TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Sofitel Victoria: nowy szef kuchni oferuje menu polsko-francuskie

Restauracja Canaletto w warszawskim hotelu Sofitel Victoria ma nowego szefa kuchni. Został nim Olivier Croso.


Nowe jesienne menu oferuje połączenie tradycji polskich i francuskich. "Cuisine da auteur" to kuchnia autorska Oliviera Croso. Jest ona mieszanką
doświadczeń z podróży po Europie, Karaibach i Ameryce Południowej.

Przykładowe potrawy:
- wątróbki gęsie (foie gras) podane ze świeżym karczochem i sałatką z trójkolorowej słodkiej papryki (59 zł);
- diabeł morski, czyli lotta (75 zł) serwowany jest z borowikami i kremowym risotto arborio;

Szef kuchni proponuje też skomponowane menu pod hasłem "Istota Dobrego Samopoczucia" za 95 zł. Składa się ono z klarownego bulionu z kurczaka ze świeżymi warzywami, gotowanego pstrąga serwowanego w ziołowej piance z dwoma gatunkami ryżu oraz z sałatki ze świeżych owoców.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Olivier Croso Restauracja Canaletto Sofitel Victoria nowy szef kuchni oferuje menu polsko-francuskie szefa Cuisine da auteur




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję