TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kawa na 250 sposobów

Coffe Singidunum powstały w hotelu Novotel serwuje ponad 250 sposobów podawania kawy, jest to raj dla kawoszy.


Singidunum jest to starożytna stolica Serbii i stąd pochodzi właściciel lokalu Jasmin Šoljanin. Jego kawy kawy parzy się blisko 40 minut. Nie są to kawiarnie Fast ford.

- Mają tu kawy z całego świata. Można kosztować ich na miejscu, sprzedają również zmielone ziarenka na wagę - mówi Anna Marchela, kierownik przytulnej kawiarni przy Nowogrodzkiej

W menu można znaleźć między innymi Feng Shui (17 zł) z przyprawami korzennymi - goździkami, kardamonem - czy po marokańsku (8 zł), z ziarenkami pieprzu i szczyptą soli. Koneserzy chętnie spróbują przepisów historycznych, np. Majsko-Azteckiej (9 zł) - gniecionych, zielonych ziaren kawy gotowanych przez pięć minut. Kawy smakowe są tu podawane na kilka sposobów: jako espresso (9 zł), gotowane w tygielku (9 zł), cappuccino (10 zł), latte macchiato (11 zł) czy ice coffe (11 zł), a zasmakować możemy rumowej, śliwkowej, imbirowej, kokosowej, miętowej czy różanej.

Najbardziej popularna jest kawa po kapitańsku (14 zł), czyli z koniakiem i koglem-moglem, a także Miodowa Płonąca - do stolika dostajemy płonący czarny napój. Oferowane są także koktajle Coffe Pina Colada - 12 zł, herbaty Zimowa - z pomarańczami, goździkami i sokiem malinowym - 8 zł oraz ciast i deserów Mus Malinowy - 12 zł.

Coffe Singidunum jest otwarte: pon.-sob.: 10-24, nd. 10-22, ul. Nowogrodzka 22, tel. (022) 621 35 76.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kawa smakosz kawy Coffe Singidunum hotel Novotel Jasmin Šoljanin Feng Shui z przyprawami korzennymi - goździkami kardamonem kawa po markokańsku kawa po kapitańsku Majsko-Azteckiej espresso cappuccino latte macchiato ice coffe kawa rumowa kawa śliwkowa kawa imbirowa kawa miętowa kawa różana Coffe Pina Colada marokańsku przepis kapitansku nowogrodzka w aztecku sposoby podawania na i rodzaje koglem moglem


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję