TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter
Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za treść ogłoszeń. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Dział: Szkolenia

Obsługa gościa w restauracji- sztuka usługiwania

Data wstawienia: 2009-12-15 21:20
Data ważności: 2010-02-01
Województwo: Mazowieckie

Terminy: 1 lutego 2010 w Warszawie, 8 marca 2010 w Katowicach

Szkolenie otwarte - główne punkty programu:
1. Organizacja zakładów gastronomicznych:
2. Technika pracy w zakładach gastronomicznych:
3. Techniki obsługi konsumenta przy stole:
4. Ogólne wiadomości o potrawach i napojach:

Program jest uzupełniany o:

-improstyl -nowoczesny standard nakrycia stołu
-film - standardy obsługi kelnerskiej
-film - "zaklęte rewiry"-kultowy film przedstawiający pracę kelnerów
-film - savoir vivre - sztuka zachowania się przy stole
-testy-/kelnerski/savoir vivre/kelner od win/umiejętność wykonywania poleceń

Ćwiczenia:

-układanie dekoracyjne bankietówek, nakrycie obrusa-prostokąt , kwadrat.
-praktyka z tacą(noszenie szkła, serwowanie napojów)
-zasada fińska, rodzaje nakryć, świeczka, serwowanie jednego talerza
-noszenie talerzy zasadniczych, zbieranie brudnej zastawy stołowej
-serwis niemiecki- kopuły, serwis francuski-plater , sztućce, serwowanie wina.
-pomysł na restaurację(nazwa Restauracji, nazwa dania, reklama ,hasło, nazwa napoju)


Ogłoszeniodawca

Firma: Centrum Edukacji i Biznesu
Telefon: 22 674 12 55
E-mail: ceib@ceib.com.pl



Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję