Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPRZEDAM Ośrodek wypoczynkowy w GÓRACH SOWICH
- Multiagencja turystyczna zatrudni pracownika
- Specjalista ds sprzedaży ofert turystycznych.
- Specjalista ds. Turystyki - Poznań (KC Marcelin)
- Kupię biuro podróży w dużych miastach
- Staż - Biuro Podróży Travel Market Kraków
- Pracownik do Biura Podróży Rainbow Tours Lubin
- SAMODZIELNA KSIĘGOWA
- Zatrudnimy wychowawców kolonijnych
- Salon ITAKA Kraków - oferta pracy

Forum grupa: Gastronomia
Kuchnia dominikańskaData wysłania: 2015-06-25 19:28 Autor: Czytelnik IP 46.250.168.*Smaki kuchni dominikańskiej są wynikiem zestawienia wpływów europejskich i afrykańskich. Wiele zawdzięczają one swojemu wiejskiemu pochodzeniu. Hiszpańska, afrykańska i miejscowa tradycja stworzyły różnorodny jadłospis oraz techniki gotowania, które przetrwały do dziś. Wpływy afrykańskie mają swoje źródła w bezwzględnym kolonialnym systemie plantacji oraz powiązanego z nim handlu niewolnikami. Dużo ze stosowanych obecnie składników przywieziono na statkach z Czarnego Lądu. Tradycyjne płody rolne stanowią zaś bezpośredni wynik eksperymentów pierwszych hiszpańskich osadników. Najważniejszą uprawą wprowadzoną za czasów kolonialnych była trzcina cukrowa, do teraz jest to najistotniejsza roślina na wyspie. Choć obecnie wypierana nieco poprzez inne uprawy na przykład ananasów, bananów czy cytrusów...
|
Forum gorące tematy
Forum gorące tematyEgipt: darmowe wizy zostaną na dłużej
Spółka należąca do Rainbow zyskuje nowego inwestora
Polska uznana w Chinach za jedną z topowych destynacji
Zamknięto popularną trasę na Mont Blanc
Wybrano najlepsze produkty zrównoważonej turystyki
Poznań walczy o tytuł najlepszej europejskiej destynacji turystycznej
Redukcja floty w Small Planet Polska
Kuba wyspa jak wulkan gorąca..
Co się działo na targach Meet The Bidder?
Orbis publikuje wyniki finansowe za 3 kwartały
Kobiety też mogą latać w kokpicie
Polak pokieruje europejskim niebem
Ryanair zatrudnia nowych pilotów
Best Western wprowadza na rynek nową markę
LOT czeka na nowego Dreamlinera
