TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za treść ogłoszeń. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Dział: Szkolenia

BARMAN

Data wstawienia: 2012-01-29 20:29
Data ważności: 2012-05-28
Województwo: -wszystkie-

Celem szkolenia jest przygotowanie jego uczestników do samodzielnej, profesjonalnej pracy w barze a także przyswojenie podstaw technicznych sztuki barmańskiej. Na szkoleniu beneficjenci poznają podstawy pracy sommeliera i baristy.
Uczestnictwo w zajęciach teoretycznych i praktycznych pozwoli na udoskonalenie umiejętności z zakresu miksologii, dekoracji i sztuki prezentacji, zasad podawania oraz doboru win, baristyki. Nabyte na szkoleniu umiejętności praktyczne w tym sztuczki barmańskie mogą stanowić podstawę do bycia profesjonalnym, efektownym barmanem. Natomiast wiedza o psychologii pracy z klientem i metodach podnoszenia zysku sprawi, że praca za barem będzie satysfakcjonującą. Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat ukończenia kursu.

Grupa docelowa: szkolenie szczególnie polecane jest dla osób pracujących lub chcących podjąć pracę na stanowisku barmana, a także osób chcących poznać tajniki barmaństwa bądź usystematyzować wiedzę i poszerzyć swoje umiejętności.

Czas trwania: 8 dni (9:00 - 16:15) Cena: 605,31 zł/osoba (mikro i małe przedsiębiorstwa).

Grupa 12 osób.

W cenie: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe, konsultacje z trenerem oraz certyfikat ukończenia szkolenia. Szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych salach szkoleniowo - warsztatowych. Elementem szkolenia jest degustacja alkoholi, drinków bezalkoholowych i z dodatkiem alkoholu.

Program:
Zawód Barman - obowiązki i wizerunek barmana, praca w zespole, sztuka pracy w barze i na sali, etyka barmana
Sprzęt barowy, rodzaje stosowanego szkła, miary barowe, typy barów, składniki na wyposażeniu
Charakterystyka towaroznawcza produktów barowych
Organizacja baru i pracy barmana
Podstawowe sposoby i techniki mixowania- warsztaty
Sztuka prezentacji, Flair czyli podstawowe i zaawansowane triki barmańskie.
Miksologia- zasady komponowania napojów mieszanych - warsztaty
Podawanie alkoholi (sprzęt i technika)
Mixowanie cocktaili - warsztaty- coctaile na bazie wódki, tequili, rumu, whisky; coctaile owocowe w tym bezalkoholowe, modyfikatory, bonifikatory
Coctaile widowiskowe i napoje gorące - warsztaty
Rozliczenia na barze
Standardy obsługi klienta i sztuka zarabiania pieniędzy

Szanowni Państwo,
AAby móc uczestniczyć w kursie kelnerskim należy wypełnić komplet dokumentów i przesłać fax-em bądź zeskanowane mailem do Lidera Projektu. Osoby wymienione poniżej sa odpowiedzialne za dokumentację.

Dane Lidera Projektu:
Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego
ul. Wigury 12a, lok. 101
90-301 Łódź tel/fax 42 636 11 26
Agnieszka Żakiewicz - azakiewicz@szkoleniaturystyka.pl - komórka: 693 690 351
Mariola Milewska - mmilewska@szkoleniaturystyka.pl - komórka: 693 690 350


Ogłoszeniodawca

Firma: H&R System Rafał Pasenik
E-mail: biuro@hr-system.pl



Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję