TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Rozpoczynają się Targi EuroGastro

W środę, 25 marca rozpocznie się najważniejsze wydarzenie dla sektora HoReCa - Targi EuroGastro.


To miejsce dla przedstawicieli branży, którzy poszukują nowości i najlepszych na rynku sprzętów i produktów niezbędnych do prowadzenia biznesu, a także inspiracji do dalszego rozwoju. Podczas najbliższej edycji EuroGastro 278 wystawców z 14 krajów zaprezentuje swoją ofertę.

EuroGastro to wydarzenie, podczas którego można przyjrzeć się nowościom, aktualnym trendom, a także podpatrzeć kulinarnych mistrzów. To tu dostępna jest specjalistyczna wiedza niezbędna do prowadzenia rentownego biznesu gastronomicznego. Co roku z tej możliwości korzystają właściciele i managerowie wszelkiego rodzaju lokali gastronomicznych. 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

Targi EuroGastro to miejsce, w którym przedstawiciele sektora gastronomicznego, niezależnie od tego czy prowadzą restaurację, cukiernię, bar samoobsługowy, bistro ze zdrową żywnością, fast food czy food truck, kompleksowo wyposażą i zaopatrzą swój lokal. Z kolei dla tych, którzy w sektorze HoReCa dopiero stawiają pierwsze kroki, EuroGastro będzie inspiracją do znalezienia pomysłu na własny biznes.

Na targach dostawcy i producenci zaprezentują specjalistyczne wyposażenie zaplecza kuchennego, akcesoria dla gastronomii, sprzęt cateringowy czy odzież roboczą. Obok urządzeń do termicznej obróbki żywności zostaną pokazane napoje oraz produkty i półprodukty spożywcze. Wyroby tradycyjne spotkają się w jednym miejscu z egzotycznymi, gdzie obok unikalnej certyfikowanej gruzińskiej wody mineralnej znajdą się napoje na bazie Yerba Mate czy aloesu. W ofercie dostępny będzie również wybór alkoholi, zaprezentują się m.in. dystrybutorzy win, piw oraz naturalnych napojów fermentacyjnych, kwasu chlebowego i podpiwka. Z kolei specjalnie wydzielony sektor kawowy przyciągnie zwiedzających aromatem najlepszych mieszanek kawy, szeroką ofertą sprzętu i akcesoriów.

Organizatorzy zadbają jednocześnie o to, by nie zabrakło lokalnych produktów z całego świata, w tym również włoskich i portugalskich. Swoją ofertę udostępnią importerzy świeżych ryb i owoców morza, producenci świeżych włoskich makaronów, zaprezentowana będzie też cała gama wyrobów piekarniczych i cukierniczych.

Robert Sowa, Teo Vafidis, Marcin Budynek i Artur Świerżewski zorganizują konkursy i pokazy kulinarne, które uświetnią Targi EuroGastro. Pod okiem mistrzów kuchni adepci sztuki kulinarnej pokażą swoje umiejętności, a dla widzów będzie to szansa na poznanie nowych przepisów, odkrywanie smaków i nowatorskich połączeń produktów. Eksperci wyłonią również najlepszych baristów, którzy staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, którą Apro Trade/ Akademia Kawy® organizuje we współpracy z firmą MT Targi Polska, gospodarzem targów.

Natomiast mistrzowie cukiernictwa, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała, przygotują czekoladowe statuetki "Nurka Bojowego JW GROM", które zostaną zlicytowane w aukcji na rzecz Fundacji Sprzymierzeni z GROM. Aukcja odbędzie się 26 marca o godzinie 13.00, a w licytacji może wziąć udział każdy uczestnik Targów EuroGastro. Zebrane fundusze zasilą Fundację, której celem jest organizowanie pomocy dla weteranów, żołnierzy oraz funkcjonariuszy służb mundurowych i ich rodzin, którzy wymagają wsparcia w przypadku ciężkiej choroby, wypadków losowych powiązanych z wykonywaną służbą czy trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej.

Wizyta na EuroGastro to także możliwość skorzystania ze szkoleń i warsztatów z zakresu marketingu i zarządzania, które pomogą podnieść wskaźniki rentowności biznesu i pozyskać nowych klientów. Będą to następujące konferencje: "Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją", "Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację!", "Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie", "Brak klientów w restauracji - czy mam na to wpływ?", "Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020" oraz "Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej".

Na targach można wziąć udział w kursie, który kończy się egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej WSET.

Na targi obowiązuje rejestracja, której można dokonać na miejscu. Więcej informacji oraz program wydarzeń towarzyszących znajdują się na stronie internetowej wydarzenia.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
targi edycja Euro Gastro 2015 gastronomia horeca




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję