Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki - biuro w Poznaniu
- Specjalista ds. turystyki Wakacje.pl Zabrze
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
Francuski kawior zdobędzie rosyjski rynek?
Francuscy producenci czarnego kawioru mają zamiar zdobyć światowe rynki w tym i Rosję.
Sklepy w Dubaju i w Moskwie planuje otworzyć francusko-szwajcarska firma Caviar House & Prunier. Firma prowadzi sprzedaż kawioru w wielu europejskich krajach. - Będziemy pierwszymi obcokrajowcami, którzy będą sprzedawać czarny kawior Rosjanom - powiedział Peter Rebeiz, szef Caviar House & Prunier.
Francuzi upatrzyli swoją szansę w związku z zakazem eksportu kaspijskiego czarnego kawioru nałożonym przez ONZ na podstawie konwencji o międzynarodowym handlu zagrożonymi gatunkami zwierząt i roślin (CITES). Zakaz dotyczy eksportu kawioru i innych produktów z jesiotra występującego w strefach połowów dzielonych przez kilka państw w tym z Morza Kaspijskiego.
Można za to eksportować kawior z jesiotra hodowlanego. Takie hodowle posiada właśnie Caviar House & Prunier. Znajdują się one w departamencie Dordogne. Rocznie produkuje się tam ok. 5 ton tego przysmaku. Za 125 gramowy słoiczek czarnego kawioru Caviar House & Prunier trzeba zapłacić 375 euro.
W sprzedaży czarnego kawioru pomaga firmie światowa renoma francuskiej kuchni. Producenci proponują aby ich kawior jeść bez popijania wódką, jak to mają w zwyczaju Rosjanie. Należy go podawać na tartinkach i lekko przyprawić pieprzem. Absolutnie nie wolno go jeść łyżeczką.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Francuski czarny kawior Caviar House & Prunier
[2007-05-08 13:50 83.29.0.*]
w jakiej cenie francuzi chca spzedawac czarny kawior dla Rosji,jezeli on tam kosztuje 200$ za kilo? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Francja: druk biometrycznych paszportów rozpoczęty
Warszawski hostel uhonorowany posążkiem Hoscara!
Preferencje kulinarne kobiet wg szefa kuchni hotelu The Westin Warsaw
Można już ubiegać się o karty do tachografów cyfrowych. Tylko jak to zrobić?
Odlotowy konkurs Centralwings!
Z Krakowa, Katowic i Warszawy do Belfastu z easyJet i WizzAir
Opłaty za korzystanie z czeskich autostrad i elektroniczne wnoszenie opłat
Reymont czy Skalski? Kto będzie patronem lotniska Lublinek
Turyści za zabicia niedźwiadka zapłacą 7 tys. zł
RPA: jak połączyć mundial z turystyczną przygodą
Badania naukowe w sferze turystyki
Gwiazda w gdyńskiej "Alei Statków Pasażerskich"
Wymiana turnusów - ferie zaczynają kolejne województwa