TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Kulinarne Mistrzostwa Polski odbędą się na targach WorldHotel

Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.


Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera.

To biznesowe wydarzenie skierowane jest do właścicieli i zarządzających hotelami, pensjonatami, ośrodkami wypoczynkowymi i konferencyjnymi, inwestorów, restauratorów, a także projektantów i dekoratorów wnętrz. Wystawcy zaprezentują ofertę dla obiektów noclegowych - od wyposażenia pokoi, kuchni i sal restauracyjnych przez elementy dekoracyjne po rozwiązania informatyczne. Targi to także okazja by skorzystać ze szkoleń ze sprzedaży, marketingu czy zarządzania.

Profesjonalna obsługa oraz wygodnie urządzony pokój to tylko część sukcesu obiektu noclegowego. Doświadczeni managerowie wiedzą jak ważną rolę w usłudze hotelarskiej, w tym także wizerunkową, odgrywa restauracja i serwowane w niej potrawy. Stąd pojawił się pomysł, aby w tym roku targom towarzyszyły pokazy kulinarne.

Robert Sowa będzie gospodarzem Kulinarnych Mistrzostw Polski, natomiast Tomasz Deker poprowadzi konkurs Best Pastry Chef 2016. Jak mówi Grzegorz Sendor, koordynator Targów WorldHotel, będą one stanowiły dopełnienie oferty dla hoteli. Co roku staramy się pokazać nowości i trendy w hotelarstwie. W poprzednich latach prezentowaliśmy wzorcową kawiarnię, odbywały się warsztaty kawowe czy pokazy barmańskie. W tym roku zaprezentujemy zmagania kucharzy i cukierników. Liczymy, że dla hotelarzy będzie to inspiracja, a także porcja wiedzy jak przyciągnąć gości wyśmienitą kuchnią. Warto pamiętać, że wysokiej jakości usługi gastronomiczne znacząco zwiększają dochody obiektu - wyjaśnia.

Po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa. Jak przekonują organizatorzy targów, w zeszłym roku cieszył się on dużym zainteresowaniem klientów, tak więc ponownie firmy z sektora gastronomiczno-hotelarskiego znajdą tam wysokiej jakości nowy i używany sprzęt.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kulinarne mistrzostwa polski worldhotel best pastry chef Robert Sowa Tomasz Deker




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję