Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Kto zwyciężył w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów
21 listopada 2014 r. w Haston City Hotel we Wrocławiu, zrzeszonym w grupie Polish Prestige Hotels & Resorts, odbyła się III edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - ogólnopolskiego konkursu kulinarnego.
Stolica Dolnego Śląska po raz kolejny gościła u siebie najlepszych kucharzy z całej Polski. Patronat honorowy nad tym wydarzeniem sprawował Rafał Dutkiewicz, Prezydent Wrocławia.
Konkurs poprzedziły kwalifikacje, na podstawie których wyłoniono 12 drużyn, które wzięły udział w zmaganiach konkursowych. Do konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny: Food Art Gallery (Wrocław), Cinema Cafe & Restaurant "Pod Papugami" (Wrocław), Folwark Solińscy (Wysoka), Hotel Pałac Kotulińskich (Czechowice-Dziedzice), Restauracja Hotel Wodnik (Wrocław), Elbest Hotel (Krynica-Zdrój), Terminal Hotel (Wrocław), Restauracja Enjoy (Poznań), Restauracja Sielawa (Mikołajki), Hotel Zdrojowy "Pro Vita" (Kołobrzeg), Restauracja Tawerna Kapitańska (Ścinawa Polska), Restauracja Bernard (Wrocław).
Organizatorem wydarzenia był wrocławski Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
Przebieg zmagań konkursowych obserwowało Jury Konkursu, w skład którego weszli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała oraz juror prowadzący - Karol Okrasa.
Tematami przewodnimi tegorocznej edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów były: konkurencja sprawnościowa (sznurowanie kurczaka do pieczenia, luzowanie szynki wieprzowej z kością i podział na trzy frykanda) oraz konkurencja techniczna (przekąska ciepła - ser koryciński - smak naturalny, pasternak, pomarańcza; danie główne - dowolny element wieprzowiny z kością, cydr, orzechy laskowe).
Każda z drużyn biorących udział w konkursie musiała ponadto w daniu głównym użyć ziemniaków firmy McCain - "Pommes Parisiennes" lub "Potato Slices".
Zwycięzcą konkursu została drużyna reprezentująca Folwark Solińscy, która uzyskała łącznie 427 punktów.
Szczegółowe wyniki III edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów wraz z punktacją:
- Folwark Solińscy (427)
- Restauracja Enjoy (414)
- Restauracja Bernard (411)
- Hotel Zdrojowy "Pro Vita" (394)
- Elbest Hotel (373)
- Cinema Cafe & Restaurant "Pod Papugami" (369)
- Food Art Gallery (362)
- Terminal Hotel (354)
- Restauracja Sielawa (331)
- Restauracja Hotel Wodnik (329)
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział nagrody i wyróżnienia:
Pomorskie nagrodziło zasłużonych dla
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Pizzeria Trattoria Presto zaprasza na truskawkową promocję
Polityka oszczędnościowa Austrian Airlines
Najlepsze prace magisterskie z zakresu gospodarki turystycznej
Powstaną dwa Hiltony w Krakowie
Rainbow Tours - jest dobrze, będzie lepiej?
Europejskiej stolicy grozi lotniczy paraliż
Pasażerowie Boeinga 737 odlecieli
Po zimowej przerwie szlaki po słowackiej stronie Tatr zostaną otwarte
Bariery z żeliwa otoczą Koloseum
Niemcy: Wracają połączenia autobusowe
