TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Biura turystyczne

jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel

Data wysłania: 2015-01-09 08:50 Autor: Czytelnik IP 87.207.110.*

co myśicie o tym TO, był ktoś na spotkaniu jakie wrażenia???

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2017-12-16 18:04 90.195.207.*]

      odradzam orex travel.porazka.bylismy grupa okolo 10 osob w pazdzierniku w turcji.hotel mial byc 5 gwiazdkowy a byl max 3 ,opieka rezydenta zadna a do tego lecieli z nami samolotem z orex travel i pili i palili w samolocie.ocena 1   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2018-07-01 14:53 195.175.17.*]

      Nie polecam . Mialem mieć podwójny pokój z 4 osobowa rodzina nie ma.... przed samym hotelem droga szybkiego ruchu a z tylu. Budowa . Nigdy bym się nie wybrał do Turcji za takie pieniądze z dzieci w takim położeniu po za tym hotel ok a w nie jednym byłem   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2018-08-11 12:46 31.0.32.*]

        Witam. A w którym hotelu Pan był? W AranciaResort*****?
        Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam. Marcin   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2018-08-24 19:07 188.146.225.*]

      wszystko zgodnie z umową. Byłem z rodziną 2+2 w sierpniu w Ozkaymak Select. Po przeczytanych opiniach o biurze mieliśmy pewne obawy, jednak zero problemów. Na lotnisku w Antalyi czekał na nas turecki opiekun który podprowadził nas do pani rezydent. Pani Marta wskazała nam do którego autokaru mamy się skierować i przekazała niezbędne informacje. Hotel przy plaży, cztery baseny (jeden ze zjeżdżalniami) z różnymi głębokościami (każdy znajdzie coś dla siebie), bary, restauracje, napoje i wyżywienie zgodnie z opisem. Plaża piaszczysto żwirowa, w wodzie miejscami kamienie (zależy od zejścia). Ładny ogród który daje trochę wytchnienia od upałów. Pokój duży ok 40m, czysty, na życzenie sprzątany codziennie. Hotel rodzinny, ale nastawiony na krajan i gości z Rosji. Dlatego animacje prowadzone po rosyjsku, turecku, trochę po angielsku. Dlatego młodsze dzieci mogą być rozczarowane podczas animacji.
      Nie było jednak większych problemów z porozumieniem się po angielsku. Obsługa miła - kucharz nie mógł się z nami rozstać :)
      Rezydent - p. Marta zrobiła co do niej należało, nie mieliśmy też potrzeby żeby zawracać jej głowy. Aczkolwiek kiedy nie stawiliśmy się na spotkanie i kontaktowaliśmy się żeby ustalić termin wymeldowania, telefon odebrała po kilku sygnałach i udzieliła informacji co i jak.
      Polecam delfinarium znajdujące się kilka kilometrów od hotelu - 22 euro/os. bilet wstępu z przejazdem - wykupione w pobliskim tureckim biurze. Kilkadziesiąt metrów od hotelu kładka nad jezdnią i po przejściu zaczyna się ulica ze wszelkiego rodzaju sklepami. Można sprawić sobie trochę zakupów, - nie tylko z pamiątkami.
      Trochę męczący powrót, bo wylot o 5.00 rano a wykwaterowanie o 0.30 więc nie kładliśmy się nawet spać.
      Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu   odpowiedz »

    • Subskrypcja newsletterów TUR-INFO.PL 

      [2018-09-09 16:16 91.201.19.*]

      23-30 czerwaca 2018r Byłam z rodziną w Turcji Alanya hotel Mesut. Było super no może hotel bez widoku ale i tak było Fajnie Rezydentka Pani Marta bardzo pomocna 0 godz.23.00 załatwiła mi sprawę ze złotnikiem Super!!!! dziękujemy .Była jeszcze pani Monika Która była z nami na wycieczce statkiem bawiła się razem z turystami i widać że lubi swoją sezonową pracą pozdrawiam Panie Żaneta z Białegostoku   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2018-10-12 22:09 178.235.187.*]

      Witam. Byłam z biurem orex w tym roku na wczasach i po przeczytaniu kilku opinii na różnych forach miałam duże obawy. Całkiem niepotrzebnie. Nie było absolutnie żadnych problemów. Na lotnisku bez problemu pokierowano nas do stoiska, a potem do busa. Rezydenta jechała w drugim autokarze, ale ABS okrutnie nie stanowiło to problemu. Na stoisku dostaliśmy namiary na rezydenyke Martę w hotelu. Drugiego dnia spotkanie odbylo się vez zarzutu. Nr telefonu dostępny 24h na dobe. Rewelacja.   odpowiedz »

    • Subskrypcja newsletterów TUR-INFO.PL 

      [2018-10-06 18:35 89.228.48.*]

      Wróciłam dziś z wakcji w Alanyi z biirem Orex.hotel Dinler.super wypoczynek.transfer bez problemów
      Pani Marta super kobieta.   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2015-01-09 14:43 193.85.22.*]

      d-r-a-m-a-t   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2019-06-13 22:52 176.221.122.*]

        Biuro nie dba o klienta, na rezydenta nie można liczyć. Chcą tylko jak nawiecej osób pozyskać, wziąć kasę i na tym koniec. Bardzo nie rzetelne biuro. Na wyjeździe pozostawiony jesteś sam na siebie. A jak się już coś wydarzy tomi tak zwalą winę na ciebie. Nawet kwestii organizacyjnych nie są w stanie dopiąć.
        Odradzam wycieczek z tym biurem
        Ja za wczasy nie ze swojej winy musiałem dopłacić 30 euro   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2015-01-13 23:50 37.152.18.*]

        Megarozczarowanie. Jak na biuro które podobno wysłało w zeszłym roku 1 500 000 turystów w innych krajach to prezentacja bardzo skromna. Mało agentów na spotkaniu. Skromna oferta. Skromny katalog. Skromna gwarancja. Skromny poczęstunek.   odpowiedz »

        • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

          [2015-07-15 20:55 88.250.26.*]

          A Szanowny Pan/Szanowna PAni chodzi na prezentacje katalogów, żeby się najeść, czy dokształcić?!   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2019-05-30 19:05 185.233.26.*]

        Pisze ta opinię bo chciałabym przestrzec was przed tym biurem. Wlasnie wrucilismy z Turcji. Po przylocie do Antaly nikt z Polaków na nas nie czekał, następnego dnia przyjechała do hotelu Pani rezydent Jolanta pytając czego oczekujemy od niej, sama nic od siebie nie mowila, kazała jak najszybciej decydować się na wycieczki ponieważ ona nie miała dla nas czasu bo spieszyła się bardzo, po wykupieniu jednej wycieczki autokar po nas wogole nie przyjechał spędziliśmy prawie godzinę stojąc przed hotelem Pani rezydent była odrazu poinformowana o tym i była bardzo zdziwiona, na drugą wycieczkę która pojechaliśmy nie dość że autokar spoznil się 30mim to trafiliśmy do grupy niemiecko języcznej nikt z opiekunów nie umiał nic mówić po Polsku, nikt nas nawet nie potrafił poinformować ile mamy czasu dla siebie, Rezydentka też odrazu została poinformowana i też nic w tej sprawie nie zrobiła a było zaznaczone że wycieczka ma być w języku Polskim, czuliśmy się jak na wycieczce dla głuchoniemych nic nie rozumielismy. Dla nas Pani Jolanta jest osoba nie kompetentna i nie powinna pracować w swoim zawodzie to ona powinna dać nam poczucie bezpieczeństwa i powinna nam powiedzieć co możemy zobaczyć i gdzie. Pod koniec naszego pobytu Pani rezydent pojawiła się w hotelu oddając pieniądze za wycieczkę oraz chciała zaproponować w ramach przeprosin następna wycieczkę ale my się nie zgodziliśmy jak znów mieliśmy wylondowac z nie wiadomo kim Albo autokar miał wogole nie przyjechac. Po prostu pani Rezydent zawiodła nas na całej linii. Co do hotelu nie mamy żadnych zastrzeżeń .   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2015-07-04 13:39 87.205.249.*]

        Ja byłam z dwójką dzieci w Egipcie i nie polecam. Opieka rezydenta-żadna. Pani rezydent spotkała się z nami raz i przekazała, że w razie jakiś problemów możemy dzwonić. Więcej jej nie widzieliśmy. Ja byłam w Egipcie po raz pierwszy i to nie była dla mnie komfortowa
        sytuacja. Ale prawdziwym hitem był fakt, że biuro skróciło nam pobyt o 12 godzin. Dzień przed wylotem po południu dowiedzieliśmy się, że następnego dnia wylatujemy nie o 20.20 a o 9.00., a o 5.20 rano wyjeżdżamy z hotelu. Pani rezydent "była bardzo zaskoczona" ale tego również nie przekazała nam osobiście. 12 godzin krócej to właściwie jeden cały dzień pobytu.
        Mało tego, powrót do Warszawy jest przez Gdańsk o czym oczywiście nikt wcześniej nie wspomniał. Pani rezydent również pominęła ten fakt. W związku z tym podróż, która miała trwać 4 godziny, trwała 6 godzin. Tak na biuro Orex radzę uważać gdyż standard usługi żenujący.
        Kasia   odpowiedz »

        • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

          [2015-07-15 20:58 88.250.26.*]

          Tak, rezydent to służka, która 24h czeka aż Goście biura łaskawie ją o coś poproszą! Wybaczy Pani, ale kilka lat pracowałam jako rezydent i jak czytam takie komentarze, że opieka rezydenta jest żądna, to mnie krew zalewa. Proszę mi wierzyć, że rezydent nie przychodzi na spotkanie tylko po to, żeby "wcisnąć Wam wycieczki". Proszę spróbować jeden sezon tak popracować, to jestem w 100% przekonana, że zdanie zmieni Pani po pierwszym tygodniu.   odpowiedz »

        • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

          [2015-07-16 09:03 178.235.245.*]

          Chyba pierwszy raz była Pani za granicą na wycieczce zorganizowanej.. z mojej perspektywy jest Pani typowym cebulakiem. Raf   odpowiedz »

        • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

          [2015-10-21 14:19 83.16.203.*]

          Kasiu, tak to się właśnie odbywa, rezydent nie trzyma cały czas gości za rękę tylko ma spotkanie w każdym hotelu raz na tydzień i to wszystko, taka jest praktyka we wszystkich biurach, zawsze jest jednak w hotelu kontakt do rezydenta. Jeśli chodzi o przeloty to nie wina organizatora tylko linii lotniczych, które są odrębnym tworem od organizatora turystyki, a międzylądowania to sprawa powszechna   odpowiedz »

          • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

            [2017-10-16 14:22 77.89.84.*]

            Byłem we wrześnie tego roku z Orexem, i potwierdzam że rezydenta nie było w ogóle, Rezydent z innego biura pokierował nas do autokaru i dostarczył do hotelu następnie przekazał na kartce napisane imię i numer tel do naszego rezydenta. Okazalo się że to nie ten człowiek i nie ten numer, zostaliśmy więc bez jakiejkolwiek opieki rezydenta. Termin odlotu ustaliliśmy z przedstawicielem regionalnym Orexu w kraju. Zenada nie polecam tego biura, kontaktu z nimi żadnego.   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2015-10-20 11:06 188.137.83.*]

        Oferta przeklamana nie polecam!   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2019-08-15 19:15 37.47.84.*]

      Orex travel to dramat. Nikomu nie polecam. Ludzie z dala od tego biura podróży. Zostaliśmy oszukani na wakacjach po czy dostaliśmy odpowiedź że te wakacje były super i że nie powinniśmy niczego wymagać od nich. Dramat dramat i jeszcze raz dramat. Unikanie ich szerokim łukiem   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2019-05-30 19:03 185.233.26.*]

      Pisze ta opinię bo chciałabym przestrzec was przed tym biurem. Wlasnie wrucilismy z Turcji. Po przylocie do Antaly nikt z Polaków na nas nie czekał, następnego dnia przyjechała do hotelu Pani rezydent Jolanta pytając czego oczekujemy od niej, sama nic od siebie nie mowila, kazała jak najszybciej decydować się na wycieczki ponieważ ona nie miała dla nas czasu bo spieszyła się bardzo, po wykupieniu jednej wycieczki autokar po nas wogole nie przyjechał spędziliśmy prawie godzinę stojąc przed hotelem Pani rezydent była odrazu poinformowana o tym i była bardzo zdziwiona, na drugą wycieczkę która pojechaliśmy nie dość że autokar spoznil się 30mim to trafiliśmy do grupy niemiecko języcznej nikt z opiekunów nie umiał nic mówić po Polsku, nikt nas nawet nie potrafił poinformować ile mamy czasu dla siebie, Rezydentka też odrazu została poinformowana i też nic w tej sprawie nie zrobiła a było zaznaczone że wycieczka ma być w języku Polskim, czuliśmy się jak na wycieczce dla głuchoniemych nic nie rozumielismy. Dla nas Pani Jolanta jest osoba nie kompetentna i nie powinna pracować w swoim zawodzie to ona powinna dać nam poczucie bezpieczeństwa i powinna nam powiedzieć co możemy zobaczyć i gdzie. Pod koniec naszego pobytu Pani rezydent pojawiła się w hotelu oddając pieniądze za wycieczkę oraz chciała zaproponować w ramach przeprosin następna wycieczkę ale my się nie zgodziliśmy jak znów mieliśmy wylondowac z nie wiadomo kim Albo autokar miał wogole nie przyjechac. Po prostu pani Rezydent zawiodła nas na całej linii. Co do hotelu nie mamy żadnych zastrzeżeń .   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2015-01-22 16:14 37.30.144.*]

      nie wiem gdzie bylsicie, ale ja bylam w ktw i jestem mega zadowolona. prowizja wyzsza niz u innych, hotele to stare gti, ludzie zaangazowanie... nie ma wynioslosci RT,THUI,ITAKA I NIE TAKA, ETC.   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2016-04-20 21:04 89.73.222.*]

        co to znaczy ktw, bo nie rozumiem????   odpowiedz »

    • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

      [2016-04-22 07:01 87.207.110.*]

      jak współpracę z nimi oceniacie na dzień dzisiejszy?   odpowiedz »

      • jakie sa Wasze opinie po spotkaniu z Orex Travel 

        [2018-08-27 10:13 217.97.165.*]

        Wróciliśmy z Turcji 22.08.2018 roku. Uważam, że biuro wywiązało się w 100%. Na lotnisku przejęła nas rezydentka Karolina, która serdecznie pozdrawiamy. podczas transferu, który trwał ponad 2 godziny zabawiała nasze dzieci, udzielała odpowiedzi na wszystkie pytania, dowiozła do samego hotelu. Hotel skromny 3* ale byliśmy w pełni świadomi standardu, biuro sam hotel też w opisach nie podkoloryzowywało, opis zgodnie z rzeczywistością. Podróż zarówno w jedną jak i w drugą stronę bez zarzutów, transfer punktualny. Sam lot również, jednak na punktualność odlotów nie ma wpływu biuro podróży czego większość turystów nie może pojąć obwiniając operatorów.
        Ogólnie polecam Orex.Wakacje bardzo udane.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję