Ogłoszenia
Ogłoszenia
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
Dział: Szkolenia
BARMAN
Data wstawienia: 2012-01-29 20:29Data ważności: 2012-05-28
Województwo: -wszystkie-
Celem szkolenia jest przygotowanie jego uczestników do samodzielnej, profesjonalnej pracy w barze a także przyswojenie podstaw technicznych sztuki barmańskiej. Na szkoleniu beneficjenci poznają podstawy pracy sommeliera i baristy.
Uczestnictwo w zajęciach teoretycznych i praktycznych pozwoli na udoskonalenie umiejętności z zakresu miksologii, dekoracji i sztuki prezentacji, zasad podawania oraz doboru win, baristyki. Nabyte na szkoleniu umiejętności praktyczne w tym sztuczki barmańskie mogą stanowić podstawę do bycia profesjonalnym, efektownym barmanem. Natomiast wiedza o psychologii pracy z klientem i metodach podnoszenia zysku sprawi, że praca za barem będzie satysfakcjonującą. Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat ukończenia kursu.
Grupa docelowa: szkolenie szczególnie polecane jest dla osób pracujących lub chcących podjąć pracę na stanowisku barmana, a także osób chcących poznać tajniki barmaństwa bądź usystematyzować wiedzę i poszerzyć swoje umiejętności.
Czas trwania: 8 dni (9:00 - 16:15) Cena: 605,31 zł/osoba (mikro i małe przedsiębiorstwa).
Grupa 12 osób.
W cenie: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe, konsultacje z trenerem oraz certyfikat ukończenia szkolenia. Szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych salach szkoleniowo - warsztatowych. Elementem szkolenia jest degustacja alkoholi, drinków bezalkoholowych i z dodatkiem alkoholu.
Program:
Zawód Barman - obowiązki i wizerunek barmana, praca w zespole, sztuka pracy w barze i na sali, etyka barmana
Sprzęt barowy, rodzaje stosowanego szkła, miary barowe, typy barów, składniki na wyposażeniu
Charakterystyka towaroznawcza produktów barowych
Organizacja baru i pracy barmana
Podstawowe sposoby i techniki mixowania- warsztaty
Sztuka prezentacji, Flair czyli podstawowe i zaawansowane triki barmańskie.
Miksologia- zasady komponowania napojów mieszanych - warsztaty
Podawanie alkoholi (sprzęt i technika)
Mixowanie cocktaili - warsztaty- coctaile na bazie wódki, tequili, rumu, whisky; coctaile owocowe w tym bezalkoholowe, modyfikatory, bonifikatory
Coctaile widowiskowe i napoje gorące - warsztaty
Rozliczenia na barze
Standardy obsługi klienta i sztuka zarabiania pieniędzy
Szanowni Państwo,
AAby móc uczestniczyć w kursie kelnerskim należy wypełnić komplet dokumentów i przesłać fax-em bądź zeskanowane mailem do Lidera Projektu. Osoby wymienione poniżej sa odpowiedzialne za dokumentację.
Dane Lidera Projektu:
Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego
ul. Wigury 12a, lok. 101
90-301 Łódź tel/fax 42 636 11 26
Agnieszka Żakiewicz - azakiewicz@szkoleniaturystyka.pl - komórka: 693 690 351
Mariola Milewska - mmilewska@szkoleniaturystyka.pl - komórka: 693 690 350
Ogłoszeniodawca
Firma: H&R System Rafał PasenikE-mail: biuro@hr-system.pl
Warszawa: trzy razy mniej pieniędzy na remont zabytków
Rosja: koniec lotów w kosmos po 2009 roku
Pyrzowice staną się popularniejsze od Balic?
Egzotyczne podróże "służbowe" parlamentarzystów
50 mln zł w zasięgu lotniska w Jasionce
Poznań: pierwszy w Polsce lokal Auntie Anne's
Restauratorzy będą składać parasole, bo zasłaniają one widok kamerom!
Linie lotnicze wprowadzają bilety miesięczne
Hiszpańskie linie lotnicze Iberia przerwały strajk!
Legendarny Orient Express znów odwiedzi Kraków
Irlandzcy hotelarze wykorzystują zagranicznych pracowników
Bez przeszkód na A4 Kraków - Katowice?
Kraków: Nie tylko duże muzea warto odwiedzać!
Co myślicie o reklamie na telebimach biur podróży?