Polskie święto beaujolais
Wzorem miast francuskich Polacy zaczynają organizować doroczne świeto beaujolais. W Częstochowie, w trzeci czwartek listopada rozpocznie się święto młodego wina. Po jakości próbowanego wtedy wina można odgadnąć smak trunku z całego rocznika.
Beaujolais Nouveau powstaje z ręcznie zbieranych gron Gamay, poddawanych fermentacji wraz z ogonkami i szypułkami. Wino dojrzewa przez trzy miesiące, nabierając specyficznego smaku i aromatu. Swoje walory młode wino zachowuje jedynie przez kilka tygodni i należy je wypić do końca roku. Od 20 listopada na degustację Beaujolais Nouveau zapraszają częstochowskie hotele Mercure Patria i Ibis oraz Karczma "U Zagłoby".
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Beaujolais Day we Wrocławiu - Abrams' Tower ZAPRASZA
[2008-11-17 16:12 87.206.173.*]
Zapraszamy do restauracji Abrams' Tower we Wrocławiu 20
listopada 2008 r. na święto francuskiego wina - Beaujolais
Day!! W średniowicznej wieży zasmakujecie Państwo wyjątkowej
kuchni fusion oraz win jakich nie sposób znaleść na Dolnym
Śląsku. odpowiedz »
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Wizz Air oferuje alternatywne połączenia dla pasażerów British Airways
Na targi BALT-TRANS-PORT do Gdańska
Polski transport lotniczy wzmocni się po kryzysie?
Michał Marzec nowym naczelnym dyrektorem PPL
Jak powinna wyglądać promocja Polski za granicą?
Lotnisko w Bydgoszczy się nie rozwija?
Convention Bureau Copernicus pomoże Toruniowi zdobyć turystów biznesowych?
Rekordowy rok dla hiszpańskiej turystyki!
Turyści nie pijcie wina palmowego w Indonezji!
PKP i Arriva poszły na kompromis?
praca mgr o zachowania konsumenckich na rynku turystczynym