Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Zobacz także
Zmarnowane pieniądze z KPO? Trwają kontrole i śledztwo prokuratury
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie Turystyczne
Triverna: rośnie popularność świątecznych wyjazdów
Stabilny październik w hotelach, wyniki lepsze niż rok wcześniej
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też gastronomia
W marcu kolejna edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej
W dniu 5 marca 2016 roku odbędzie się "L’art de la cusine Martell" - jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.
Gospodarzem wydarzenia będzie Hotel Zamek Ryn****.
W konkursowych zmaganiach weźmie udział 16 drużyn, reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce. Zadaniem kucharzy będzie przygotowanie potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć jedną godzinę.
Przygotowane potrawy oceniane będą przez trzy zespoły jury:
- jury techniczne, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce, oceniać będzie potrawy według zgodności z regulaminem konkursu tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i smaku,
- jury degustacyjne, złożone z Szefów Kuchni,
- jury koneserów, które przyznaje swoją osobną nagrodę.
Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu, a jednocześnie głównym produktem, który w swoich daniach będą musieli wykorzystać zawodnicy, będzie Brytyjska Świeża Jagnięcina Kulinarna (do wyboru: udziec, comber, mostek i antrykot).
Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w tym roku zorganizowany zostanie już po raz czternasty przez firmę Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders.
Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.zamekryn.pl
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Kolejny touroperator niewypłacalny
Prezes UTK stwierdza nieprawidłowości w pociągu EuroCity
Itaka podnosi gwarancję i rozpoczyna sprzedaż oferty narciarskiej
Powstaną hotele w miejsce zabytkowych budowli
B&B wchodzi na hiszpański rynek
Zagrożenia terrorystyczne zmuszają linie lotnicze do szukania nowych kierunków
Polska Grupa Uzdrowisk startuje z nową kampanią reklamową
Ilu turystów skorzystało z bazy noclegowej w listopadzie 2015 roku?
Październik na polskich lotniskach
Które biura zostały nagrodzone w konkursie`Róża Kolumba`?
MSZ ostrzega przed wyjazdami do jednego z krajów azjatyckich
