TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Hotele sieci Zdrojowa promują regionalne specjały

Szefowie kuchni nadmorskich hoteli wspólnie przygotowali menu popularyzujące zachodniopomorskie smaki.


W trzech kołobrzeskich hotelach sieci Zdrojowa można już skosztować regionalnych przysmaków. Standardowe menu wzbogacono o 6 potraw bazujących na tradycyjnych frykasach, ale każda pozycja dodatkowo wyróżnia się nowoczesnością.

Wśród dań znalazły się między innymi:

  • zupa krem z kiszonego ogórka ozdobiona chipsami z pasternaku
  • kaczka z kaszą jaglaną i sosem borówkowym
  • półgęsek z kołobrzeskim ogórkiem i burakiem
  • bałtycki śledź z polskim jabłkiem


"Chcieliśmy wykorzystać uzdrowiskowe walory Kołobrzegu w naszej ofercie gastronomicznej, w tym celu specjalnie odwiedziliśmy okolicznych rolników, których produkty wyróżniają się walorami smakowymi. Szczegółowo zaplanowaliśmy każdą propozycję w naszym regionalnym menu, dlatego nie zabrakło w nim kremu z kołobrzeskiego kiszonego ogórka, czy deseru z konfiturą z dzikiej róży - bardzo popularnej nad Bałtykiem, a także warzyw i przetworów od okolicznych producentów. Otrzymujemy wiele pozytywnych komentarzy od naszych Gości, którym podróż przez lokalne smaki bardzo przypadła do gustu" - podsumowuje Mariusz Kucharczak Szef Kuchni Marine Hotel*****.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kuchnia regionalna morze bałtyckie tradycyjne potrawy nowe menu zdrowjowa kołobrzeg przysmaki




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję