Subskrypcja

Subskrypcja

Szukaj

Szukaj





Aktualności: wszystkie » gastronomia


:: ŚRODA, 2017-07-05 ::
 Konkurs dla młodych kucharzy
Promowanie młodych, zdolnych kucharzy oraz poszerzanie znajomości zastosowania technologii konwekcyjno-parowej w pracy kuchni profesjonalnej to główne cele pierwszej edycji konkursu kulinarnego Spotkanie z... więcej »


 Kulinarny zawrót głowy czyli festiwale i wydarzenia kulinarne z całego świata
Bitwa na pomarańcze, strzelanie groszkiem,Festiwal Mielonki a nawet toczenie sera na czas - między innymi te wydarzenia kulinarne odbywają się na całym świecie. W różnych zakątkach świata co roku organizowane... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-07-03 ::
 Mc Donalds wprowadza nową opcję dla klientów
W Warszawie, jedna z najbardziej popularnych sieci gastronomicznych wprowadziła nową możliwość dla klientów. Od 1 lipca, mieszkańcy Śródmieścia, Mokotowa, Żoliborza, Ochoty, Ursynowa, Woli i Pragi-Południe... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-06-30 ::
 Nowy pomysł na promocję szlaku kulinarnego
Opolskie Centrum Informacji Turystycznej z nowym pomysłem na promocję jednego sztandarowych produktów turystycznych województwa. Czy program lojalnościowy przyciągnie więcej turystów na szlak kulinarny? Od 1... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-06-29 ::
 Sfinks blisko kupna udziałów w jednej z sieci gastronomicznych
Będzie kolejna duża transakcja w branży gastronomicznej? Spółka Sfinks Polska planuje zakupienie akcji jednej z sieci gastronomicznych. Sfinks Polska po kilkumiesięcznych negocjacjach uzgodniła warunki zakupu... więcej »
 Spotkania dla młodych adeptów sztuki kulinarnej
Program "Szef dla Młodych Talentów" to dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy. Tak można podsumować... więcej »
:: ŚRODA, 2017-06-28 ::
 Pożar karczmy w Małopolsce
Zapaliła się karczma Bida w Bolesławiu, znajdująca się przy drodze krajowej nr 94. Strażacy przez sześć godzin walczyli z ogniem. W akcji gaśniczej brały udział 23 zastępy strażaków. Pożar był trudny do... więcej »
:: WTOREK, 2017-06-27 ::
 Piotr Bikont nie żyje
Piotr Bikont reżyser filmów dokumentalnych, dziennikarz oraz recenzent kulinarny dziś zginął w wypadku samochodowym. Miał 62 lata. Będziemy Go pamiętać z duetu publicystów kulinarnych, który stworzył z... więcej »
 Co lubią zjeść polscy kierowcy w podróży?
Niemal połowa kierowców (49%) przyznaje, że lubi się zatrzymywać podczas podróży, aby zrobić sobie przerwę i posilić się. Co wybierają najczęściej? Kierowcy najczęściej wybierają wówczas kawę oraz hot dogi.... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-06-26 ::
 Za mało rąk do pracy w turystyce?
Jak pokazują wstępne dane dotyczące obłożenia hoteli, ten rok w turystyce będzie udany. Choć pierwsze informacje z rynku nie zapowiadają przekroczenia rekordowych wyników, które padły w poprzednim sezonie. Na... więcej »
 Trwają przygotowania do Targów WorldHotel i EuroGastro
Trwają przygotowania do 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro oraz 11. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa. Oba... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-06-23 ::
 Ile płacą w Polsce piwowarzy tytułem akcyzy?
O jakich kwotach mówimy? Ile rocznie wpływa do budżetu państwa z tytułu akcyzy od piwa? Ponad 3,6 mld zł (840 mln Euro) rocznie wpływa do budżetu państwa z tytułu podatku akcyzowego od piwa płaconego przez... więcej »
 Sfinks podejmuje decyzję w sprawie wykupu sieci gastronomicznej
Niedawno pisaliśmy o przejęciu przez Sfinksa kilku sieci gastronomicznych. Teraz zarząd podjął decyzję o podpisaniu kolejnych umów, tym razem z siecią Piwiarnia Warki. Jakie korzyści płyną z podpisanych umów?... więcej »
:: ŚRODA, 2017-06-21 ::
 Gorąca kawa na wynos
Już co trzecia osoba pijąca kawę na mieście korzysta z oferty kawowej sklepów spożywczych i punktów sprzedaży. Gdzie Polacy najczęściej kupują kawę na wynos? Najbardziej znaną i najczęściej odwiedzaną siecią... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-06-19 ::
 McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
McDonald's rezygnuje ze sponsorowania igrzysk olimpijskich. Międzynarodowy Komitet Olimpijski (MKOL) zakończył współpracę z siecią fast food McDonald's. Koncern gastronomiczny był wśród 13 głównych sponsorów... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-06-16 ::
 Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Niespodzianka dla stołujących się w francuskich barach McDonald's. Zamawiając elitarną kanapkę, która jest dwa razy droższa od zwykłej, klienci dostaną sztućce. W Francji istnieje 1400 restauracji sieci... więcej »
:: WTOREK, 2017-06-13 ::
 Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Prowadzenie handlu w niedziele w godzinach popołudniowych przez co najmniej jedną zmianę, czyli 8 godzin - to rozwiązanie, które wspiera Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, rozważając ograniczenie czasu... więcej »
 Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Podczas pierwszego w 2017 r. Gault&Millau Tour, który odbył się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie, przyznano cztery nagrody dla najlepszych szefów kuchni regionu Lubelszczyzny i centralnej Polski.... więcej »
 Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
VII edycja festiwalu Czas Dobrego Sera" odbędzie się w dniach 17 do 18 czerwca w Sandomierzu. To okazja do spróbowania prawdziwego masła, oryginalnej owczej bryndzy polskiej i słowackiej. Nie zabraknie... więcej »
:: PIĄTEK, 2017-06-09 ::
 Turystyka z dużym wpływem na zatrudnienie w Grecji
Rośnie wpływ turystyki na grecką gospodarkę. W maju większość nowych miejsc pracy w Grecji to prace w turystyce. Z danych greckiego ministerstwa pracy, cytowanych przez serwis Greek Travel Pages wynika, że 7... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-06-08 ::
 Hiszpańskie tapas obchodzą swoje święto 15 czerwca
"Tapas" jest jednym z najbardziej znanych słów hiszpańskich na arenie międzynarodowej. Choć niewielkie, te mini - dania stały się wystarczająco ważne aby mieć swój własny Światowy Dzień Tapas. Z... więcej »
:: ŚRODA, 2017-06-07 ::
 Za posiłek z dostawą można zapłacić bitcoinami
Serwis Pyszne.pl od środy, 7 czerwca akceptuje płatność bitcoinami. Za zamówienia złożone w ponad 5 tysiącach restauracji w całym kraju zapłacić można innowacyjną walutą internetu. Kupowanie pizzy za bitcoiny... więcej »
 Sieć piwiarni zmieni właściciela?
Będzie nowa transakcja w branży gastronomicznej? Trwają rozmowy w sprawie przejęcia sieci piwiarni. Sfinks Polska rozmawia z Grupą Żywiec w sprawie przejęcia 67 Piwiarni Warki i współpracy w ramach rozwoju... więcej »
:: PONIEDZIAŁEK, 2017-06-05 ::
 Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
Sfinks Polska chce uruchomić program motywacyjny, w ramach którego przez 3,5 roku może zostać objętych w sumie blisko 1,12 mln akcji, czyli 1% ogólnej liczby akcji rocznie. Nabycie praw do warrantów... więcej »
:: CZWARTEK, 2017-06-01 ::
 Kto związany z branżą turystyczną dostał nagrodę Teraz Polska?
29 maja w Teatrze Wielkim w Warszawie odbyła się XXVII uroczysta Gala "Teraz Polska", podczas której nagrodzone zostały najlepsze polskie firmy, usługi, innowacje i samorządy. Po raz ósmy przyznane... więcej »
Starsze Nowsze
Najnowsze


Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij