Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
- Wychowawcy na obóz we Włoszech
- Kupię funkcjonujące biuro podróży
- GRECJA - REZYDENT
- Praca u multiagenta
- Poszukiwani piloci/przewodnicy od połowy maja
- Warszawa - Specjalista ds turystyki
- Sales Manager at RateHawk
- Rezydent do Chorwacji i Czarnogóry poszukiwany
Zobacz także
POT ponownie chce nagrodzić najlepsze prace
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw Blogerów
Dziwny konkurs na dyrektorów ZOPOT
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc milczenia
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci Marriott
Wybrano "Najlepsze Danie Kieleckiej Gastronomii"
Zakończył się konkurs na "Najlepsze Danie Kieleckiej Gastronomii". Zwyciężyli kucharze z restauracji Victoria w hotelu Łysogóry: kucharz Norbert Wróbel i szef kuchni Maciej Musiał.
Organizatorem plebiscytu była restauracja Korbowa Koliba w Sukiwe. Prawdziwą atrakcją w lokalu było gotowanie na żywo. Kieleccy restauratorzy szykowali swoje najlepsze i popisowe dania. A publiczność i jury smakowała wykwintnych potraw. W skład jury weszli: burmistrz Daleszyc Wojciech Furmanek, dyrektor handlowy Restaurator Serwis Kielce Tomasz Grzęda i doradca kulinarny z firmy Farutex Krzysztof Marciniak.
Zwycięzcy zaprezentowali polędwicę wołową na sosie a'la Victoria i przystawkę z wędzonego łososia z kulkami mozarelli, avocado i czarnymi oliwkami.
Drugie miejsce należy do Rafała Korusa i Marka Skotnickiego z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Przygotowali oni roladki z polędwicy wieprzowej w sosie serowo -orzechowym i przystawka - cytrynowe krewetki na grzankach.
Na trzecim miejscu uplasował się schab z dzika z warzywnymi racuchami w sosie truflowym i przystawkę - łososia na zimno na konfiturze żurawinowej. Sporządziły go Panie: Ela Kaszuba i Ewa Kafara z Korbowej Koliby.
Tytuł najlepszego kucharza powędrował do Patrycji Młynarczyk z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
eSky chwali się tańszymi
Centralwings przed inauguracją
Szczepienie służy bezpieczeństwu podróży
Czy warto planować w tym roku wyjazd do Grecji?
Polska Izba Turystyki kontra Heyah
Norwegian będą obsługiwać trasę Goleniów-Oslo
Tatry: nadchodzący weekend będzie pogodny
Piloci, którzy zasnęli podczas lotu mogą już wracać do pracy
Zmiany w taryfie przewozowej PKP Intercity
Powstało 10 Subregionów Turystycznych Dolnego Śląska
Potrzebne, czy niepotrzebne lotnisko w Obicach?
Tatry: zima i pierwszy stopień zagrożenia lawinowego
Plan awaryjny lotniska w Szymanach
Nowe połączenie easyJet z Krakowa
Hotele mogą odliczyć VAT od usług gastronomicznych
Zwiedzanie dzielnic biedy - nową atrakcją turystyczną Indii
Vueling przewiózł tylko w listopadzie pół mln pasażerów
Wyburzą dworzec PKP w Katowicach. Postawią w zamian supermarket?