Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Polska restauracja trafiła na listę The Diners Club 50 Best Discovery Series
The Diners Club 50 Best Discovery Series to lista największych odkryć gastronomicznych w ośmiu rejonach świata. Trafiają tam najznakomitsze restauracje prowadzone przez znanych i nagradzanych szefów kuchni.
Wśród liderów gastronomii w rejonie Skandynawii i Europy Północnej i Wschodniej wyróżnienie zdobyło 6 restauracji, w tym jako jedyna z Polski warszawska restauracja Senses, pod kulinarnym przewodnictwem szefa kuchni Andrea Camastry.
Poniżej lista wyróżnionych restauracji w rejonie Skandynawii i Europy Północnej i Wschodniej:
- Restauracja Spis, Helsinki,
- Restauracja Gastrologik, Sztokholm,
- Restauracja Nikuda Ne Edem, Moskwa,
- Restauracja Twins, Moskwa,
- Restauracja Kadeau, Kopenhaga,
- Restauracja Senses, Warszawa
"Gotowanie to dużo więcej niż umiejętność przygotowywania dań. To emocje, pasja i przekazywanie części swojej osobowości. W kuchni Senses w nieoczywisty sposób łączę nowoczesne techniki gotowania z tradycyjnymi polskimi smakami opartymi głównie na produktach sezonowych . Mamy własne uprawy i hodowle, skąd pochodzi duża część wykorzystywanych przeze mnie produktów. Co do nagród - szczególnie dumny jestem z wyróżnienia Best Discovery Series, bo dzięki temu nasza restauracja wychodzi poza grono najlepszych w Polsce i wkracza do grona tych najlepszych na świecie" - mówi Andrea Camastra, szef kuchni i współwłaściciel restauracji Senses.
Warszawska restauracja została doceniona także przez Żółty Przewodnik Gault&Millau o czym pisaliśmy w aktualności: Gault&Millau wyróżnił polskie restauracje
"Efekty naszych kulinarnych eksperymentów sprawiły, że restauracja Senses wybiła się na prowadzenie w świecie kulinariów, a polska kuchnia może pochwalić się lokalem na światowym poziomie. Równoległe wysokie miejsce w polskiej edycji Gault et Millau i w Diner’s Club Best Discovery Series to prosta droga do globalnej czołówki" - komentuje Dariusz Pawłowski, general manager restauracji Senses.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział nagrody i wyróżnienia:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Jakie wyniki osiągnął Orbis w I kwartale 2016 roku?
Novasol kupuje platformę rezerwacyjną
Lotos i Subway będą współpracować
Jakie szkolenia przygotowano na EuroGastro 2016?
Utrzymanie silnego trendu wzrostu sprzedaży w biurach podróży
Co się stało z mieniem byłego Funduszu Wczasów Pracowniczych?
Powstanie nowy hotel w Sopocie
Trendy w podróżach na wiosnę i lato 2016
Nieznaczne wzrosty sprzedaży w biurach podróży
Polacy zimą chętnie wybierają city breaki
WSTiE będzie współpracować z amerykańską uczelnią
Touroperatorzy coraz częściej zabezpieczają się przed ryzykiem kursowym
Grupa Sun & Snow wyemitowała obligacje
Akcja "Wisła za połowę" 4-6 listopada 2011r.
Warszawskie lokale mogą spodziewać się kłopotów?
Wzrasta zainteresowanie wyjazdami egzotycznymi
Obchodzimy Światowy Dzień Turystyki
Egipska branża turystyczna w zapaści
Merlin X: Dokąd najchętniej podróżujemy?
Będą utrudnienia na hiszpańskich lotniskach
Włochy drogie, tanie, co warto zobaczyć?