Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Gessler wprowadza Samo-Obsługę
Głowa Magdy Gessler jest pełna kulinarnych pomysłów. Wiele z nich z powodzeniem daje się wykorzystać w biznesie. Do takich działań zaliczyć można nowe przedsięwzięcie restauratorki noszące nazwę - Samo-Obsługa.
Projekt, o którym mowa to zwykła lodówka stanowiąca swoisty automat z jedzeniem. Po wrzuceniu monety o nominale 5 zł można z niej wyciągnąć wybrane przez siebie danie. Za skarbonkę ma posłużyć czerwony garnek ustawiony w środku lodówki. Z niego też odlicza się ewentualną resztę.
Maszyna dzielnie służy na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego przy wejściu do Qchni Artystycznej. Podniebienia zainteresowanych pieszczą m.in. chłodniki, deser panna cotta, tabuleh z ogórkiem, miętą i pomidorami, lemoniada z imbirem i pomarańczą, penne z tuńczykiem. Warto dodać, że wszystkie receptury powstały specjalnie na potrzeby projektu Samo-Obsługa.
Tak Magda Gessler mówi o swoim projekcie - Ludzie przychodzący do restauracji obdarzają zaufaniem jej właściciela oraz szefa kuchni. Postanowiłam odwrócić tę sytuację i zaufać osobom, które mają ochotę zjeść szybki posiłek
Projekt Samo-Obsługa ma za zadanie raz na zawsze rozprawić się z mitem, że gotowe posiłki są niskiej jakości.
Jak przywołuje Gessler, pierwsze automaty wydające jedzenie powstały już na początku XX wieku. Warto przyjrzeć się ewolucji tego typu maszyn, które początkowo oferowały klientom podgrzane mikrofalami kanapki, by teraz zaspokoić rosnące potrzeby wymagających smakoszy, serwując świeże mleko czy wyhodowane w swoim wnętrzu zioła.
Projekt Samo-Obsługa funkcjonuje w godzinach otwarcia warszawskiej restauracji Qchnia Artystyczna, od poniedziałku do czwartku w godz. 12.00-23.00, od piątku do niedzieli w godz. 10.00-23.00.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Gessler i Okrasa wybierają szefa
10 polskich miast, które warto odwiedzić
Robert Trzópek promuje polską kuchnię w Indiach
Hilton wprowadził na rynek nową markę
Oasis Tours: zmiany w umowach agencyjnych
Jak Thomas Cook broni się przed bankructwem
Wizz Air otwiera platformę turystyczną
Turkish Airlines ze Stambułu do Krakowa?
Lotnisko w Szymanach będzie miało nowy terminal
Brzydka pogoda rozkręciła sprzedaż?
Polish Prestige Hotels & Resorts: nowe czterogwiazdkowce
Boeing 777 lepszy od Airbusa 340
Ten region upodobali sobie Polacy
