TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Polska restauracja trafiła na listę The Diners Club 50 Best Discovery Series

The Diners Club 50 Best Discovery Series to lista największych odkryć gastronomicznych w ośmiu rejonach świata. Trafiają tam najznakomitsze restauracje prowadzone przez znanych i nagradzanych szefów kuchni.


Wśród liderów gastronomii w rejonie Skandynawii i Europy Północnej i Wschodniej wyróżnienie zdobyło 6 restauracji, w tym jako jedyna z Polski warszawska restauracja Senses, pod kulinarnym przewodnictwem szefa kuchni Andrea Camastry.

Poniżej lista wyróżnionych restauracji w rejonie Skandynawii i Europy Północnej i Wschodniej:

  • Restauracja Spis, Helsinki,
  • Restauracja Gastrologik, Sztokholm,
  • Restauracja Nikuda Ne Edem, Moskwa,
  • Restauracja Twins, Moskwa,
  • Restauracja Kadeau, Kopenhaga,
  • Restauracja Senses, Warszawa

"Gotowanie to dużo więcej niż umiejętność przygotowywania dań. To emocje, pasja i przekazywanie części swojej osobowości. W kuchni Senses w nieoczywisty sposób łączę nowoczesne techniki gotowania z tradycyjnymi polskimi smakami opartymi głównie na produktach sezonowych . Mamy własne uprawy i hodowle, skąd pochodzi duża część wykorzystywanych przeze mnie produktów. Co do nagród - szczególnie dumny jestem z wyróżnienia Best Discovery Series, bo dzięki temu nasza restauracja wychodzi poza grono najlepszych w Polsce i wkracza do grona tych najlepszych na świecie" - mówi Andrea Camastra, szef kuchni i współwłaściciel restauracji Senses.

Warszawska restauracja została doceniona także przez Żółty Przewodnik Gault&Millau o czym pisaliśmy w aktualności: Gault&Millau wyróżnił polskie restauracje

"Efekty naszych kulinarnych eksperymentów sprawiły, że restauracja Senses wybiła się na prowadzenie w świecie kulinariów, a polska kuchnia może pochwalić się lokalem na światowym poziomie. Równoległe wysokie miejsce w polskiej edycji Gault et Millau i w Diner’s Club Best Discovery Series to prosta droga do globalnej czołówki" - komentuje Dariusz Pawłowski, general manager restauracji Senses.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
gastronomia restauracje The Diners Club® 50 Best Discovery Serie Gault et Millau nagrody wyróżnienia




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję