podawane od 6 kwietnia podczas lotów dalekodystansowych startujących z Pekinu i Szanghaju. W późniejszych terminach będzie ono wprowadzane na kolejnych chińskich trasach. Steven Liu nazwał swoje menu "spotkaniem wschodu z zachodem", ponieważ połączył w nim smaki obu tych tradycji kulinarnych.
Autorskiego menu Sasu Laukkonena, jest podawane 6 kwietnia w klasie biznes długodystansowych lotów z Helsinek. Kuchnia Laukkonena, charakteryzuje się czystymi smakami nawiązującymi do nordyckich korzeni swojego twórcy. Laukkonen ma ponad 15 letnie doświadczenie w branży kulinarnej, a obecnie jest współwłaścicielem i dyrektorem kulinarnym Chef & Sommelier, helsińskiej restauracji, którą otworzył w październiku 2010 r. Restauracja Laukkonena od 2014 r. jest nagradzana jedną gwiazdką Michelin.
Do nowych autorskich menu w klasie biznes na wszystkich trasach dalekodystansowych, także 6 kwietnia, Finnair wprowadził ekologiczne fińskie lody firmy Jymy, która do wyrobu swoich produktów używa jedynie stuprocentowo naturalnych składników - mleka i owoców. W ostatnich latach Jymy w krótkim czasie stała się jedną z najważniejszych firm na fińskim rynku spożywczym.
Staramy się stale podnosić jakość posiłków oraz innych usług oferowanych pasażerom"Gdy decydowaliśmy się na nawiązanie współpracy z dwoma kolejnymi szefami kuchni, uważnie przeanalizowaliśmy informacje zwrotne od klientów, ponieważ chcieliśmy pozostać w zgodzie z naszymi zasadami zachowania najwyższej jakości, innowacyjności i świeżości serwowanych posiłków - mówi Maarit Keränen, szefowa obsługi pokładowej fińskiego przewoźnika.
Finnair rozpoczął program autorskich menu w 2013 r. Od tego czasu fiński przewoźnik zapraszał do współpracy fińskich szefów kuchni, by komponowali własne menu oferowane w trakcie lotów dalekodystansowych. W lutym 2016 Finnair zaprezentował najnowsze dania podawane w klasie biznes na trasie Hongkong - Helsinki, które powstały w efekcie współpracy z szefem kuchni Jaakko Sorsa. Był to pierwszy raz, gdy Finnair podjął współpracę z szefem kuchni restauracji znajdującej się na kontynencie azjatyckim, a także pierwsze menu ułożone specjalnie pod kątem konkretnej trasy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
LOT zapowiada nowe połączenie z
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Czy uruchomione zostanie bezpośrednie połączenie lotnicze z Krakowa do Lourdes?
Oświadczenie Ambasadora Egiptu w sprawie komunikatu MSZ
Sun & Snow otwiera biuro sprzedaży w Mielnie
Jak wysokie zabezpieczenia mają touroperatorzy?
Grupa Hotelowa Orbis rozwija się na Litwie
W Krakowie otwarto pierwszy w Polsce hotel dla rodzin dzieci-pacjentów
Nowa sieć kawiarni wchodzi na polski rynek
Ruszyło połączenie lotnicze z Krakowa do Aten
Hotel ibis Styles powstanie w Gnieźnie
Turecka branża turystyczna apeluje do polskich biur
Rośnie liczba zamówień na samoloty Airbusa
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Włochy- Val d\'Aosta- Hotel Relais Du Foyer - na narty samolo