Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
- Wychowawcy na obóz we Włoszech
- Kupię funkcjonujące biuro podróży
- GRECJA - REZYDENT
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
Michelin wydaje przewodnik po Chicago
Kulinarny przewodnik Michelin wskaże godne odwiedzenia hotele i restauracje w Chicago, drugim na świecie mieście, po macierzystej Warszawie, pod względem liczby Polaków. Czy znajdzie się w nim polska restauracja?
Michelin rozszerzy ofertę swoich przewodników obejmujących Amerykę Północną o pozycję dotyczącą Chicago. Przewodnik Michelin Chicago 2010, który będzie pierwszym przewodnikiem Michelin dotyczącym miasta na środkowym zachodzie USA, pojawi się w księgarniach jesienią. W przewodniku znajdą się polecane przez Michelin hotele i restauracje znajdujące się w Chicago.
Przewodnik Michelin, którego system oceniania jest uznawany za najbardziej opiniotwórczy w branży kulinarnej, jest publikowany w 25 edycjach w 23 krajach. Dodatkowo także zostały wydane przewodniki dotyczące dwóch miast Ameryki Północnej - Nowego Jorku i San Francisco. Na rynku dostępne są także dwa przewodniki Michelin opisujące restauracje i hotele w Japonii (Tokio oraz Kioto i Osaka), a także przewodnik dotyczący Hong Kongu i Macau.
Przewodnik po Chicago oceni hotele i restauracje reprezentujące wszystkie możliwe kategorie cenowe.
"Podobnie jak w przypadku naszych przewodników po Nowym Jorku i San Francisco, staramy się wybrać takie miejsca, które w pełni oddadzą ekscytującą kulturę i różnorodność hoteli i restauracji w tym regionie, a także spełnią wymagania czytelników" komentuje Jean-Luc Naret, globalny dyrektor ds. przewodników Michelin
Inspektorzy Michelin przeprowadzali anonimowe kontrole w restauracjach i hotelach w Chicago przez 2 lata. Tak jak podczas wszystkich kontroli przeprowadzanych na rzecz przewodnika Michelin, inspektorzy spożywają posiłki lub nocują w wyznaczonych miejscach, aby określić jakość zapewnianych tam usług.
"Inspektorzy Michelin są jak oczy i uszy klienta i to właśnie ich anonimowość ma zapewnić to, że będą traktowani tak jak każdy normalny gość" tłumaczy Naret.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Z Radturem z centrum Krakowa na lotnisko w Balicach
80 tys. miejsc noclegowych czeka na turystów
Od 1 stycznia 2008 w Berlinie będzie obowiązywać strefa ochrony środowiska
LOT zlikwiduje 2 połączenia, ale wprowadzi 3 nowe
Kraków: inwestorów nie zrażą spadek liczby turystów. Niedługo powstanie tu 41 nowych hoteli!
easyJet zawiesił trasę Kraków-Berlin
Lublinek: przed emisją obligacji
Hiszpańscy turyści coraz chętniej odwiedzają Toruń
Śmierdzący problem w polskich górach
Przez żołądek do serca turysty!
Nowe szybkie połączenie kolejowe do Pyrzowic
Remonty podczas sezonu turystycznego