TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

INTERGASTRA 2010 w Stuttgarcie

W terminie od 6 do 10 lutego 2010 roku odbędzie się 25-ta edycja Międzynarodowych Specjalistycznych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa INTERGASTRA.


Targi INTERGASTRA należą do ważnych imprez branży HoReCa w Europie. Skupiają światowych liderów przemysłu hotelowego, gastronomicznego, cateringu, cukiernictwa i przemysłu kawiarnianego, a także młode firmy z branży, które mają szansę pokazać się na targach i zawrzeć kontakty handlowe.

Targi odbywają się co dwa lata. Poprzednia edycja w 2008 roku zakończyła się sukcesem. Targi INTERGASTRA w 2010 roku będą jeszcze większe - odbędą się w 7 halach wystawienniczych o powierzchni o 10% większej niż w 2008 roku.

W 2008 roku na targach swoją ofertę wystawienniczą zaprezentowało ponad 900 wystawców z 15 krajów europejskich i z USA. Targi odwiedziło blisko 80.000 osób. Wśród wystawców znalazły się wtedy trzy firmy z Polski. W ramach Polskiego Stoiska Narodowego na targach INTERGASTRA 2010 zaprezentują się 4 firmy - JMB, Bumera, Plastmet i Żyrardów. Fabryka Lnu.

Zakres tematyczny targów INTERGASTRA podzielony jest na trzy główne działy:

Techniki kuchenne i gastronomiczne:
- wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego dla hoteli, barów, restauracji i stołówek,
- bufet i systemy wydawania potraw,
- chłodzenie i technika zamrażania,
- odzież dla gastronomii i hotelarstwa,
- efektywność zużycia energii.

Artykuły spożywcze i napoje:
- produkty spożywcze,
- surowce do przygotowywania potraw,
- produkty głęboko mrożone i typu convenience,
- napoje alkoholowe,
- napoje bezalkoholowe, kawa, czekolada, herbata,
- urządzenia do palenia kawy, maszyny do kawy i espresso,
- surowce i dodatki dla cukiernictwa,
- wytwarzanie lodów.

Wyposażenie i wystrój wnętrz:
- wyposażenie hoteli, pokoi i łazienek hotelowych,
- wyposażenie punktów gastronomicznych,
- wellness i fitness,
- architekturę wnętrz,
- gastronomię organizowaną na wolnym powietrzu,
- sztukę nakrywania stołu,
- systemy rejestrujące,
- oprogramowanie komputerowe dla branży i usługi internetowe,
- technikę dla budynków i technikę klimatyzacyjną,
- Facility Management.

W programie ramowym 25-edycji targów znajdą się m.in. kongresy (Deutscher Hospitality Kongress, Kongres Izby Architektów Badenii Wirtembergii), fora (Forum Trendów w Cukiernictwie, forum z prezentacją z cyklu "Fokus Hotel"), prezentacje (prezentacja związku DEHOGA, prezentacje cukiernicze), gale (gala wręczania nagród Złotych Palm Leaders Club International, Gala GrandPrix der Tagungshotels), konkursy branżowe (m.in. Gastro-Innovations-Preis, zawody dla kucharzy Intergastra Culinary Competition, zawody dla uczniów szkół gastronomicznych, konkurs dekoracyjnego nakrywania stołów Couvert d’Or, konkurs dla barmanów zorganizowany przez Niemiecką Unię Barmanów).

Podczas imprezy obędą się również Targi Rzemieślniczej Produkcji Lodów GELATISSIMO w czasie, których pokazywane będą: surowce, maszyny i urządzenia, akcesoria do produkcji lodów.

Więcej informacji o targach udziela Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
INTERGASTRA Stuttgart targi HoReCa techniki kuchenne i gastronomiczne artykuły spożywcze i napoje catering cukiernictwo wyposażenie i wystrój wnętrz produkty spożywcze Targi Rzemieślniczej Produkcji Lodów GELATISSIMO Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję