Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
Do końca 2012 roku PolRest planuje mieć 64 restauracje
Do końca 2012 roku, PolRest wyda na nowe restauracje 60 mln zł . Sieć, licząca obecnie 22 lokale, ma w tym okresie rozrosnąć się do 64. Najszybsze tempo rozwoju jest planowane na ten rok. Jak powiedział członek zarządu PolRestu Krzysztof Płaszewski, na koniec roku 2007 firma posiadała 17 lokali. W 2008 r. otworzonych zostanie w sumie co najmniej 19 kolejnych. W dwóch kolejnych latach zamierza także otwierać 13-15 restauracji w ciągu każdego roku. Spółka sfinansuje inwestycje z pieniędzy, które pozostały jej z emisji akcji z ubiegłego roku, a ponadto kredytem oraz gotówką z bieżącej działalności. Jak powiedział Płaszewski, firma liczy, że jej restauracje będą generowały tyle pieniędzy, że będzie mogła reinwestować te środki.
Spółka szczególny nacisk zamierza położyć na rozwój w segmencie casual dining, czyli niedrogich lokali pasujących klientom na każdą okazję (w takiej formule działają Invito pasta & pizza i Rooster). W bardzo szybkim tempie będzie się rozwijać przede wszystkim stworzona w tym roku sieć Invito, która w chwili obecnej liczy trzy lokale. Do końca roku 2008 PolRest otworzy 8-10 kolejnych. Na koniec 2010 r. ma zamiar posiadać już 32 restauracje. Najbliższe otwarcia są zaplanowane w Warszawie (w październiku) i w Krakowie (w listopadzie). Również do 2012 roku do 15 ma zwiększyć się sieć Rooster (w chwili obecnej liczy dziewięć lokali). Już w niedługim czasie ma zostać otwarta restauracja w Warszawie (lokal został kupiony w czerwcu).
Natomiast w mniej dynamicznym stopniu będzie się rozwijał PolRest w segmencie restauracji premium (to droższe jedzenie). W Krakowie, w październiku uruchomi swoją dziesiątą restaurację tego typu. Mało tego firma zdobyła lokal, dzięki któremu o połowę powiększy się powierzchnia Starej Izby w Zakopanem, która oferuje kuchnię regionalną. Na koniec 2012 roku, segment premium ma liczyć 17 restauracji.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Nowa funkcjonalność i wygląd TravelOne.pl
Iceland Express: sierpniowa promocja na trasie Kraków - Nowy Jork
W Krakowie powołano Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu
Ranking hoteli wg. Expedia.com - Qubus Kielce najlepszy z Polski!
Opuszczone szlabany w Świnoujściu
Rzym: opady śniegu po prawie ćwierć wieku
Radisson Blu zamiast Radisson SAS
SAS: od 1 stycznia zmiana siedziby biura regionalnego i dyrektora generalnego
Cena biletów do wrocławskiego zoo wrośnie dwukrotnie
Cieszyn: stary browar kolejną atrakcją miasta
Szczyrk obniża ceny, aby przyciągnąć turystów
Centralwings będzie latać na trasie Lille - Barcelona (Girona)
Chiny: z powodu kryzysu wstrzymano kursy pociągu Pekin z Lhasa
Biuro Olimp-narty w Cortinie d Ampezzo