TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter
Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za treść ogłoszeń. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Dział: Szkolenia

KELNER "Profesjonalna obsługa Gościa z elementami sprzedaży

Data wstawienia: 2012-01-29 20:28
Data ważności: 2012-05-28
Województwo: -wszystkie-

Cel: kompleksowe przygotowanie do wykonywania obowiązków kelnera. Kurs gruntownie wdraża w tajniki profesjonalnej obsługi Gościa krok po kroku. Program uwzględnia moduł dotyczący psychologii sprzedaży i rozwiazywania reklamacji.

Grupa docelowa: pracownicy restauracji i hoteli - kelnerzy

Czas trwania: 8 dni (9:00 - 16:30) Cena: 605.31 zł/osoba (mikro i małe przedsiębiorstwa). Grupa 12 osób.

W cenie: materiały szkoleniowe, prezent - niespodzianka, lunch, przerwy kawowe, konsultacje z trenerem oraz certyfikat ukończenia szkolenia. Szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych salach szkoleniowo - warsztatowych. Elementem szkolenia jest degustacja alkoholi.

Program:

Wyposażenie restauracji.
Czystość i estetyka - Wprowadzenie dziennych obowiązków.
Przygotowanie stanowiska i organizacja czasu pracy:
Zasady noszenia i zbierania porcelany/szkła.
Prawidłowe nakrycie stołu.
Organizacja pracy kelnera.
Obsługa krok po kroku:
- przyjmowanie i realizacja rezerwacji,
- telefoniczna obsługa rezerwacji - standard,
- witanie Gości "Pierwsze wrażenie",
- system notowania,
- numeracja stolików i Gości,
- przekazywanie zmiany stolików.
Proces obsługi kelnerskiej.
Praca kelnera w sali restauracyjnej.
(Front-Back-Food runner)
Rodzaje serwisów.
Serwis synchroniczny:
- zasady
- obsługa VIP
Obsługa według protokołu dyplomatycznego.
Rodzaje śniadań:
- nakrycie sali śniadaniowej,
- standard podawania śniadań,
- room service.
Organizacja przyjęć cateringowych:
- system kontroli pracy przed organizacją przyjęć/cateringów,
- zasady organizacji i przygotowanie każdego rodzaju przyjęcia.
Podstawowa wiedza o winach:
- kształty kieliszków,
- co wpływa na jakość wina?
- temperatura podawania wina,
- dobór win do potraw klasyczna i nowoczesna.
- czytamy etykietę i kontr etykietę,
- dekantacja,
- serwis wina,
- degustacja wina.
Przygotowanie wina przy Gościach:
- zasady,
- sposób otwierania win i szampanów,
- nalewanie wina,
- sprzedaż wina,
- świadomość jakości podawanych win - ostatni punkt kontroli.
Skuteczna sprzedaż
Znajomość karty menu i alkoholi
Aktor - kelner
Odgadywanie potrzeb Gości
Zaaranżowanie wystroju.
Przygotowanie dekoracji
Podstawowe informacje na temat Digestive.
Ćwiczenia z zakresu obsługi Gości:
- serwowanie koniaków - zasady,
-serwowanie koniaku przy Gościu.
DigestiveShow elementem sprzedaży
Specyfika obsługi Gości VIP.
Flambirowanie (Flambee)
Zasady bezpieczeństwa
Alkohole stosowane podczas flambirowania
Rodzaje stosowanego sprzętu do flambirowania
Jak przygotować mięsa, owoce i inne dodatki
Przyjmowanie reklamacji i sposoby rozwiązywania problemów.
- przykładowe sposoby problemowe,
- sposoby rozwiązywania sytuacji problemowych,
- rekompensata słusznych reklamacji.
Jak zarabiać więcej "TIPów"?


Ogłoszeniodawca

Firma: H&R System Rafał Pasenik
E-mail: biuro@hr-system.pl



Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję