TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Biura turystyczne

Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra

Data wysłania: 2010-03-01 09:01 Autor: Czytelnik IP 188.112.74.*

Czy ktoś może powiedzieć coś pozytywnego o BP Exodus?

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-05-11 15:10 213.25.164.*]

      Jestem bardzo zadowolona!!!Polecam!!!   odpowiedz »

      • Subskrypcja newsletterów TUR-INFO.PL 

        [2018-11-28 11:33 213.238.107.*]

        Byliśmy w Lipcu w Albanii i jesteśmy bardzo zadowoleni Alina, Zbigniew Wesołek   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-08-05 22:02 80.51.152.*]

      byłam z tym biurem 2 razy włochy z p.tomkiem grecja-wenecja z p.ewą było super teraz jadę do moskwy myslę że również będzie fajnie atmosfera w autobusie i na wycieczce może dlatego że byli wspaniali współpasażerowie i super kierowcy p.marek i p. andrzej z kamiennej góry pozdrawiam ich bardzo serdecznie może do zobaczenia.irena rybarczyk mosina woj.wielkopolskie   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2011-07-04 15:17 79.184.33.*]

        To prawda,ze w czasie wycieczki nie interesuje sie nikt,czy wszyscy uczestnicy wycieczki juz zajeli swoje miejsca i nikogo nie brakuje. To takie lekkomyslne,bo nawet numeru kontaktowego w razie zgubienia nie daja....:(   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-09-02 21:22 83.27.39.*]

      super biuro-Swietne wycieczki za małe pieniądze-profesjinalna obsługa-Jeszcze moge dodać,ze dwa lata z rzędu korzystałem z usług tego biura i zamierzam skorzystać też w przyszłym roku--TERAZ CZEKAM na propozycje wycieczek na rok 2011
      Krzysztof Sawka-Słubice


      tRZYSZylko na ,,Roakład jazdy ,,na rok 2011. k   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-09-19 11:18 78.8.216.*]

      Wielokrotnie korzystałam z oferty tego Biura. Dotychczasowe wyjazdy spełniały moje oczekiwania. Opisy, ceny, standardy i organizacja zgodne z ofertą i opisem. Organizacja wyjazdów bardzo dobra. Byłam kilka razy z nimi w Hiszpanii, wcześniej we Włoszech, Czarnogórze. Zawsze pełna satysfakcja. Dzisiaj wróciłam z Chorwacji. Wyjazd okazał się daleki od oczekiwań. Jedzenie monotonne, źle przygotowane, stare produkty. Obsługa bardzo nieuprzejma. Brudne pokoje i łazienki. Wycieczki fatalnie organizowane. Autokar zapomniał czasy swojej świetności. Opóźnienie w realizacji wszelkich zamierzeń. Generalnie poniżej standardów do jakich przyzwyczaili mnie Państwo Jaworscy. Panie Zbyszku! Chyba czas najwyższy, aby Pan osobiście odwiedził to miejsce w tym czasie, a zrozumie Pan, że oferta odbiega znacząco od tych, z których miałam do tej pory przyjemność korzystać.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-09-22 19:40 89.171.212.*]

      Pierwszy raz korzystaliśmy z mężem z wycieczki organizowanej przez to biuro za namową brata (mieszkającego w Zielonej Górze). Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu do Paryża. Organizacja świetna, pilot p. Przemek - najlepszy jakiego spotkaliśmy do tej pory - perfekcyjnie przygotowany i opiekuńczy. Kierowcy wykonali swoją pracę po mistrzowsku. Warto było pojechać dodatkowe 170 km z naszego miejsca zamieszkania do Zielonej Góry aby dalej kontynuować wycieczkę z takimi ludźmi.
      M i K Jankowscy   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-09-27 17:01 80.51.152.*]

      w sierpniu byliśmy z tym biurem w sankt-petersburgu,moskwie ,nowogrodzie ,wilnie wycieczka świetna pan zbyszek poza programem zawiózł nas do Miednoje i na cmentarz na Rosie towarzystwo w autobusie o.k kierowcy wspaniali .Ogólnie wycieczka super .Oby tak dalej .Myslimy już o przyszłym roku.Pozdrawiamy Państwa jaworskich i wszystkich współpracowników .Irena i Mieczysław Rybarczyk z Mosiny   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-10-01 22:26 109.110.223.*]

      jest to najlepsze biuro w zielonej gorze   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-10-17 17:34 109.110.223.*]

      obecnie jest to najlepsze biuro w z gorze   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2010-11-03 11:34 95.51.165.*]

        Nie dotrzymuje warunków umowy i na pewno jego właścicielka z nudów siedzi w necie o opisuje cuda na kiju jacy oni są wspaniali i cacy.Buhaja pani EJ jesteście beznadziejni   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2010-11-03 08:51 95.51.165.*]

        Są beznadziejni a te pozytywne opinie to czysta blaga uwaga kantują   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2012-01-01 11:02 31.175.207.*]

        byłam z biurem na kilku wycieczkach i planuje kolejne, są super   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2012-03-12 14:18 78.8.225.*]

          Byłam dwukrotnie z tym biurem na wczasach narciarskich w Andorze i.....jestem zadowolona z organizacji i atmosfery.Pilotem był p. Przemek ,świetny !
          Joanna Luklińska   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-11-08 20:17 77.253.195.*]

      W czerwcu byłam wraz z córką na objazdowej wycieczce z wypoczynkiem Lazurowe Wybrzeże - Hiszpania-Andora. Było cudownie, organizacja na 6+, Pani Ewa Jaworska spisała się na medal, bardzo serdeczna i towarzyska, pokazała więcej niż było w planie. Oczywiście korzystali z tych nadprogramowych atrakcji Ci co chcieli, nie było ganiania z "językiem na brodzie", zawsze miła i uśmiechnięta służyła radą. Pozdrawiamy serdecznie i polecamy biuro Exodus z czystym sumieniem - mama z córką.   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2013-05-07 20:34 164.127.12.*]

        Kilka krotnie byłam z biurem EXODUS na róznych wycieczkach, zawsze wracałam bardzo zadowolona , pełna wrażeń. Pozdrawiam całą " załogę" biura i fachowych kierowców.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2011-05-21 14:20 109.110.223.*]

      Biuro- pierwsza klasa , Ostatni mój wyjazd Chorwacja Njivice - hotel ekstra ,posiłki pyszne i dużo,okolice przepiękne, szczerze polecam   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2011-05-24 06:51 188.116.35.*]

        Potwierdzam ,wczasy w Chorwacji - super ,biuro też,również polecam   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2011-07-11 17:26 83.9.186.*]

      Szukam opinii na temat wycieczki do Njivic.   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2011-07-15 09:22 109.110.223.*]

        nr ip 109.110.223 jest to adres biura exodus.-   odpowiedz »

        • OPINIA O BIURZE EXODUS 

          [2012-05-20 16:59 89.67.37.*]

          Byłem na wycieczce w Paryżu w maju 2012r.Przewodnikiem był p.Przemek Jaworski ,chłopak stworzony do tej roli ,duża wiedza ,ciekawie opowiadał o zabytkach Paryża i Brukseli.Zawsze sprawdzał czy wszystkich ma w autokarze.Byłem światkiem jak dzwonił do ambasady polskiej w Brukseli ,że by pomogła pani ktora zasłabła i została w szpitalu w Brukseli ,ociągali się ale nie odpuścił i sprawę zalatwił pozytywnie.Nie wiem jak z innymi przewodnikami ale z Przmkiem polecam.Niezadowoleni zawsze się znajdą bo jeszcze się taki nie urodził by wszystkim dogodził.Pozdrawiam uczestników wycieczki i te ponie na które kilka razy trzeba było czekać . Video było i toaleta też. .J.Kaźmierczak   odpowiedz »

          • OPINIA O BIURZE EXODUS 

            [2013-02-06 22:27 85.221.171.*]

            wszystko byłoby cacy, gdyby jeszcze p. Przemek posiadał licencję do wykonywania zawodu... nie posiada takiej! zapytajcie w biurze o jego legitymację lub kopię uprawnień, powinni je mieć! nie mają...   odpowiedz »

            • Pan Przemek 

              [2013-02-06 23:57 78.88.203.*]

              Dla mnie nie jest istotne czy ma licencję, bo świetnie prowadzi wycieczki ! Podpisuję się pod wszystkimi superlatywami pod Jego adresem! Joanna L.   odpowiedz »

              • Pan Przemek 

                [2013-02-09 21:06 85.221.171.*]

                co nie zmienia faktu, że w tym zakresie biuro nie zachowywało się fair przez parę ładnych lat.   odpowiedz »

            • OPINIA O BIURZE EXODUS 

              [2017-03-25 23:33 94.254.144.*]

              PanPrzemek nie sprawdzil sie Woli odpoczywac niz zwiedzac moze dlatego ze niewiele ma do powiedzenia Bez pasji bez taktu i szacunku dla wycieczkowiczow   odpowiedz »

            • OPINIA O BIURZE EXODUS 

              [2017-03-25 23:37 94.254.131.*]

              PN Przemek nie sprawdzil sie Bez pasji zwiedzania przewodnik dobry dla konsumentow gastronomicznych Bez szacunku dla podopiecznych Porazka Z powodu oszczesnosci po cichu i w konspiracji opowiadal W,Asyzu Beznadzieja juz nigdy z JaWorskimi   odpowiedz »

          • OPINIA O BIURZE EXODUS 

            [2013-02-25 17:51 89.67.61.*]

            Pan Przemek synek państwa Jaworskich rzecz jasna :))   odpowiedz »

          • OPINIA O BIURZE EXODUS 

            [2014-02-26 13:36 83.12.0.*]

            Potwierdzam niekompetencje p. Przemka. Nie interesował się podróżnymi, jeden z klientów miał zwichniętą nogę a Pan Przemek nie dość, że nie pomógł to na dodatek próboweał tego nie zauważyć. Pędził i pedził po Paryżu jak perszing. Na dodatek w Brukseli wsiadła do autokaru Jego siostra, która nie dość, że jechała jako rodzina to zwracała uwagę gościom. Pomijam nietakt i brak kultury, ale ta pycha i buta. Oj dziwię się, ze dzieci Państwu Jaworskim to się nie udały.
            Uwaga na przyszłość.   odpowiedz »

            • OPINIA O BIURZE EXODUS 

              [2015-02-06 21:11 89.66.87.*]

              potwierdzam, było to w 2011 r., jeden z uczestników skręcił nogę na samym początku wycieczki,zamiast z zaiteresowaniem i pomocą Ci Państwo spotkali się z nieprofesjonalnymi i niepotrzebnymi uwagami córki p. Jaworskich   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-03-03 08:41 78.8.92.*]

      biuro exodus działa na rynku od dobrych kilku lat. imprezy są bardzo naładowane (często przeładowane) programem. jedną z głownych ale nielicznych wad wycieczek exodusu jest totalne zamęczanie turystów programem. autokary i przewodnicy zawsze dobrze przygotowani.

      anonim zielona góra   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2010-03-05 15:07 212.109.132.*]

        Od wielu lat jeżdżę z biurem na wczasy i wycieczki autokarowe, w 2008 byłam w Szkocji, a w 2009 na Sycylii (wycieczka z wypoczynkiem), jestem zadowolona, tak jak większośc uczestników tych imprez. Z wyjazdów mam mnóstwo dobrych wspomnień, był z nami wspaniały pilot pan Tomek. W tym roku już się zapisałam na kolejną imprezę. Zawsze znajdą się osoby niezadowolone, ale na takie objazdówki powinny jechać osoby, które to lubią
        Grażyna   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-03-17 10:33 89.77.118.*]

      polecam !!!   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2010-03-30 18:41 82.160.211.*]

        Bardzo dobra organizacja ,świetni piloci ( pan Tomek, Pani Ewa i pan Zbyszek ).Z każdego wyjazdu wracaliści bardzo zadowolenia.Byliśmy na sześciu wycieczkach . Polecam to biuro .   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2010-04-06 20:30 95.178.16.*]

          Pan Tomek i Zbyszek napewno ale pani Ewa wielki niewypał   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2010-04-07 11:50 94.75.121.*]

          popieram   odpowiedz »

          • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

            [2011-07-27 20:20 79.184.234.*]

            Byłam na 11 dniowej wycieczce objazdowej Francja,Hiszpania i Portugalia ogólnie bardzo fajnie po prostu super mogę spokojnie polecić każdemu,mimo że pojechałam w ciemno nie znając biura.W przyszłym roku chcę się wybrać z nimi do Włoch... nie wiem dlaczego te złe opinie,były ze mną osoby które jechały już z nimi kolejny raz ponieważ są sprawdzeni.   odpowiedz »

          • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

            [2010-04-07 12:12 94.75.121.*]

            popieram tzn polecam to biiuro wszyscy piloci świetni   odpowiedz »

            • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

              [2010-04-07 12:22 94.75.121.*]

              biuro exodus ma ciekawe rożnorodne oferty wycieczek i wczasow   odpowiedz »

              • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                [2010-05-28 12:56 188.112.86.*]

                wszyscy, co się tutaj wypowiadają pozytywnie tak to są pracownicy BP Exodus. Wszystkie pozytywne opinie są posyłane z IP adresu tego biura   odpowiedz »

                • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                  [2010-09-02 21:27 83.27.39.*]

                  odpowiadam temu ,,pisarzowi,,-ja nie jestem pracownikiem tego biura i pisanie takich bzdur mnie osłabia.Widocznie jesteś pracownikiem konkurencji-bo nawet podpisac sie nie odwazyłeś
                  Krzysztof Sawka---Słubice   odpowiedz »

                  • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                    [2010-09-14 08:59 92.244.32.*]

                    a   odpowiedz »

                    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                      [2010-09-30 20:29 193.106.192.*]

                      Świetna organizacja! Wszystko super! Byliśmy w Hiszpanii, w Lloret de Mar. Biuro godne polecenia. Za niewielkie pieniądze można zwiedzić kawałek świata. Pozdrawiam Sylwia   odpowiedz »

                • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                  [2013-02-10 23:31 89.28.230.*]

                  w tym roku jade na 9wycieczke .wracalam zmeczona ale zadowolona.izrael .turcja.hiszpania.długie trasy ale autokar bardzo wygodny,jedzenie bdb.zawsze była wspaniała atmosfera wytworzona przez uczestników i obsługe ,program zawsze jest bogaty dlatego wycieczki są forsowne .tudor   odpowiedz »

                • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                  [2016-09-27 12:22 37.47.134.*]

                  Ja z mężem byliśmy na kilkunastu wycieczkach z tego biura i oceniamy pozytywnie. Malkontentów zawsze pełno, może sami pokażą jak to w praktyce jest. Jak to mówią złej baletnicy ..... przeszkadzają. Pełen pozytyw.   odpowiedz »

              • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                [2010-10-13 10:27 95.51.165.*]

                Piloci z tego biura są beznadziejni. Biuro jest drogie i oszukuje na wstępach   odpowiedz »

          • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

            [2013-11-17 09:32 89.67.212.*]

            Witam ,jestesmy od kilkunastu lat z biurem , wyjezdzamy co roku na wycieczki, lub wczasy , jestesmy zawsze zadowoleni z organizacji tego biura , nie zdarzylo sie nam nic przykrego , zawsze sa udane imprezki , a P. Jaworscy sa bardzo mili dla turystow, co tam bede duzo pisac , jest wszystko na 5 a w dowod wysle wam slajdzi z pobytu w Chorwacji ,pozdrawiam http://slajdzik.pl/slajd/wspomnienia-wakacyjne-20-09-2013-r-76058   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2010-04-07 11:57 94.75.121.*]

          rowniez polecam   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2014-02-27 12:57 78.9.71.*]

          proszę o informacje na temat wczasów letnich w Chorwacji na Riwierze makarskiej.Może ktoś z uczestników lato 2013,zechce podzielić się swoimi wrażeniami.Chcialbym w tym roku tam pojechać,ale zależy mi na opinii.   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2016-08-31 12:34 87.205.61.*]

          Właśnie wróciłam z wycieczki objazdowej po Lazurowym Wybrzeżu organizowanej przez biuro podróży Exodus. To była moja pierwsza wyprawa z Exodusem, ale już wiem, że nie ostatnia!!!!
          Nie ukrywam, że ilość negatywnych komentarzy na temat biura zamieszczona w Internecie wprawiła mnie w osłupienie. Jakie to szczęście, że nie wpadłam przed wykupieniem wycieczki na ten genialny pomysł, by sprawdzić opinie o biurze, bo z całą pewnością na wyjazd bym się nie zdecydowała. Na moje szczęście stało się inaczej!!!
          Z wycieczki wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona. Przebogaty program, bo w 9 dni udało się zobaczyć tak wiele ciekawych miejsc, położonych w 7 krajach Europy (Lichtenstein, Szwajcaria, Włochy, Francja, Monako, Hiszpania, Andora). Niemożliwe? A jednak!! Autokar (którego zwolenniczką dotąd nie byłam) daje jednak dużą mobilność, a widoki za oknem (przełomy Alp, śródziemnomorskie krajobrazy, potem malownicze Pireneje) rekompensują niedogodności tranzytowe. Autokar nowy, komfortowy, przystosowany do dalekich podróży (kawa, herbata, zimne napoje, nawet ciepłe przekąski, jeśli ktoś potrzebował). Kierowcy (pan Grzegorz i pan Adam - serdecznie pozdrawiam!) - mistrzowie kierownicy, czego niejednokrotnie dali dowód w wąskich uliczkach Nicei czy Saint-Tropez, krętych drogach Andory i na Montserrat. I na koniec ogromne uznanie dla naszej przewodniczki, Kasi Jaworskiej - córki właścicieli biura. Prze-cu-do-wna osoba, otwarta, życzliwa, uśmiechnięta, merytorycznie przygotowana, kontaktowa. Zaopiekowała się każdym z wyjątkową starannością; ba, zorganizowała nawet dodatkową, pozaprogramową atrakcję, wykorzystując swoje kontakty w Lloret de mar! Kasiu - dziękuję!!!
          Za rok znów wakacje, jeszcze nie bardzo wiem gdzie, ale na pewno wiem z jakim biurem się na nie wybiorę!!! Szczerze polecam!!!   odpowiedz »

          • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

            [2017-06-08 07:57 178.37.171.*]

            Jako ojciec ucznia uczestniczącego w szkolnej wycieczce całkowicie odradzam korzystanie z usług tego biura.
            Koszmarne warunki, brak dialogu na linii przewodnik-uczestnicy. Narzekają wszyscy uczniowie i nauczyciele.
            Pozdrawiam Michał Maciszewski Zielona Góra.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2010-04-09 13:19 91.198.121.*]

      Polecam! Biuro ma bardzo bogatą ofertę i stosunkowo niskie ceny w porównaniu z innymi organizatorami.   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2010-08-05 21:53 80.51.152.*]

        byłam na 2 wycieczkach z tym biurem teraz jadę na 3 do moskwy myslę że ta będzie rówież udaną jak poprzednie świetni kierowcy i piloci.polecam irena rybarczyk mosina woj. wielkopolskie.pozdrawiam   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2013-03-27 14:55 78.8.87.*]

      Witam, byłam w 2011 roku na wycieczce w Pradze z biurem podróży Exodus i jestem bardzo zadowolona.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2013-05-09 10:40 83.8.102.*]

      moja prywatna babcia zjeździła z exodusem całą europę i bliski wschód. zawsze była bardzo zadowolona i pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu. to nieduże przedsiębiorstwo stawiające na solidne wykonanie usługi. polecam   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2013-05-16 12:15 92.231.211.*]

        byłem z Exodusem w Grecji 04/05 2013. Nie podzielam zachwytu innych na tym forum. Plan nie został zrealizowany. Nie widziałem Delf, nie byłem na Akropolu ani nigdzie indziej w Atenach. Wszystko oglądałem z za płotu, bo zwiedzanie Aten zostało zaplanowane na 1 Maja. Było to dla mnie zupełnie nie zrozmiałe. Poza tym było nawet ok. Przewodnik może nie zbyt wylewny w opodwiadaniu ale rzeczowy i konkretny. Kierowcy wozili nas sprawnie. Autokar był wynajęty, niewygodny z mało wydajną i chałaśliwą klimatyzacją. Było momentami duszno. Noclegi były w porządku. Mnie jednak najbardziej przeszkadzało to że nie wiele zobaczyłem w tej Grecji.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2013-06-16 21:06 178.235.85.*]

      Jeżdżę z ty biurem od 20 lat i nigdy się nie zawiodłam:) Pełen profesjonalizm!! Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony ale my Polacy tacy już jesteśmy,ciągle na coś lub kogoś narzekamy!! W tym roku byłam na wycieczce Lazurowe Wybrzeże-Barcelona ze Zbyszkiem Jaworskim i było naprawdę super.Teraz wybieram się na rejs statkiem z tym biurem i nie mam żadnych wątpliwości ,że będzie to kolejna udana wycieczka z tym biurem:) Pozdrawiam, Barbara...   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2013-07-09 20:08 83.7.194.*]

      Witam!
      Byłam w tym roku z biurem Exodus w Chorwacji dokładnie w Uvalla Scott ,jestem bardzo zadowolona!Wszystko w najlepszym porządku! Biuro godne polecenia i zaufania.Świetna organizacja i bardzo miła obsługa zarówno pań w biurze jak i pilota podczas wycieczki.Jeszcze raz dziękuję za udany urlop i pozdrawiam!   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2013-07-12 14:42 79.188.189.*]

        Potwierdzam wpis   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2013-07-17 20:41 91.211.100.*]

          W dniach 29.06-08.07 uczestniczyłem wraz z rodziną w imprezie "Wczasy w Hiszpanii". Miejsce pobytu Lloret de Mar, hotel, w którym mieszkaliśmy nazywał się Santa Rosa. Pilotem był Pan Rafał Świerblewski, autokar - trochę wiekowy ale sprawny chociaż z niewydajną w temperaturach Hiszpanii klimatyzacją - Z Kamiennej Góry. Kierowcy to dość młodzi, chyba z nie dużym doświadczeniem( zresztą podobno pierwszy raz jechali do LLoret de Mar )Pan Janek , imienia drugiego z Panów nie pamiętam.
          Po uważnej lekturze wszystkich wątków dotyczących biura Exodus , miałem trochę wątpliwości czy wybieram odpowiednie biuro do organizacji letniego wypoczynku ale ostatecznie zdecydowaliśmy się zaufać firmie.:).
          Zaczęło się w zasadzie dobrze chociaż od razu nastąpił niewielki poślizg spowodowany spóźnieniem się kilku uczestników imprezy. Ale ruszyliśmy i jakoś poszło - po drodze niewielkie problemy zdrowotne odczuła jedna z Pań, więc spóźnienie zwiększyło się do ok. 2 godzin ale tragedii z tego powodu nie było żadnej.
          Szczęśliwie dojechaliśmy na miejsce z niewielkim opóźnieniem( podróż trwała ok. 24 h), przystanki jak trzeba co ok. 4 godziny na 15-20 minut. Kierowcy sprawni( w kierunku Hiszpanii - powrót to już zupełnie inna bajka), toaleta w awaryjnych sytuacjach była do dyspozycji( w drodze powrotnej toaleta była czynna non-stop), kawę , herbatę, ciepłe napoje można było kupić. Czas umilany był projekcjami mniej lub bardziej wartościowymi filmami( w jednym przypadku puszczono film ABSOLUTIE nienadający się dla młodszych dzieci, których kilkoro podróżowało ale to niestety ryzyko własne przy tego typu przejazdach) Jednym słowem sielanka .( W drodze powrotnej dvd odmówiło współpracy więc było trochę monotonnie) Na miejscu transfer do hoteli i zakwaterowanie przebiegło dość sprawnie. Niestety już na tym etapie okazało się, że nasz pilot, Pan Rafał, bardzo młody człowiek, skądinąd bardzo sympatyczny i miły, posiada niestety jeszcze niewielkie doświadczenie w tym fachu. W pokoju , w którym nas zakwaterowano była niesprawna kanalizacja. Usterka została usunięta ale to Pan, Panie Rafale powinien takie sprawy załatwić z obsługą hotelową a nie my. Powinien Pan również być lepiej zorientowanym w stawkach klimatycznych w Hiszpanii i cenach biletów do Marineland’u. Wówczas nie musiałby Pan szukać uczestników żeby dopłacali bo miał Pan w autokarze nieaktualne dane cenowe. A i uczestnicy nie byliby zirytowani takim faktem Takich potknięć Pana Rafała było jeszcze kilka i może były to drobiazgi :
           niezarezerwowanie transportu naszego bagażu z hotelu do autokaru przy wyjeździe, gdyby nie jedna z Pań uczestniczek musielibyśmy ciągnąć walizy do autokaru przez kilometr w ponad 30-stopniowym żarze.
           brak informacji o konieczności posiadania odpowiedniego ubioru w trakcie kolacji w hotelu,
           brak podawanych informacji na temat czasu postoju autokaru w drodze powrotnej do Polski
           ja rozumiem, że Pan Rafał pełnił obowiązki pilota a nie przewodnika i pilot nie musi szeroko opowiadać np. o widocznych za oknem autokaru obiektach ale wystrzegał bym się takich kwestii:" To jest budynek zaprojektowany przez słynnego architekta ale nie pamiętam jak się nazywał". W takich wypadkach lepiej nie mówić niczego o tym budynku.
           nic mi do tego, że pilot zaprzyjaźnia się z uczestnikami imprezy i pozostaje z nimi w zażyłych stosunkach, choć moim zdaniem nie powinien tego robić bo jest w pracy a nie na imprezie integracyjnej. Bardzo niestosowne wydaje mi się natomiast czynienie z tych przyjaciół swoich "zastępców" i powierzanie im funkcji tzw. "pilnowaczy" tyłu grupy, pokrzykujących : "szybciej, szybciej". Mi osobiście taka organizacja nie odpowiada, bo to pilot jest odpowiedzialny za dyscyplinę w grupie a nie Grzesiu, Zdzisiu czy Pawełek. I to pilota pociąga się do odpowiedzialności w razie jakiegoś wypadku a nie jego przyjaciół. Poza tym, nie życzę sobie, żeby inny uczestnik wycieczki pokrzykiwał na mnie mówiąc mi co mam robić, nie mając do tego żadnych uprawnień.
           Wycieczka do Barcelony - impreza wliczona w cenę imprezy więc w zasadzie darowanemu koniowi nie powinno się w zęby zaglądać. Ale….. wg mnie można to było zorganizować nieco inaczej. Na ogrody Gaudiego poświęciliśmy raptem 40 minut( zanim kobity znalazły i skorzystały z toalety minęło 25 minut ). Natomiast dla mniej niż połowy uczestników na stadion Barcy poświęciliśmy ponad 1,5 godziny. Ci co nie weszli na stadion w upale musieli na nich czekać w miejscu gdzie 10 frytek kosztowało 4 euro a 0.5 litra piwa - 7. Może by pomyśleć o zmianie priorytetów na następnej takiej wycieczce? Myślę także , że czas na deptaku Rambla można byłoby skrócić z 4 godzin np. do dwóch i te dwie godziny poświęcić na coś innego. Na co?? Kwestia do przemyśleń dla szefostwa biura.
          Ale te drobiazgi zebrane w całość są lekko irytujące. Jednej rzeczy tylko nie da się usprawiedliwić brakiem doświadczenia i uważam to za karygodny błąd pilota a mianowicie brak reakcji na zachowanie jednego z kierowców w trakcie powrotu do kraju.
          Jeden z Panów kierowców( nie pamiętam imienia, w każdym razie nie był to Pan Janek) urządził sobie z zaprzyjaźnionymi uczestnikami wycieczki kącik towarzysko-kulturalny i zamiast skupić się na tym, żeby 50 uczestników wycieczki dowieźć szczęśliwie do domu prowadził ożywioną dyskusję na tematy różne. Przy tym niestety zamiast skupić się na jeździe dynamicznie gestykulował trzymając kierownicę jedną ręką, odwracał się do kolegów siedzących z tyłu oraz na boki, zdaje się, że czyniono też próby oglądania zdjęć na ipadzie jednej z Pań oraz czytania mapy w trakcie jazdy. Dodam, że wszystko to działo się w trakcie jazdy z dużą prędkością po autostradzie. W końcu kiedy Pan kierowca puścił beztrosko obie ręce z kierownicy , co doskonale było widać w jego lusterku wstecznym, ja i jeszcze dwoje uczestników wycieczki zmuszeni byliśmy zwrócić Panu kierowcy uwagę. Po naszej interwencji całe szczęście sytuacja się uspokoiła i dalej wszystko przebiegało jak należy.
          Moim zdaniem pilot bezwzględnie był zobowiązany do reakcji na zachowanie kierowcy i to dużo szybszej reakcji niż nasza. Panie Rafale - brak wyobraźni i nadmierne bratanie się z uczestnikami imprezy spowodowały, że nie zareagował Pan jak należy i kiedy należy. Poddaję pod rozwagę bo przed Panem jeszcze na pewno kilka imprez.
          Pan kierowca natomiast powinien się nad swoja postawą mocno zastanowić i pamiętać, że wiezie 50 ludzi , jest odpowiedzialny za ich zdrowie i życie a siedząc na miejscu kierowcy jest w pracy a nie na spotkaniu towarzyskim. Ponieważ uważam, że zachowanie kierowcy było skandaliczne( puszczanie kierownicy , kiedy się jedzie po autostradzie 100km/h autokarem pełnym ludzi w tym dzieci - to głupota najwyższych lotów!!!!) i chcąc uniknąć takich zachowań w przyszłości, zawiadomię o tym co się stało jego pracodawcę i Biuro Exodus.
          Reasumując , nie było( oprócz tej sytuacji z kierowcą) moim zdaniem jakichś dużych wpadek i proszę się Panie Rafale nie obrażać. Uważam, że jeśli do następnych imprez lepiej, solidniej się Pan przygotuje, a może na kilka imprez pojedzie Pan jako drugi pilot, żeby nabrać doświadczenia to może być tylko lepiej.
          Pobyt w hotelu Santa Rosa zdecydowanie można uznać za bardzo, bardzo, bardzo udany. W czystym sumieniem mogę polecić ten hotel ludziom, którzy cenią sobie dobrą, miłą obsługę, więcej niż dobry standard( czysto, schludnie, codzienna zmiana ręczników, codzienne sprzątanie i ścielenie łóżek), mimo sporej ilości młodzieży w zasadzie ciszę i spokój, bliskość do pięknej, dużej plaży( 200 m.). W pokojach klimka, przy dużych upałach niestety nie najwydajniejsza ale jest i trochę chłodzi. Na dachu budynku znajduje się nieduży( wym. ok. 10x5m) ale dość głęboki basem( od 1.65m. do 2.33m.) czynny od 9 do 19. Leżaczki darmowe, obok basenu drink-bar. Fajny widok na okolicę w tym na morze. Do najbliższego sklepu 30 metrów od hotelu. W hotelu dostępny Internet Wi-Fi - także w pokojach
          Niestety - tutaj uwagi do biura i osoby odpowiedzialnej za ofertę internetową:
           Internet w hotelu nie jest darmowy, tak jak to opisano w Państwa ofercie . Trzeba za dostęp do sieci zapłacić : 1 Euro/h; 5 Euro/dobę. Warto byłoby zaktualizować Państwa ofertę.
           Brak również informacji o konieczności posiadania odpowiedniego ubioru ( długie spodnie) żeby móc zjeść kolację. Nie mam nic przeciwko takiemu zwyczajowi ale nie wszyscy jadąc do Hiszpanii zabierają ze sobą długie spodnie. Myślę, że umieszczenie takiej informacji w ofercie biura, przy opisie hotelu nie będzie dużym problemem a ułatwiłoby by życie Państwa klientom.
           Można by było tez wprowadzić zmiany w cenie taxy klimatycznej - nie 0,5 euro/dzień tylko 1 euro/dzień i w cenie wycieczki do Marinelandu - nie 24,5 Euro/dzień tylko 27 euro/dzień.
          Wyżywienie w hotelu to oddzielna historia. Fantastyczne , urozmaicone, niebanalne, nie do przejedzenia. Warto było tam pojechać tylko dla wyżywienia.
          I śniadania i kolacje( obiado-kolacje) w formie bufetu. Ile kto chciał i był w stanie - tyle mógł zjeść. Jedna zasada - nie wynosimy jedzenia z restauracji - mogą nam za to kazać zapłacić i to nie mało. Mnogość dań bardzo pozytywnie nas zaskoczyła. O ile na śniadania codziennie było to samo( ale w takim asortymencie, że w zasadzie codziennie można było jeść co innego i w każdej ilości - jajka w różnej postaci, wędliny, kiełbaski, sery białe i żółte, płatki, musli, warzywa, owoce, napoje zimne i gorące, itd.,,,) o tyle kolacje to zupełny odjazd. Codziennie przygotowywano niesamowity asortyment dań z różnych kuchni. Był dzień meksykański, kataloński, itd., itp… Naprawdę trudno uwierzyć ale nie byliśmy w stanie spróbować wszystkich potraw danego dnia - tyle tego było. Jednocześnie jedzenie świeże, przyrządzane na miejscu( nie żaden catering), doskonale przyrządzone i bardzo, bardzo, smaczne oraz urozmaicone. Dania zarówno mięsne( wieprzowina, wołowina, drób - w różnych postaciach) jak i jarskie, doskonałe desery, dużo owoców. Dużo owoców morza, dodatków regionalnych( oliwki, pikle, miejscowe sosy). Tylko napoje do kolacji dodatkowo płatne. Generalnie rzecz biorąc już dawno nie jedliśmy tak smacznie i w takich ilościach. Szczerze polecam.
          Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne uczestniczyliśmy we dwóch:
          1. Tossa de Mar - urokliwe , średniowieczne miasteczko z XII wieku - warto zobaczyć( dość dużo wolnego czasu na samodzielne zwiedzanie lub plażowanie - ok. 3h) bo cena niewysoka a jest i rejs stateczkiem i w drodze powrotnej wizyta w bodedze, gdzie koneserzy mogą się zaopatrzyć w różnego rodzaju alkohol i wędliny, również z dzika. Wskazówka - w bodedze jak i zresztą w całym LLoret de Mar śmiało można się porozumiewać w języku rosyjskim, co może być przydatne szczególnie dla nieco dojrzalszych uczestników wycieczki pamiętających jeszcze czasy minionego ustroju, w którym z lubością wpajano nam piękny język Puszkina.
          2. Marineland - Aquapark z pokazem tresury papug, uchatek i delfinów. O ile papugi były "fajne" o tyle pokazy uchatek i delfinów są niesamowitym przeżyciem - o ile ktoś ogląda takie widowisko po raz pierwszy. Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony - bardzo polecam. Tym bardziej , że za 27 euro można tam siedzieć cały dzień ( praktycznie od 9 do 19), teren dość rozległy sporo różnych stworzeń( ptaki, foki, pingwiny) dużo atrakcji wodnych, na zjeżdżalniach można zatracić poczucie czasu - chociaż zjeżdżalnie nie należą do ekstremalnych rozrywka jest doskonała. Wskazówka - jeśli ktoś się będzie tam wybierał radzę pamiętać o tym, że hiszpańscy kierowcy autobusów mają dość liberalne podejście do rozkładu jazdy i "lubią" sobie odjechać 3-4 minuty wcześniej niż to jest w rozkładzie jazdy:.
          Jeśli chodzi o ceny - w dużych marketach ceny na żywność i napoje mniej więcej takie jak w Polsce, czasami nawet niższe. W sklepach bliżej plaży ceny odpowiednio wyższe ale też nie jest to jakieś ekstremum, np. 1 litr piwa San Miguel - 1,5 Euro.
          Natomiast radzę dobrze czytać ( albo pytać kelnera) menu w knajpach szczególnie w Barcelonie na Rambla. Żeby tak jak my nie zapłacić za 1l piwa 12 euro( czyli 5 dych pln).:).
          Reasumując: w zasadzie - mimo paru niedociągnięć organizacyjnych - imprezę można uważać za udaną. Jedyny poważny zgrzyt to ta historia z Panem Kierowcą . Ponieważ jednak kierowcy nie są pracownikami Exodusa, trudno mieć pretensje do biura o ich zachowanie. Można jedynie zwrócić uwagę, że taki a nie inny fakt miał miejsce co niniejszym czynię, ku przestrodze również innym uczestnikom , którym przyjdzie jechać z tym kierowcą. Błędem było wg mnie "wypuszczanie" na imprezę dwóch młodych, chyba mało doświadczonych kierowców, z bardzo młodym, niedoświadczonym pilotem.
          Niewątpliwym i niezaprzeczalnym atutem biura jest cena imprezy. Naprawdę, za te pieniądze warto było pojechać, parę rzeczy zobaczyć, przy okazji wypocząć i liznąć miejscowych zwyczajów, godząc się z niewielkimi niedoróbkami Myślę, że będziemy się zastanawiać nad wzięciem udziału w następnych imprezach organizowanych przez biuro Exodus.

          Pozdrawiam
          Robert Mozyrko   odpowiedz »

          • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

            [2013-07-27 12:31 217.126.4.*]

            Witam,
            Po przeczytaniu Pana dość szczegółowego sprawozdania z wycieczki, chciałbym wytłumaczyć kilka kwestii bo choć cenie Pana opinie to uważam, że niektóre uwagi są dość subiektywne.
            Impreza turystyczna składa się z kilku usług takich jak m.in. transport, zakwaterowanie czy wycieczki, które realizują kontrahenci na miejscu pobytu. Zadaniem pilota jest opieka na turystami i dbanie o to, aby wszystkie te usługi współgrały, a świadczenia, jakie zapewnił organizator zostały zrealizowane. Świadom jestem pewnych niedociągnięć, jednakże turystyka jest taką branżą, w której ceny i usługi mogą szybko ulegać zmianom. Jeżeli chodzi o taxe klimatyczną, to po prostu hotele o wyższym standardzie zwiększają cenę, a ceny biletów do atrakcji typu Marineland mogą zmieniać ceny dosłownie z dnia na dzień, jednak informacja o podwyżkach natychmiast została Państwu przekazana. Pilot pełni również funkcję rezydenta w hotelu, oczywiście, że powinienem sam zgłosić usterkę kanalizacji w recepcji ale po uprzednim zgłoszeniu tego przez Pana mojej osobie, pilot nie chodzi po pokojach i nie sprawdza czy kanalizacja w pokoju jest sprawna :) Co do opowiadania tego co widzimy za oknem, to jeżeli decyduje się Pan na cytowanie moich słów w swojej wypowiedzi to proszę robić to dokładniej, oczywiście nie podważam Pana opinii, przyznaję, że dopiero zdobywam doświadczenie i jeszcze nie wiem "wszystkiego o wszystkim".

            Nie wiem co Pan rozumie poprzez "zaprzyjaźnianie się" z uczestnikami. Pilot jako osoba towarzysząca stara się mieć jak najlepszy kontakt z uczestnikami i właśnie integrować wspólnie aby impreza odbywała się w jak najlepszej atmosferze i nie mówie tu oczywiście o tym, że traktuję tę pracę jako zabawe. Chciałbym poszerzyć Pana wiedzę co do moich "zastępców" jak ich Pan nazwał. Mianowicie odnosi się to do techniki oprowadzania grup turystycznych po dużych miastach. Według wytycznych, jakimi kształcono mnie do zawodu pilota wycieczek, pilot zawsze musi iść z przodu grupy i wybiera osobe, która tą grupę będzie zamykała wspólnie tworząc zwartą grupę, która nie rozchodzi się na boki i w równym tempie przemieszcza się po tłocznym i dość niebezpiecznym mieście jakim jest Barcelona, a plan taki jest realizowany tylko i wyłącznie dla Państwa dobra. Wybierając chłopaka, który zamykał grupę nie sugerowałem się żadną "przyjaźnią" a raczej tym, że akurat trafiła się osoba, która z zawodu jest żołnierzem i uważałem, że będzie najbardziej odpowiednia do utrzymania dyscypliny i tempa z tyłu grupy, przepraszam, jeżeli poczuł się Pan urażony popędzaniem i poleceniami ale było to robione w dobrej myśli aby sprawnie przeprawić się przez miasto.

            I w końcu zmierzam do sytuacji z kierowcami w czasie drogi powrotnej. Uważam, że sytuacją tą bardzo Pan wyolbrzymił. Nie było żadnego puszczania kierownicy, a przede wszystkim oglądania zdjęć przez kierowców. Nie chcę w tej sytuacji nikogo bronić ani tłumaczyć, jednakże w momencie, gdy poczuli się Państwo zagrożeni, przekazałem kierowcy Państwa uwagi i nie było żadnego problemu, dlatego nie będę rozpisywał się na ten temat. Jeszcze tylko chciałem napisać, że kierowca ten ma 7-letnie doświadczenie w przejazdach autokarowych po Europie a w Hiszpanii był już wielokrotnie, więc nie wiem skąd informacja, że jedzie tam po raz pierwszy.

            Reasumując, na prawdę bardzo cenię sobie Pana uwagi i myślę, że będą one bardzo przydatne, gdyż tak jak Pan napisał dopiero zdobywam doświadczenie i nikt od razu nie był pilotem doskonałym. Odpowiadając na Pana sprawozdanie chciałem tylko wyjaśnić kilka kwestii, żeby na przyszłość miał Pan pełniejszy obraz imprezy turystycznej, patrząc też trochę z perspektywy pilota. Podkreślam, że nie mam na celu w żadnym wypadku się wykłucać, ponieważ dobrze mi się z Państwem współpracowało, tylko trochę szkoda, że nie przekazywał Pan powyższych uwag na miejscu, gdyż wtedy mógłbym owe niedociągnięcia poprawić i wprost wytłumaczyć jak jest. Cieszę się, że w sumie wyjazd zalicza Pan do udanych, zachęcam do korzystania z usług biura Exodus. Mam nadzieję, że spotkamy się w przyszłości i wtedy te drobiazgi, zostaną zniwelowane i będzie mógł Pan przekonać się, że wiek pilota niekoniecznie świadczy o jego fachowości.

            Pozdrawiam
            Rafał Świerblewski   odpowiedz »

            • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

              [2016-07-19 10:05 80.55.40.*]

              Niestety,nie moge nic powiedziec dobrego na temat tego biura.Z pewnoscia nigdy wiecej nie skorzystam z jego uslug.Bylam z mezem na wycieczce w Wiedniu,organizowanej przez to wlasnie biuro.Pierwsza noc spedzilismy w hotelu ,,Woronez\'\' w Brnie(Czechy).Pani Ewa,opiekujaca sie uczestnikami wycieczki z ramienia tegoz biura,wykazala sie totalna niekompetencja.Przez personel tego hotelu bylismy traktowani jak zlo konieczne,zeby nie powiedziec dosadnie,ze wrecz po chamsku.Panie kelnerki okazywaly jawnie wrogosc w stosunku do uczestnikow tej pozal sie Boze wycieczki.Gdy chcielismy ogladnac mecz Polska-Portugalia,obsluga hotelu wylaczyla telewizor i zabronila nam ogladania meczu.Pani Ewa nie zrobila NIC w tej sprawie.W samym Wiedniu nie bylo lepiej.Na zwiedzenie ciekawych miejsc np.wystawe Hundertwassera mielismy 15!(sic!)minut.Pani Ewa niestety czytala z kartki i wydawala sie kompletnie zagubiona w Wiedniu.Wracajac,zwiedzalismy jaskinie Punkvy i tam pani Ewa pokazala na co ja stac.Kiedy uczestnicy wycieczki poprosili ja o tlumaczenie tego co mowil przewodnik,ta pani ze zloscia powiedziala,cyt.,,jak sie ZAMKNIECIE,to wam przetlumacze"Pomine litosciwie fakt,ze ta pani nie znala czeskiego,ale na wycieczce byli ludzie duzo starsi od tej pani i takie zachowanie,jak rowniez to,ze ta pani nie wykazala sie nawet minimalna wiedza na temat zabytkow,ktore ogladalismy,oraz to ,ze nie potrafila zadbac o nalezny standart obslugi w hotelach i restauracjach(jedzenie bylo podle) w moim odczuciu ja dyskwalifikuje jako przewodnika i opiekuna wycieczek.NIGDY WIECEJ Z TA FIRMA I Z TA PANIA!!!   odpowiedz »

              • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                [2016-10-11 11:27 83.21.165.*]

                Byłiśmy z grupą na wczasach w Albanii zorganizowanych przez biuro "Exodus".Zostaliśmy zakwaterowani w hotelu" Vila Palma".W ofercie biura
                była informacja ,że hotel znajduje się przy plaży i to się zgadzało. Nie było natomiast bardzo ważnej informacji, że hotel ten usytuowany jest z drugiej strony od drogi lokalnej, drogi szybkiego ruchu oraz linii kolejowej.Ciągi kmunikacyjne nie były nawet oddzielone chodnikiem./ położenie hotelu można sprawdzić na mapach Google./ Z wiadomych powodów fakt ten został zatajony przez organizatora. OSTRZEGAM klientów , żeby przed wyjazdem sprawdzić na własną rękę oferty tego biura. Bardzo żałuję ,że ja nie zrobiłam tego wcześniej.Skutkowało to tym, że żadnej z 7 nocy nie przespałam, ponieważ mój pokój usytuowany był od tej " hałaśliwej" strony.
                Po powrocie z wczasów złożyłam reklamacje w biurze, zarzucając, że biur0 W SWOJEJ OFERCIE ZATAIŁO FAKT USYTUOWANIA HOTELU OD STRONY DROGI SZYBKIEGO RUCHU.
                / gdybym wiedziała o tym, nie skorzyatałabym z tej oferty/.
                W odpowiedzi na moją reklamację , biuro ironicznie pouczyło mniei " w hotelach na całym świecie balkony czy też okna skierowane są na różne strony świata: zachód, wschód, północ i południe". O tym wiedzą już dzieci w pierwszej klasie szkoły podstawowej.
                Załuję bardzo, że w biurze nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem ale w pouczaniu są najlepsi.

                Alicja   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2013-07-14 19:07 89.151.23.*]

          Dwa tygodnie temu wróciliśmy z wycieczki "Perły Chorwacji oraz Bośni i Hercegowiny + Budapeszt " organizowanej przez biuro Exodus. Wycieczka była bardzo dobrze zorganizowana, profesjonalnie pilotowana przez Pana Ivo. Jesteśmy bardzo zadowoleni i w przyszłości będziemy chcieli z tym biurem a zwłaszcza z Panem Ivo zwiedzać inne rejony turystyczne. Uczestnicy wycieczki z Głogowa   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2013-07-27 12:20 83.20.119.*]

      W dniach 13.07.2013-23.07.2013 wraz z dziewczyną byłem na wycieczce w Lloret de Mar. Mieszkałem w hotelu San Juan Park **. Jeśli chodzi o hotel jesteśmy zadowoleni. Pokój czysty, obsługa miła, jedzenie również b.dobre (na śniadanie jak i obiadokolacje szwedzki stół na którym były różnorodne dania- owoce morza jak również wołowina, frytki, desery i owoce). Pilotem był pan Rafał Świerblewski, który świetnie prowadził całą wycieczkę. W autokarze wraz z kierowcami dbali o komfort pasażerów podając non stop zimne lub ciepłe napoje, puszczali dobrą muzykę i filmy. Pan Rafał ciągle był do naszej dyspozycji i udzielał nam informacji. W Lloret, jak i podczas wycieczek dodatkowych( do Barcelony, Tossa de Mar) było wszystko dobrze dopracowane a przewodnik nie zanudzał długimi opowieściami tylko ciekawymi konkretnymi informacjami. Kierowcami tej wycieczki byli panowie: Janek i Łukasz którym również nie można nic zarzucić. Pakowanie i wyjazd przebiegł zgodnie z planem. Sama podróż była przyjemna, mimo korków spowodowanych wypadkiem na autostradzie niemieckiej dojechaliśmy prawie na czas. Postoje były bardzo dobrze zorganizowane. Wszyscy podeszli do tego bardzo profesjonalnie i bardzo dobrze zadbali o nasz wypoczynek. Z takim przewodnikiem i takimi kierowcami mógłbym jeździć na każde wakacje. POLECAM!!!!!

      Krzysztof Chomicz   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2014-02-27 12:39 78.9.71.*]

      w tym roku chcialbym wybrać się z exodusem na Riviere Makarską,
      zbieram informacje,może ktoś z uczestników lato 2013 ,może mi napisać-czy warto?   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2014-03-03 12:15 89.65.24.*]

        polecam bardzo dobre biuro :)   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2014-05-08 14:16 46.170.238.*]

        Ja mam bardzo kiepskie wrażenie o organizacji, pan Przemek pokazał się jako osoba zupełnie przypadkowa na wyciecze nie wiedział co się wokół niego dzieje , miotał się i plątał wkoło nic nie pokazując. Biegaliśmy za nim po Londynie i wszędzie byliśmy spóźnieni, właśnie zamykali to co było darmowe czyli muzea. Tam gdzie wchodziliśmy za opłatą był problem. Dobrze , że była przewodniczka , bo zginąłby całkowicie. Kłamał , wymyślał a miał do czynienia z osobami dorosłymi. PORAŻKA !!!   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2014-07-17 20:35 83.25.49.*]

      Witam, Byłam w Makarskiej Riverze z moimi już dużymi dziećmi - razem 4 osoby i , co mogę powiedzieć , było super ! Przewodnikiem była Pani Kasia bardzo sympatyczna osoba NIESAMOWICIE ZORGANIZOWANA I BARDZO KULTURALNA OSOBA , DBAJĄCA O KAŻDY SZCZEGÓŁ , wprost stworzona do tej roli ! Miejsce prześliczne, dobrze usytuowane, idealne na wyjazd na każdą wycieczkę, plaża na miejscu bardzo spokojna i bezpieczna i niesamowicie urocza z widokiem na wyspę Brać , Hvar i Korcula, widoki nieziemskie a Chorwaci wspaniali ! . Byliśmy pierwszy raz ale pewnie i nie ostatni. cena przystępna i już zbieramy na kolejny wypad ! Dziękujemy bardzo , było cudnie i wesoło :) Pani Kasiu serdecznie pozdrawiamy !!!!I jeszcze raz bardzo , bardzo dziękujemy!
      Kasia, Karolina, Michał i Jakub   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2014-07-22 09:36 89.228.135.*]

        Ciekaw jestem od kiedy z Basko Polje wydać wyspę Korcula ? Po co taka opinia ?
        Jacek   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2014-07-22 22:18 83.20.29.*]

          Może nie widać Korculi nie wiem pewnie coś pomyliłam ale i tak było super Panie Jacku ! Po co się tak trzepiać nie wiem byłam tam pierwszy raz i nie żałuję . Więcej radości w życiu życzę Panu, po to te opinie żeby inni mogli się nacieszyć takimi widokami i wspaniale spędzonym czasie w długo oczekiwanym urlopie Polecam :) To był bardzo udany urlop i wakacje !   odpowiedz »

          • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

            [2014-07-24 09:20 89.228.135.*]

            Opinia jest sprawą subiektywną i każdy do niej ma prawo.
            Nikt się Pani nie czepia, ale zachwalanie czegoś czego nie było jest śmieszne
            i żenujące.   odpowiedz »

            • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

              [2014-08-10 19:46 95.160.181.*]

              W tym roku wybrałam się z biurem Exodus na dwie wycieczki jednodniowe, do Drezna i do Pragi. Z tego co czytam, większość osób zachwala, a ja być może maiłam pecha, a może to biuro po prostu jest słabe. Czytając oferty zamieszczone na stronie internetowej odnosi się wrażenie, że powinno być interesująco i komfortowo. Tymczasem autokar,który służy klientom jest dalece inny niż ten, który rekomendowany jest w umowie, nie ma nic wspólnego z autokarem firmowym pokazanym na zdjęciach oferty, w której wyraźnie napisane jest autokar wysoko pokładowy z WC. W rzeczywistości WC to fikcja, owszem jest, ale niedostępne, zamknięte na "kluczyk", który posiada pan kierowca i nie ma ochoty go nikomu użyczać. N nagłej potrzebie trzeba niestety potrzymać do najbliższej stacji benzynowej, na której autokar się zatrzyma i odpowiednio zapłacimy za skorzystanie z WC, bo przeważnie na takich stacjach zatrzymuje się kierowca. Byc może posiada jakąś niepisaną umowę z właścicielami stacji na dostarczanie dodatkowych pieniążków za "siusuanie". Sam kierowca (ten sam na obu wycieczkach) starał się bardzo by szczęśliwie dowieźć nas na miejsce i z powrotem na polskich drogach, oczywiście mocno remontowanych w czasie wakacyjnym. Po przyjeździe na miejsce- Drezno, pilot widać, że mocno już zmęczony swoją pracą oprowadzał nas z miejsca do miejsca, opowiadając o atrakcjach i historii oglądanych zabytków i obiektów. Niestety większości nie można było zrozumieć, gdyż przewodnik mamrotał coś pod nosem urywając końcówki wyrazów. Po dotarciu do zamku królewskiego obejrzeliśmy go dokładnie z zewnątrz, natomiast o wejściu do środka słynnego zabytku wyszły "nici", gdyż przewodnik uznał, że nie ma takiej usługi w umowie i nas tam nie wprowadzi. Dodam, że w ofercie jest wyraźnie napisane "... wejściówki do obiektów turystycznych - 9 € (zamek królewski: Skarbiec Augusta Mocnego, Gabinet Miedziorytów, Zbiory Tureckie). Owe historyczne cudeńka pozostały nadal naszym marzeniem (może to taki chwyt ze strony biura, by zapisać się na wycieczkę kolejny raz i zasilić konto pana Jaworskiego). Czas wolny na posiłek wynosił 45 min. w bardzo zatłoczonym mieście, w porze lunchu nie tylko dla turystów, jak więc można się domyślić wszystkie restauracje i kawiarenki były tak oblężone , że nie można było wetknąć nigdzie palca. Przewodnik zniknął w mgnieniu okaz, pozostawiają nas samym sobie, nie wskazując żadnego miejsca, w którym warto by się zatrzymać, czy coś zjeść. Większość uczestników jadła w biegu, na stojąco lub w ogóle, a ci którzy odważyli się coś zamówić oczekiwali na posiłek tyle czasu, że niestety ominęła ich ponad godzina zwiedzania. Radziłabym bliżej przyjrzeć się pracy i podejściu do jej wykonywania przewodnikom, których się zatrudnia. Czasami wiedza nie wystarcza...). wycieczka do Pragi rozpoczęła się o 6:00 rano i dzięki panu kierowcy trasę 270 km pokonaliśmy w 5h i 15 min...?! Później mogliśmy już tylko zwiedzać Pragę z pilotem, którym był sam pan właściciel. Goniliśmy po Pradze przez 5h wysłuchując w słuchawkach ciężkiego sapania przewodnika, który nawet w toalecie nie omieszkał wyłączyć mikrofonu. Cóż...? A propos nowoczesnego sytemu Tour Guide - fajna rzecz, tylko nie rozumiem dlaczego w biurze Exodus tak niehigieniczna. Konkurencyjne biura, także z Zielonej Góry stosują jednorazowe małe słuchawki, takie jak np. do tel. komórkowych. Klient płaci za nie i ma pewność, że są nowe, a po wszystkich może je sobie zabrać na "pamiątkę" Tymczasem w Exodusie jest to jedna słuchawka - stała, która rzekomo, po każdym użyciu jest czyszczona? Czy faktycznie tak jest? Gdy dokładnie się przyjrzeć, można nabrać sporych wątpliwości! A wracając do zwiedzania - jedyną różnicą w stylu zwiedzania była ta,że tym razem weszliśmy do jednego! obiektu i warunkom z oferty stało się zadość. Czas wolny pozwoliła na chwilę odpoczynku, tym którzy nie kosztowali czeskich specjałów.
              Ogólnie podsumowując wszystko, odnoszę wrażenie, że marka i renoma biura upada i zdecydowanie mówię, że jest to najgorsze biuro, z którym do tej pory podróżowałam, a było ich kilka. Organizacja jest słaba, chyba nie do końca właściciele mają pojęcie, kogo zatrudniają i w jaki sposób realizowana jest oferta, według nich bardzo atrakcyjna! Po tych dwóch wycieczkach zdecydowanie nie skorzystam już z usług tego biura i nie będę go polecała znajomym. na koniec taka mała rada dla pana właściciela - Może czas skrócić smycz tej wielkiej próżności, pysze i przekonaniu, że jest się najlepszym!!! Warto uczyć się od lepszych i bardziej doświadczonych, bo 23 lata prowadzenia biura nie muszą iść w parze z równie długim doświadczeniem!!!   odpowiedz »

              • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                [2014-08-10 20:00 95.160.181.*]

                Wycieczka do Pragi rozpoczęła się o 6:00 rano i dzięki panu kierowcy trasę 270 km pokonaliśmy w 5h i 15 min...?! Później mogliśmy już tylko zwiedzać Pragę z pilotem, którym był sam pan właściciel. Goniliśmy po Pradze przez 5h wysłuchując w słuchawkach ciężkiego sapania przewodnika, który nawet w toalecie nie omieszkał wyłączyć mikrofonu. Cóż...? A propos nowoczesnego sytemu Tour Guide - fajna rzecz, tylko nie rozumiem dlaczego w biurze Exodus tak niehigieniczna. Konkurencyjne biura, także z Zielonej Góry stosują jednorazowe małe słuchawki, takie jak np. do tel. komórkowych. Klient płaci za nie i ma pewność, że są nowe, a po wszystkich może je sobie zabrać na "pamiątkę" Tymczasem w Exodusie jest to jedna słuchawka - stała, która rzekomo, po każdym użyciu jest czyszczona? Czy faktycznie tak jest? Gdy dokładnie się przyjrzeć, można nabrać sporych wątpliwości! A wracając do zwiedzania - jedyną różnicą w stylu zwiedzania była ta,że tym razem weszliśmy do jednego! obiektu i warunkom z oferty stało się zadość. Czas wolny pozwoliła na chwilę odpoczynku, tym którzy nie kosztowali czeskich specjałów.
                Ogólnie podsumowując wszystko, odnoszę wrażenie, że marka i renoma biura upada i zdecydowanie mówię, że jest to najgorsze biuro, z którym do tej pory podróżowałam, a było ich kilka. Organizacja jest słaba, chyba nie do końca właściciele mają pojęcie, kogo zatrudniają i w jaki sposób realizowana jest oferta, według nich bardzo atrakcyjna! Po tych dwóch wycieczkach zdecydowanie nie skorzystam już z usług tego biura i nie będę go polecała znajomym. na koniec taka mała rada dla pana właściciela - Może czas skrócić smycz tej wielkiej próżności, pysze i przekonaniu, że jest się najlepszym!!! Warto uczyć się od lepszych i bardziej doświadczonych, bo 23 lata prowadzenia biura nie muszą iść w parze z równie długim doświadczeniem!!!   odpowiedz »

                • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                  [2014-08-10 20:01 95.160.181.*]

                  W tym roku wybrałam się z biurem Exodus na dwie wycieczki jednodniowe, do Drezna i do Pragi. Z tego co czytam, większość osób zachwala, a ja być może maiłam pecha, a może to biuro po prostu jest słabe. Czytając oferty zamieszczone na stronie internetowej odnosi się wrażenie, że powinno być interesująco i komfortowo. Tymczasem autokar,który służy klientom jest dalece inny niż ten, który rekomendowany jest w umowie, nie ma nic wspólnego z autokarem firmowym pokazanym na zdjęciach oferty, w której wyraźnie napisane jest autokar wysoko pokładowy z WC. W rzeczywistości WC to fikcja, owszem jest, ale niedostępne, zamknięte na "kluczyk", który posiada pan kierowca i nie ma ochoty go nikomu użyczać. N nagłej potrzebie trzeba niestety potrzymać do najbliższej stacji benzynowej, na której autokar się zatrzyma i odpowiednio zapłacimy za skorzystanie z WC, bo przeważnie na takich stacjach zatrzymuje się kierowca. Byc może posiada jakąś niepisaną umowę z właścicielami stacji na dostarczanie dodatkowych pieniążków za "siusuanie". Sam kierowca (ten sam na obu wycieczkach) starał się bardzo by szczęśliwie dowieźć nas na miejsce i z powrotem na polskich drogach, oczywiście mocno remontowanych w czasie wakacyjnym. Po przyjeździe na miejsce- Drezno, pilot widać, że mocno już zmęczony swoją pracą oprowadzał nas z miejsca do miejsca, opowiadając o atrakcjach i historii oglądanych zabytków i obiektów. Niestety większości nie można było zrozumieć, gdyż przewodnik mamrotał coś pod nosem urywając końcówki wyrazów. Po dotarciu do zamku królewskiego obejrzeliśmy go dokładnie z zewnątrz, natomiast o wejściu do środka słynnego zabytku wyszły "nici", gdyż przewodnik uznał, że nie ma takiej usługi w umowie i nas tam nie wprowadzi. Dodam, że w ofercie jest wyraźnie napisane "... wejściówki do obiektów turystycznych - 9 € (zamek królewski: Skarbiec Augusta Mocnego, Gabinet Miedziorytów, Zbiory Tureckie). Owe historyczne cudeńka pozostały nadal naszym marzeniem (może to taki chwyt ze strony biura, by zapisać się na wycieczkę kolejny raz i zasilić konto pana Jaworskiego). Czas wolny na posiłek wynosił 45 min. w bardzo zatłoczonym mieście, w porze lunchu nie tylko dla turystów, jak więc można się domyślić wszystkie restauracje i kawiarenki były tak oblężone , że nie można było wetknąć nigdzie palca. Przewodnik zniknął w mgnieniu okaz, pozostawiają nas samym sobie, nie wskazując żadnego miejsca, w którym warto by się zatrzymać, czy coś zjeść. Większość uczestników jadła w biegu, na stojąco lub w ogóle, a ci którzy odważyli się coś zamówić oczekiwali na posiłek tyle czasu, że niestety ominęła ich ponad godzina zwiedzania. Radziłabym bliżej przyjrzeć się pracy i podejściu do jej wykonywania przewodnikom, których się zatrudnia. Czasami wiedza nie wystarcza...).   odpowiedz »

                  • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                    [2015-06-15 21:09 46.205.141.*]

                    belkot   odpowiedz »

                • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                  [2014-08-10 20:04 95.160.181.*]

                  W tym roku wybrałam się z biurem Exodus na dwie wycieczki jednodniowe, do Drezna i do Pragi. Z tego co czytam, większość osób zachwala, a ja być może maiłam pecha, a może to biuro po prostu jest słabe. Czytając oferty zamieszczone na stronie internetowej odnosi się wrażenie, że powinno być interesująco i komfortowo. Tymczasem autokar,który służy klientom jest dalece inny niż ten, który rekomendowany jest w umowie, nie ma nic wspólnego z autokarem firmowym pokazanym na zdjęciach oferty, w której wyraźnie napisane jest autokar wysoko pokładowy z WC. W rzeczywistości WC to fikcja, owszem jest, ale niedostępne, zamknięte na "kluczyk", który posiada pan kierowca i nie ma ochoty go nikomu użyczać. N nagłej potrzebie trzeba niestety potrzymać do najbliższej stacji benzynowej, na której autokar się zatrzyma i odpowiednio zapłacimy za skorzystanie z WC, bo przeważnie na takich stacjach zatrzymuje się kierowca. Byc może posiada jakąś niepisaną umowę z właścicielami stacji na dostarczanie dodatkowych pieniążków za "siusuanie". Sam kierowca (ten sam na obu wycieczkach) starał się bardzo by szczęśliwie dowieźć nas na miejsce i z powrotem na polskich drogach, oczywiście mocno remontowanych w czasie wakacyjnym. Po przyjeździe na miejsce- Drezno, pilot widać, że mocno już zmęczony swoją pracą oprowadzał nas z miejsca do miejsca, opowiadając o atrakcjach i historii oglądanych zabytków i obiektów. Niestety większości nie można było zrozumieć, gdyż przewodnik mamrotał coś pod nosem urywając końcówki wyrazów. Po dotarciu do zamku królewskiego obejrzeliśmy go dokładnie z zewnątrz, natomiast o wejściu do środka słynnego zabytku wyszły "nici", gdyż przewodnik uznał, że nie ma takiej usługi w umowie i nas tam nie wprowadzi. Dodam, że w ofercie jest wyraźnie napisane "... wejściówki do obiektów turystycznych - 9 € (zamek królewski: Skarbiec Augusta Mocnego, Gabinet Miedziorytów, Zbiory Tureckie). Owe historyczne cudeńka pozostały nadal naszym marzeniem (może to taki chwyt ze strony biura, by zapisać się na wycieczkę kolejny raz i zasilić konto pana Jaworskiego). Czas wolny na posiłek wynosił 45 min. w bardzo zatłoczonym mieście, w porze lunchu nie tylko dla turystów, jak więc można się domyślić wszystkie restauracje i kawiarenki były tak oblężone , że nie można było wetknąć nigdzie palca. Przewodnik zniknął w mgnieniu okaz, pozostawiają nas samym sobie, nie wskazując żadnego miejsca, w którym warto by się zatrzymać, czy coś zjeść. Większość uczestników jadła w biegu, na stojąco lub w ogóle, a ci którzy odważyli się coś zamówić oczekiwali na posiłek tyle czasu, że niestety ominęła ich ponad godzina zwiedzania. Radziłabym bliżej przyjrzeć się pracy i podejściu do jej wykonywania przewodnikom, których się zatrudnia. Czasami wiedza nie wystarcza...).   odpowiedz »

              • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

                [2018-04-24 16:39 188.146.128.*]

                Beznadziejny komentarz   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2018-09-12 16:40 84.205.9.*]

      BP EXODUS jest godne zaufania.Organozację i opiekę wLaścicieli tego biura nad uczestnikami :Oceeniam na 5*****Sympatyczni,towarzyscy i ogromna wiedza z doświadczeniem.   odpowiedz »

    • Subskrypcja newsletterów TUR-INFO.PL 

      [2018-11-28 11:30 213.238.107.*]

      W lipcu skorzystaliśmy z biura podróży i pojechaliśmy do Albanii, muszę przyznać, że to najlepsze biuro z jakiego korzystaliśmy do tej pory, a wyjeżdżamy dość często. Na pewno skorzystamy z ich usług dużo razy.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2019-02-01 16:30 83.0.26.*]

      Nie przywiązywałam uwagi do niepochlebnych opinii o biurze podróży Exodus w Zielonej Górze. Jednak potwierdziły się one pod czas wycieczki do Meksyku. Gdy część grupy poprosiła o wcześniejszą obiadokalację, p. Jaworska nie wyjaśniła, że takiej możliwości nie ma ze względu na program, a za to wszczęła ogromną awanturę i nakazała swoim klientom "zamknąć mordy!". Są to /wg p. Jaworskie/j słowa jakich używa się wobec niezdyscyplinowanych niemieckich turystów. Do obecnych tam swoich stałych klientów, użyła wulgarnego "sp.....j". Nie byłam świadkiem, a jedynie widziałam sms z przeprosinami. Gdy zwróciłam p. właścicielce uwagę, że zachowała się bardzo nieładnie i oczekuję w związku z tym przeprosin, usłyszeliśmy z mężem, że właścicielka nie życzy sobie abyśmy kiedykolwiek byli jej klientami. Bardzo niski poziom p. Właścicielki zupełnie wyklucza naszą dalszą współpracę.
      Ps. Nadmieniam, że nasza przewodniczka młoda, kompetentna, profesjonalistka w każdym calu niejednokrotnie zapewniała nas o wyjątkowości grupy. Zdyscyplinowana, punktualna, miła i bezkonfliktowa.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2015-05-18 16:00 83.8.198.*]

      Byłam z biurem podróży Exodus w 2014 roku z mężem i 9 letnią córką na wczasach w Hiszpanii, w Lloret de Mar, w hotelu Santa Rosa **** i było REWELACYJNIE. W cenę wliczona była wycieczka do Barcelony. Przewodnikiem był pan Jaworski. Podroż przebiegła w bardzo sympatycznej atmosferze. Sam hotel położony jest bardzo blisko plaży (około 2-3 minut). Posiłki- śniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego bufetu bardzo smaczne. Pokoje duże ze sporym balkonem. Całe wczasy jak i podróż w obie strony przebiegła bezproblemowo. W tym roku również wybieramy się na wczasy z tym biurem. Tym razem do Włoch. Wszystkim polecam wyjazdy z biurem podróży Exodus. Pełen profesjonalizm.   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2015-06-30 21:51 188.33.172.*]

        Byłam z biurem na kilku wyprawach w rózne rejony Europy. Każda wycieczka przebiegła w sympatycznej atmosferze, program był profesjonalnie realizowany, Gorąco polecam biuro Exodus, życzę jego klientom miłych wrażeń Grażyna z Zielonej Góry   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2016-08-31 12:31 87.205.61.*]

        Właśnie wróciłam z wycieczki objazdowej po Lazurowym Wybrzeżu organizowanej przez biuro podróży Exodus. To była moja pierwsza wyprawa z Exodusem, ale już wiem, że nie ostatnia!!!!
        Nie ukrywam, że ilość negatywnych komentarzy na temat biura zamieszczona w Internecie wprawiła mnie w osłupienie. Jakie to szczęście, że nie wpadłam przed wykupieniem wycieczki na ten genialny pomysł, by sprawdzić opinie o biurze, bo z całą pewnością na wyjazd bym się nie zdecydowała. Na moje szczęście stało się inaczej!!!
        Z wycieczki wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona. Przebogaty program, bo w 9 dni udało się zobaczyć tak wiele ciekawych miejsc, położonych w 7 krajach Europy (Lichtenstein, Szwajcaria, Włochy, Francja, Monako, Hiszpania, Andora). Niemożliwe? A jednak!! Autokar (którego zwolenniczką dotąd nie byłam) daje jednak dużą mobilność, a widoki za oknem (przełomy Alp, śródziemnomorskie krajobrazy, potem malownicze Pireneje) rekompensują niedogodności tranzytowe. Autokar nowy, komfortowy, przystosowany do dalekich podróży (kawa, herbata, zimne napoje, nawet ciepłe przekąski, jeśli ktoś potrzebował). Kierowcy (pan Grzegorz i pan Adam - serdecznie pozdrawiam!) - mistrzowie kierownicy, czego niejednokrotnie dali dowód w wąskich uliczkach Nicei czy Saint-Tropez, krętych drogach Andory i na Montserrat. I na koniec ogromne uznanie dla naszej przewodniczki, Kasi Jaworskiej - córki właścicieli biura. Prze-cu-do-wna osoba, otwarta, życzliwa, uśmiechnięta, merytorycznie przygotowana, kontaktowa. Zaopiekowała się każdym z wyjątkową starannością; ba, zorganizowała nawet dodatkową, pozaprogramową atrakcję, wykorzystując swoje kontakty w Lloret de mar! Kasiu - dziękuję!!!
        Za rok znów wakacje, jeszcze nie bardzo wiem gdzie, ale na pewno wiem z jakim biurem się na nie wybiorę!!! Szczerze polecam!!!   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2016-08-31 13:23 83.12.243.*]

          Byłam z tym biurem na wyjazdach i szczerze polecam a już z pewnością z Panią Kasią !!!
          Serdecznie pozdrawiam
          Kasia K.   odpowiedz »

    • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

      [2017-04-24 22:33 79.191.254.*]

      Wczoraj wróciliśmy z wycieczki do Holandii<której głównym punktem było zwiedzanie Amsterdamu. Byliśmy już drugi raz z Exodusem i jesteśmy bardzo zadowoleni. Program został zrealizowany sprawnie i zgodnie z planem. Punkty tego programu ukazywały różne oblicza tego kraju w sposób bardzo atrakcyjny. Pilot Kasia jest CUDNA. Wie co mówi w języku angielskim i holenderskim. Opiekowała się grupą w sposób profesjonalny, a przy tym miły i serdeczny. Polecamy Ewa iJasiu   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2017-07-14 17:46 83.41.96.*]

        Właśnie wróciliśmy z wycieczki do Hiszpanii.Powiem tak autokar nie był z firmy Exodus, kierowca z przypadku, dał przerwę 0,5 h już w Zgorzelcu,po tym czasie pasażerowie wsiedli a on dopiero zaczął tankowanie i następna dobre 0,5h, jakaś dziwna sytuacja,za jakiś czas w Niemczech wymiana kierowcy, wsiadło dwóch nie z biura, przewodnik starszy pan z całym szacunkiem,ale już się nie nadaje.przyjazd do Lloret dezorganizacja, młody niedoświadczony rezydent,gubi się nie potrafi informować ludzi o kolejnych wyjazdach ludzie dopytują co dalej, masakra.Nie tak to sobie wyobrażałam.Czulam się pozostawiona sobie.Wycieczka do Barcelony była w biegu
        Mam prośbę do właściciela biura aby przeprowadzał szkolenia swoich pracowników,bo jak na razie są to realizacje na ilość a nie na jakość. Ala   odpowiedz »

        • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

          [2017-09-10 12:55 83.31.94.*]

          Ja nie zdążyłam wyjechać &quot;dookoła Skandynawii&quot;, najpierw zmieniano terminy, potem w ogóle odwołano. Zaliczkę mi zwrócono, ale straciłam na rezerwacji biletów (przepadły 4) i moje plany wyjazdowe uległy takiemu zawirowaniu, ze też w sumie straciłam. Tez wcześniej nie czytałam opinii dokładnie, ale o p. Jaworskim - jako przewodniku są bardzo nieprzychylne: zarozumiały, lekceważący turystów, niekompetentny, leniwy - tu nie ma nic ciekawego (to po co jest w programie?). po zapoznaniu się z nimi byłam przerażona. exodusie - wycieczki pilotem stoją. Ifka   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2017-06-08 07:49 178.37.171.*]

        Jako ojciec ucznia uczestniczącego w szkolnej wycieczce całkowicie odradzam korzystanie z usług tego biura.
        Koszmarne warunki, brak dialogu na linii przewodnik-uczestnicy. Narzekają wszyscy uczniowie i nauczyciele.
        Pozdrawiam Michał Maciszewski Zielona Góra.   odpowiedz »

      • Zbieram opinię na temat biura Exodus - Zielona Góra 

        [2017-06-08 07:52 178.37.171.*]

        Nie zgadzam się ze &quot;sztucznymi&quot; komentarzami.
        Właśnie będziemy występowali o zwrot bardzo nieudanej kosztów wycieczki.
        Michał M. Zielona Góra   odpowiedz »

 
     

Powrót do wątkówOdśwież

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję