Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Modernizacja znanej restauracji
Funkcjonująca w zabytkowej kamienicy Restauracja Teatralna zostanie zmodernizowana dzięki funduszom unijnym. Inwestycja jest warta ponad 1,25 mln zł, z czego dofinansowanie z UE wyniesie przeszło 616 tys. zł. Po zmianach w lokalu znajdzie się nie tylko część restauracyjna, ale też Minipunkt Informacji Turystycznej. Decyzję o przyznaniu dofinansowania podjął Zarząd Województwa Mazowieckiego. Dziś umowę w tej sprawie podpisali wicemarszałek Leszek Ruszczyk oraz współwłaściciel restauracji Marcin Iskra.
W centrum Radomia u zbiegu ulic Żeromskiego 55 i Niedziałkowskiego 2 rozpocznie się modernizacja restauracji Teatralna. Budynek kamienicy, w którym mieści się restauracja, położony jest na obszarze zabytkowego układu urbanistyczno-architektonicznego miasta. Rozbudowa będzie więc wykonana w technologii tradycyjnej, z materiałów trwałych o wysokiej jakości, a architektura będzie komponować się z pozostałą częścią budynku. Obiekt będzie dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych oraz matek z dziećmi.
W nowej restauracji będzie można zarówno zjeść na miejscu, jak i kupić na wynos wytwarzane tam produkty - m.in. wędzone wędliny. Będzie to również świetne miejsce do organizacji dużych spotkań. Poza tym na bazie umowy partnerskiej z PTTK Radom w lokalu działać będzie Minipunkt Informacji Turystycznej.
Prace modernizacyjne obejmą m.in. część budowlaną: rozbudowę zaplecza restauracji (przebudowę istniejących pomieszczeń kuchennych, magazynowych i socjalnych oraz dobudowę nowych), rozbudowę sal konsumpcyjnych, adaptację pomieszczenia sąsiadującego z restauracją na potrzeby turystyki biznesowej, przebudowę instalacji wodno-kanalizacyjnej, grzewczej, gazowej i wentylacyjnej.
O nowoczesny sprzęt i urządzenia gastronomiczne wzbogaci się również wyposażenie zaplecza kuchennego. Powstanie również wędzarnia z nową linią produkcyjną.
Projekt będzie realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2007-2013.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział centra informacji i promocji:
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Wybrano najlepsze prace
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
PolskiBus.com dalej jeździ w leasingu
Piloci Lufthansy nadal chcą strajkować
Portugalia zachęca turystów do przyjazdu w sezonie zimowym
Ile Polacy planują wydać w te wakacje?
IC News - elektroniczny newsletter PKP intercity
Warszawa źle wypadła m.in. za zły transport i gastronomię
Za dwa lata ze Szczecina na lotnisko w 40 minut
Pracownicy polskiego lotniska bohaterami kalendarza
MSZ ostrzega przed Egiptem i Filipinami
