Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Francuski restaurator poprowadzi cykl warsztatów kulinarnych
Cykl warsztatów w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie poprowadzi Michel Moran. Pierwsze spotkanie poświęcone daniom z ryb przygotowanych zgodnie z filozofią zero waste odbędzie się 26 czerwca.
Warsztat zatytułowany "Ryba od głowy do ogona według Michela Moran" jest odpowiedzią na coraz bardziej popularny w branży gastronomicznej trend zero waste. Uczestnicy warsztatów wspólnie z gościem specjalnym i Sylwią Stachyrą, Executive Chefem Akademii Inspiracji Makro przygotują dania wykorzystując poszczególne elementy ryb. Zapoznają się także z technikami kulinarnymi oraz sposobem serwowania i prezentacji dań zgodnych z ideą zero waste.
Ważny i zarazem trudny temat poszanowania środowiska trafił również do polskiej gastronomii. Chociaż pierwsze skojarzenia z tym tematem dotyczą obowiązków związanych z segregacją śmieci, to w przypadku restauratorów powinno się myśleć przede wszystkim o tym, jak najlepiej wykorzystywać produkty i tym samym ograniczyć marnowanie jedzenia - mówi Sylwia Stachyra, Executive Chef Akademii Inspiracji Makro.
W tym roku, oprócz warsztatów poświęconych daniom z ryb przygotowanych w zgodzie z ideologią zero waste, Michel Moran poprowadzi w Akademii Inspiracji Makro spotkanie kulinarne z udziałem dzieci oraz warsztaty na temat planowania świątecznego menu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Wkrótce zostanie otwarty hotel ibis Styles Warszawa City
Minister Gut-Mostowy rozmawiał z przedstawicielami organizacji turystycznych
Tegoroczna majówka inna niż w poprzednich latach?
Sieć a&o zwiększa nacisk na wyszukiwanie talentów
Louvre Hotels Group skorzysta z rozwiązań Sabre
Prokuratura rozpoczęła śledztwa w sprawie niedawnych wypadków autokarów
Wyjazdy turystyczne tańsze niż przed tygodniem
UOKiK: nieprawidłowości w parkach rozrywki
Wyniki dubajskiej turystyki w I kwartale roku
Minister zdrowia rekomenduje zniesienie obostrzeń
Nowa siatka połączeń z wrocławskiego lotniska
Rośnie liczba turystów zagranicznych w Niemczech
UNWTO: nie dla bezmyślnego wprowadzania ograniczeń podróży
Biura podróży przygotują kodeks dobrych praktyk
Będzie rozbudowa lotniska Warszawa-Modlin?
UIA notuje wzrost liczby pasażerów
Turystyka w których miastach ma największy wkład w krajowe PKB?
Varadi: podwyżka opłat lotniskowych szkodliwa dla wzrostu gospodarczego całego kraju
Rada UE chce znoszenia ograniczeń podróżowania wobec Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Czy ktoś był w hotelu Mari w Turcji????
