Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Mistrzostwa kulinarne na targach WorldHotel
14 października podczas 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej, których tematem przewodnim będzie produkt regionalny.
Organizatorem wydarzenia jest szef kuchni Kuba Korczak, promotor regionalnych produktów i działacz Slow Food Polska.
Poszukiwanie urozmaicenia w hotelowym menu to zadanie, przed którym nieustannie stają właściciele obiektów oraz szefowie kuchni. Rosnąca świadomość kulinarna gości sprawia, że doceniają oni nie tylko smaczne i efektownie podane dania, ale przede wszystkim przygotowane na bazie sezonowych i lokalnych produktów. Celem, który przyświeca Kubie Korczakowi jest promowanie różnorodności produktów regionalnych i inspirowanie kucharzy, aby z nich korzystali.
Konkurs "Produkt regionalny - Mistrzostwa Kulinarne im. Hanny Szymanderskiej" skierowany jest do wszystkich szefów kuchni i kucharzy. Do finału zostanie zakwalifikowanych 12 uczestników, a zadaniem konkursowym będzie przygotowanie dania z wykorzystaniem produktów regionalnych w czasie 45 minut. Jury, w którym zasiądą znani szefowie kuchni i dziennikarze kulinarni, będzie oceniać potrawy pod kątem smaku, kreatywności w wykorzystaniu produktów, techniki przygotowania oraz prezentacji dania. Zwycięzcy otrzymają m.in.: puchary Mistrzostw im. Hanny Szymanderskiej oraz vouchery na zakup sprzętu gastronomicznego. Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do 7 października, a finał odbędzie się 14 października w godzinach 10.00-15.00. Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu dostępne są na stronie www.worldhotel.pl.
Dodatkowymi atrakcjami towarzyszącymi konkursowi będą pokazy kulinarne uznanych szefów kuchni, prezentacje nowych technologii w gastronomii oraz degustacje dań i produktów.
Wstępem do mistrzostw będzie wykład Kuby Korczaka pt. "Produkt regionalny w hotelarstwie i gastronomii". Wszyscy, którzy są zainteresowani wprowadzeniem lokalnych produktów do menu restauracyjnego będą mogli dowiedzieć się gdzie ich szukać, jak je przechowywać i przetwarzać oraz jak skutecznie promować ich obecność w karcie. Będzie można także posmakować lokalnych polskich specjałów. Spotkanie odbędzie się 13 października o godzinie 13.00 w sali A w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowe Trendy w Turystyce już za
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
EASA stworzy nowe procedury bezpieczeństwa?
Samolot z turystami utknął na wyspie
Gdzie Polacy spędzą wakacyjny urlop?
Trzęsienia ziemi zagrożeniem nie tylko we Włoszech
Dokąd warto wybrać się na długi majowy weekend?
Będą protestować krakowscy taksówkarze
Funclub podnosi prowizje dla agentów
Dubaj chce przyciągnąć więcej turystów
Austrian Airlines będzie mieć nowego dyrektora generalnego
Amerykanie ostrzegają przed ryzykiem zamachów w Europie
Firmy chcą ograniczać koszty wyjazdów służbowych
Świąteczny karp dużo droższy niż przed rokiem
Turystyka zdrowotna - pomoc :)
Kto z branży turystycznej został wyróżniony Diamentem Forbesa 2016?
Brazylijskie lotnisko z zezwoleniem na obsługę A380
Nowa trasa Finnair na World Expo 2017
Grupa Emirates podsumowuje pierwsze półrocze roku
Jak MSiT uwzględniał opinie branży na temat Funduszu Gwarancyjnego?
Mistral Air poleci z Bydgoszczy do Rzymu