TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau szkolił laureatów Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016

Laureaci drugiego miejsca w konkursie Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016 w dniach 13 - 19 lutego br. odbyli staż w stołecznej restauracji La Rotisserie pod okiem szefa kuchni Pawła Oszczyka.


Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.

Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim, Maciej Pisarek i Dariusz Serkis, którzy w październiku 2016 roku wywalczyli drugie miejsce w Mistrzostwach Młodych Kucharzy, zakończyli właśnie tygodniowy staż w restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. Laureaci konkursu organizowanego przez Makro mieli okazję trenować pod okiem Szefa Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016 i członka Rady programu Szef dla Młodych Talentów, Pawła Oszczyka.

Partnerem strategicznym Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016 był Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, a partnerem głównym firma Danone Waters, właściciel globalnej marki Badoit & Evian. Inicjatywę wspierała także firma Kenwood - producent sprzętów kuchennych oraz specjalizująca się w przygotowywaniu produktów z dziczyzny, grzybów i owoców leśnych, marka Provincja.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
mistrzostwa młodych kucharzy paweł oszczyk żółty przewodnik gault millau




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję