Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
Kulinarne Mistrzostwa Polski odbędą się na targach WorldHotel
Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera.
To biznesowe wydarzenie skierowane jest do właścicieli i zarządzających hotelami, pensjonatami, ośrodkami wypoczynkowymi i konferencyjnymi, inwestorów, restauratorów, a także projektantów i dekoratorów wnętrz. Wystawcy zaprezentują ofertę dla obiektów noclegowych - od wyposażenia pokoi, kuchni i sal restauracyjnych przez elementy dekoracyjne po rozwiązania informatyczne. Targi to także okazja by skorzystać ze szkoleń ze sprzedaży, marketingu czy zarządzania.
Profesjonalna obsługa oraz wygodnie urządzony pokój to tylko część sukcesu obiektu noclegowego. Doświadczeni managerowie wiedzą jak ważną rolę w usłudze hotelarskiej, w tym także wizerunkową, odgrywa restauracja i serwowane w niej potrawy. Stąd pojawił się pomysł, aby w tym roku targom towarzyszyły pokazy kulinarne.
Robert Sowa będzie gospodarzem Kulinarnych Mistrzostw Polski, natomiast Tomasz Deker poprowadzi konkurs Best Pastry Chef 2016. Jak mówi Grzegorz Sendor, koordynator Targów WorldHotel, będą one stanowiły dopełnienie oferty dla hoteli. Co roku staramy się pokazać nowości i trendy w hotelarstwie. W poprzednich latach prezentowaliśmy wzorcową kawiarnię, odbywały się warsztaty kawowe czy pokazy barmańskie. W tym roku zaprezentujemy zmagania kucharzy i cukierników. Liczymy, że dla hotelarzy będzie to inspiracja, a także porcja wiedzy jak przyciągnąć gości wyśmienitą kuchnią. Warto pamiętać, że wysokiej jakości usługi gastronomiczne znacząco zwiększają dochody obiektu - wyjaśnia.
Po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa. Jak przekonują organizatorzy targów, w zeszłym roku cieszył się on dużym zainteresowaniem klientów, tak więc ponownie firmy z sektora gastronomiczno-hotelarskiego znajdą tam wysokiej jakości nowy i używany sprzęt.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział targi, konferencje, workshop:
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Zapraszamy na Nowe Trendy w Turystyce
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Które sieciowe kawiarnie są najbardziej znane?
Wizz Air prezentuje nowy samolot
Rekordowa popularność spływu Dunajcem
Polska otworzy przedstawicielstwo turystyczne w Chinach
Sfinks przedłuża negocjacje ws. Da Grasso
Niemcy przedłużą okres kontroli na granicach
Charakterystyka krajowych i zagranicznych podróży mieszkańców Polski w I półroczu 2015 roku
Odwołane loty Wizz Air Gdansk-Luton 17,18 kwi
Nowe przepisy stymulują ruch turystyczny w Portugalii
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmiany personalne w grupie AccorHotels
NIK o wydatkach spółek Grupy PKP na usługi doradcze i eksperckie
Region pomorski odwiedza coraz więcej turystów
W Merlinie X spadła sprzedaż imprez lotniczych
SPRZEDAM KONTENER(PRZYCZEPA) GASTRONOMICZNA
Wczasy autokarem do Chorwacji 7/9 noclegów od 958 zł z wyżyw