Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek szkolnych (Katowice i okolice)
- Product Manager at Rolfs Flyg & Buss
- Specjalista ds. Turystyki
- Pilot Słowenia 15-21.09.2024
- Specjalista / Specjalistka ds. Turystyki
- Przewodnik po Rzymie
- Travel designer
- Pilot Londyn-Oxford-Windsor-Brighton-Bruksela
- KRAKÓW - specjalista ds. organizacji wyjazdów...
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
Kulinarne Mistrzostwa Polski odbędą się na targach WorldHotel
Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera.
To biznesowe wydarzenie skierowane jest do właścicieli i zarządzających hotelami, pensjonatami, ośrodkami wypoczynkowymi i konferencyjnymi, inwestorów, restauratorów, a także projektantów i dekoratorów wnętrz. Wystawcy zaprezentują ofertę dla obiektów noclegowych - od wyposażenia pokoi, kuchni i sal restauracyjnych przez elementy dekoracyjne po rozwiązania informatyczne. Targi to także okazja by skorzystać ze szkoleń ze sprzedaży, marketingu czy zarządzania.
Profesjonalna obsługa oraz wygodnie urządzony pokój to tylko część sukcesu obiektu noclegowego. Doświadczeni managerowie wiedzą jak ważną rolę w usłudze hotelarskiej, w tym także wizerunkową, odgrywa restauracja i serwowane w niej potrawy. Stąd pojawił się pomysł, aby w tym roku targom towarzyszyły pokazy kulinarne.
Robert Sowa będzie gospodarzem Kulinarnych Mistrzostw Polski, natomiast Tomasz Deker poprowadzi konkurs Best Pastry Chef 2016. Jak mówi Grzegorz Sendor, koordynator Targów WorldHotel, będą one stanowiły dopełnienie oferty dla hoteli. Co roku staramy się pokazać nowości i trendy w hotelarstwie. W poprzednich latach prezentowaliśmy wzorcową kawiarnię, odbywały się warsztaty kawowe czy pokazy barmańskie. W tym roku zaprezentujemy zmagania kucharzy i cukierników. Liczymy, że dla hotelarzy będzie to inspiracja, a także porcja wiedzy jak przyciągnąć gości wyśmienitą kuchnią. Warto pamiętać, że wysokiej jakości usługi gastronomiczne znacząco zwiększają dochody obiektu - wyjaśnia.
Po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa. Jak przekonują organizatorzy targów, w zeszłym roku cieszył się on dużym zainteresowaniem klientów, tak więc ponownie firmy z sektora gastronomiczno-hotelarskiego znajdą tam wysokiej jakości nowy i używany sprzęt.
Komentarze
Tagi:
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Polacy rzadziej jadają posiłki poza
Hilton uznany za najlepsze miejsce do
Turystyka może stać się głównym źródłem przychodów dla
UE ujednolici przepisy dotyczące krótkoterminowego
W Krakowie powstaje nowy szlak
Emirates chwali się dobrymi
Gdzie Polacy jadą z biurami na Boże
Grecja z nowym planem dla
Kolejne kraje bliżej członkostwa w
Airbnb zazdrości hotelom i zmierza do profesjonalizacji
Które sieciowe kawiarnie są najbardziej znane?
Wizz Air prezentuje nowy samolot
Rekordowa popularność spływu Dunajcem
Polska otworzy przedstawicielstwo turystyczne w Chinach
Sfinks przedłuża negocjacje ws. Da Grasso
Niemcy przedłużą okres kontroli na granicach
Charakterystyka krajowych i zagranicznych podróży mieszkańców Polski w I półroczu 2015 roku
Odwołane loty Wizz Air Gdansk-Luton 17,18 kwi
Nowe przepisy stymulują ruch turystyczny w Portugalii
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmiany personalne w grupie AccorHotels
NIK o wydatkach spółek Grupy PKP na usługi doradcze i eksperckie
Region pomorski odwiedza coraz więcej turystów
W Merlinie X spadła sprzedaż imprez lotniczych
SPRZEDAM KONTENER(PRZYCZEPA) GASTRONOMICZNA
Wczasy autokarem do Chorwacji 7/9 noclegów od 958 zł z wyżyw