Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
Hilton Gdańsk: nowa oferta restauracji
Rodzinne brunche w restauracji Mercato w Hilton Gdańsk to kulinarna propozycja dla osób, które pragną spędzać niedziele w gronie przyjaciół, znajomych i rodziny, w samym sercu Gdańska.
Niedzielne, leniwe brunche to nie tylko czas kiedy można skosztować różnorodnych potraw przygotowanych przez Szefów Kuchni, ale przede wszystkim delektować się wspólnie spędzonym czasem w gronie najbliższych, przy kameralnej muzyce na żywo. Autorskie Menu Adama Woźniaka przybliży kuchnie z najdalszych zakątków świata, proponując co tydzień inną paletę smaków i aromatów. Pośród różnorodnych dań podawanych od godziny 12.30 będzie można odnaleźć szeroki wybór zimnych i gorących przekąsek, dań głównych i deserów, zarówno tych serwowanych w formie bufetów, jak i tych a la carte. Jesienią do hotelu zawitają między innymi przysmaki kuchni włoskiej, polskiej, orientalnej, a także francuskiej, indyjskiej i rosyjskiej. I tak już w najbliższy weekend restaurację Mercato wypełnią aromaty toskańskich i sycylijskich potraw. Dopełnieniem kulinarnej podróży będą z pewnością doskonałe wina, które wyselekcjonował specjalnie dla hotelu sam Marek Kondrat.
Cena brunchu dla osoby dorosłej to 90zł, za dzieci od 5 do 12 lat zapłacimy 40 zł, natomiast te najmłodsze, poniżej 5 lat zjedzą bezpłatnie w ramach posiłku ich rodziców lub opiekunów. Z myślą o nich przygotowano także kącik zabaw, gdzie bezpiecznie, pod okiem doświadczonych animatorów będą mogły wziąć udział między innymi w mini-warsztatach kulinarnych. Mini-warsztaty mają pomóc dzieciom w wyprawie do świata smaków i kultury. Opowiadane historie i zabawy przybliżą kraje, których kuchnia będzie królować podczas tematycznych niedzielnych obiadów w Hiltonie, dzięki temu nawet niejadki atrakcyjnie spędzą popołudnie.
Brunch, wywodzący się z tradycji anglosaskiej, to posiłek jadany późnym rankiem lub wczesnym popołudniem i jest połączeniem śniadania (breakfast) z lunchem (lunch). To bardzo popularna na zachodzie forma spędzania czasu z rodziną i przyjaciółmi, która powoli staje się modna także w Polsce. W ramach ustalonej ceny brunchu można korzystać z różnorodnych bufetów z przekąskami, daniami głównymi, deserami i napojami. Dla dzieci organizowane są specjalne animacje i kąciki zabaw z wykwalifikowaną opieką. Po opłaceniu wstępu gwarantowany jest nielimitowany dostęp do potraw i napojów, dzięki czemu z góry można przewidzieć koszt niedzielnej uczty. Brunche są popularną formą organizowania uroczystości rodzinnych: urodzin, rocznic, a nawet spotkań biznesowych lub pracowniczych w mniej formalnej, rodzinnej atmosferze.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Rozpoczął się pierwszy etap budowy drogi kolejowej Rail Baltica
Awaria samolotu cypryjskich linii lotniczych uziemiła 150 turystów w Pyrzowicach
Komfort dla japońskiego turysty zależy od ustawienia łóżka w pokoju!
W 2008 roku o 25% wzrosła liczba polskich turystów w Czechach
Zwiększy się ruch przygraniczny Polska - Ukraina
Super wycieczka "Stolice Europejskie"
Zakaz sprzedaży wina na straganach w Rumunii
Tyrol dobry także dla najmłodszych i początkujących narciarzy
Żyrardów: otwarto bar kanapkowy Payda
Szkolenie IATA "Airport Operations" w porcie lotniczym Kraków-Balice
Londyn: Tysiąc funtów za obiad
Petersburg przygotowuje się do Festiwalu Piwa
Grupa hotelowa Marriott otworzyła swój pierwszy hotel w Turcji