Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Hotele sieci Zdrojowa promują regionalne specjały
Szefowie kuchni nadmorskich hoteli wspólnie przygotowali menu popularyzujące zachodniopomorskie smaki.
W trzech kołobrzeskich hotelach sieci Zdrojowa można już skosztować regionalnych przysmaków. Standardowe menu wzbogacono o 6 potraw bazujących na tradycyjnych frykasach, ale każda pozycja dodatkowo wyróżnia się nowoczesnością.
Wśród dań znalazły się między innymi:
- zupa krem z kiszonego ogórka ozdobiona chipsami z pasternaku
- kaczka z kaszą jaglaną i sosem borówkowym
- półgęsek z kołobrzeskim ogórkiem i burakiem
- bałtycki śledź z polskim jabłkiem
"Chcieliśmy wykorzystać uzdrowiskowe walory Kołobrzegu w naszej ofercie gastronomicznej, w tym celu specjalnie odwiedziliśmy okolicznych rolników, których produkty wyróżniają się walorami smakowymi. Szczegółowo zaplanowaliśmy każdą propozycję w naszym regionalnym menu, dlatego nie zabrakło w nim kremu z kołobrzeskiego kiszonego ogórka, czy deseru z konfiturą z dzikiej róży - bardzo popularnej nad Bałtykiem, a także warzyw i przetworów od okolicznych producentów. Otrzymujemy wiele pozytywnych komentarzy od naszych Gości, którym podróż przez lokalne smaki bardzo przypadła do gustu" - podsumowuje Mariusz Kucharczak Szef Kuchni Marine Hotel*****.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Zagraniczne wakacje w prezencie?
KE sprawdzi czy McDonald`s nie unikał płacenia podatków
Nowa kampania Niemieckiej Centrali Turystyki
Znamy zwycięzców krajowych Mistrzostw Młodych Kucharzy
Lotnisko Schiphol chwilowo wyłączone z użytku
Rośnie liczba skarg na linie lotnicze
Egipt i Hiszpania najbardziej popularne pod koniec sezonu turystycznego
Ceny greckich kierunków w górę
Palestyna krajem partnerskim TT Warsaw
Koleje Śląskie podpisują umowę na dostawę nowych składów
Co Polacy sądzą o reklamie alkoholu?
Wzrasta popularność Sardynii wśród polskich turystów
AmRest ograniczy inwestycje w Rosji
PIT apeluje o lepszą ochronę turystyki młodzieżowej
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Bliżej do otwarcia połączenia do Balic
Katastrofa lotnicza w Kolumbii
Zmiany w zarządzie Chopin Airport Development