Subskrypcja





Szukaj



Forum grupa: Transport

Wątek: biuro polonia transport opinie
Autor: Czytelnik IP 81.210.120.*
Data wysłania: 2007-07-24 13:43
Temat: biuro polonia transport opinie
Treść: witam. czy ktoś jechał autokarami tej firmy do anglii? czy to solidne biuro? jakie macie wrażenia

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

biuro polonia transport opinie [2014-07-20 13:35 66.171.229.*]
Jak większość podróżnych ja też odradzam podróż polonią. Niemiła obsługa, brak logistyki, opóźnienia, a to tylko początek. Szczególnie chamska jest pani Ola, która pracuje jako pilot. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2014-08-23 23:20 79.97.187.*]
co jaka baba jest tam pilotem ja jezdzilam 12 razy na trasie polska- ir i byłam bardzo zadowolona a w sinbada to bym nigdy nie wsiadla nawet zeby mi doplacali i szkoda ze teraz nie ma poloni na tej trasie ubolowam nad tym odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2014-08-24 09:28 82.45.22.*]
To masz kobieto pecha bo obie te firmy się połączyły a ja za żadne skarby nie wsiadł abym ani do jednej ani do drugiej . Tragedia . A ceny jak z kosmosu .obsługa fatalna za taką kasę .polecam bla bla car za połowę tego co w tych dylizansach można dojechać w komfortowych warunkach i w czasie na trasie np łódź Londyn 10 godzin wcześniej . Zastanówcie się ludzie.te opinie powinny wam dać do myślenia odpowiedz »

dno [2014-07-20 13:30 66.171.229.*]
Totalne dno. Jeśli chodzi o podróż to wiadomo, że autokar nie jest najwygodniejszym środkiem transportu jednak jeśli obsługa autokaru zachowuje się chamsko i nie potrafi podać żadnych konkretnych informacji o datach przyjazdu to jestem szczerze zawiedziony odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-09-21 12:11 83.27.65.*]
Polonia Transport połączyła się z Sindbadem, czytaj: została wchłonięta. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-09-20 15:23 81.162.213.*]
bardzo polecam! do Anglii i z Anglii wracałam z narzeczonym Polonią Transport do Rzeszowa, byliśmy wcześniej niż zamierzano, bezpieczna jazda,bardzo mili kierowcy (specjalnie szukali miejsc dla par żeby siedziały razem a nie osobno), poza tym puszczano nam filmy, muzykę. Wygodne fotele , darmowa toaleta w pks. Nie mogę narzekać :) a widzę że dużo osób tutaj narzeka ;) zależy w sumie gdzie się trafi, mi w obie strony trafiło się genialnie :D odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-09-05 01:17 92.24.10.*]
Jedna wielka porażka. Brak logistyki. W Londynie podstawiono cztery autokary do Polski. Za szybą każdego z nich umieszczono rozpiskę z miastami w których się będą zatrzymywać, z tym że przystanki rozpisano tak że trasy niemal się krzyżowały i nie wiadomo było w który autobus wsiąść. Spytałem więc jednego z kierowców ładującego walizki czy ten autokar jedzie do mojego miasta ten odparł że tak. Udałem się więc na koniec kolejki. Gdy przyszła moja kolej okazało się że stałem niepotrzebnie bo to nie ten autobus. Kierowcy nawet nie wiedzą do jakich miast będą wjeżdżać. Dopiero podczas jazdy do polski, jeden z kierowców obdzwonił chyba pół firmy żeby przesiąść pasażerów i nie narobić niepotrzebnych setek kilometrów. Na nic się zdały jego rozwiązania logistyczne bo w Polsce i tak jeździliśmy w kółko, a najgorsze było to że przejeżdżaliśmy w odległości ok 100 km od mojego miasta a oni chcieli mnie przewieść jeszcze jakieś 400 km. Na szczęście jakimś cudem mijał nas inny autokar polonii i minie przesiedli, dzięki temu byłem w domu z 5 cio godzinnym opóźnieniem a mogło być gorzej. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-09-04 08:00 31.175.197.*]
Tragifarsa..!! Autobus z Londynu do Krakowa mial 7 godzin opoznienia. Juz na stracie mial godzine, potem nie zdazylismy na transfer kanalem, wiec byl prom. Kolejna godzina. Ale w to, co bylo potem az trudno uwierzyc, ale to prawda. W Belgii na autostradzie stanelismy, po czym kierowcy poinformowali nas ze.... zabraklo im paliwa, ale problem jakos `rozwiaza` ( za nami niby jada 2 autobusy tej firmy i paliwo nam...dowioza w kanisterku) Nie zdazyli niestety dowiezc, bo za pare minut wyrosla policja i sluzby drogowe. Godzina na proby dogadania sie w jez. angielskim z kierowcami i zeznania skad co i jak i dlaczego.. Potem kolejna godzina lawetowania(!) autobusu na najblizsza stacje beznzynowa przez sluzby drogowe (30 km). Za te przyjemnosc zaplacili 1400euro..(ktorych nie mogli zaplacic od razu, bo trzeba bylo jechac do najblizszego miasteczka aby uzyc firmowa karte, wiec kolejne poltrej godziny) A 50 pasazerow czeka. Upal, klimatyzacja nie dziala kiedy autobus jest wylaczony..W sumie 7 godzin opoznienia na trasie czyli 32 godzinna podroz z Londynu do Krakowa.. Bardzo zaluje ze kupilam powrotny, az sie boje co bedzie w druga strone... ODRADZAM WSZYSTKIM. A co do kultury kierowcow, to dokladnie jak juz napisano. Nie raczyli nas nawet informowac co sie dzieje i kiedy autobus w ogole opusci Belgie, dopiero trzeba bylo ich poprosic o laskawe podanie jakiegos komunikatu pasazerom.. I kibelek tak, tez byl trefny ( na domiar zlego) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-09-03 11:50 83.145.162.*]
Własnie przyjechałam do Polski po podróży i jestem bardzo zadowolona! Z siostrą pomyliłyśmy dzień odjazdu i Pani w biurze awaryjnym bardzo nam pomogła. dziękujemy! wszystko było znakomite, nawet filmy:) pozdrawiamy odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-22 16:07 192.162.93.*]
Podróżowałam tą firmą wg mnie wszystko przebiegło perfekcyjnie, autokar czysty, zadbany, kierowcy różni jedni wporządku drudzy mniej ale zastrzeżen co do ich pracy nie mam. W drodze powrotnej rownież wszystko OK no może oprócz małego opoznienia ale za to oblsuga kierowców rewelacyjna, co jakiś czas jeden z nich przechodził przez cały autokar i z uśmiechem na twarzy pytał się " czy wszystko wporządku, czy temperatura odpowiada" zbierając przy tym niepotrzebne smieci od pasazerów oby to podróż była przyjemniejsza. Podsumowujac polecam Polonie Transport, milo, przyjemnie i przedewszystkim bezpiecznie :)
Pozdrowienia dla Radka i Marcina.
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-07-15 17:12 31.42.13.*]
ja odradzam . Jechałam dwa lata temu i przezyłam horror .Czestochowa-YORK autobus wysiadł w opolu i czekalismy na inny .Przyjechał bez klimy w lipcu .Smierdziało z wc bo drzwi sie nie zmykały i opoznienie mielismy 4 godziny . Cos mnie podkusiło i kilka dni temu wysłałm 16 letniego syna czestochowa-bristol . Porazka syn płakał w londynie . Autobus miał jechac 24 godziny . niestety czekali w londynie na autobus z trasy ponad 4 godziny . czyli podroz wyniosła 28 godzin . dziecko przez tel mi płakało ,nie wiedziałam co zrobic .porazka NIGDY WIECEJ ! NIE POLECAM . bilety drogie ,ni jak sie maja do lotniczych .OSTATNI RAZ IM ZAUFAŁAM odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-02 00:35 91.231.123.*]
4 godziny to nie jest wielkie opuźnienie odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-06 12:43 31.42.12.*]
BYC moze 4 godziny na takiej trasie to nie opoznienie .Wszyscy jestesmy ludzmi i rozumiem wszystko .Autobus mógł sie popsuć czy inne zdarzenie losowe ,ale moi drodzy kupujac bilet za 500 zl w jedna strone kiedy samolot kosztuje połowe taniej w dwie to niestety o klienta trzeba dbać. Nawet jesli trzeba poczekac na inny autokar z trasy czy naprawic cos to proponuje sie pasazerom kawe herbate czy zupke (tak było 7-8 lat temu ) Dzis spychologia.Czekajac na autobis z trasy nawet nie chciano wypuscic pasazerow z autokaru . dopiero po wielkiej awanturze mozna było wyjsc . Trzeba zadbac o matki z dziecmi. takie opoznienie niestey odbija sie na dzieciakach .Skoro przewoznik sprzedaje bilety dla matek i noworodków to powinien zadbac o ich bezpieczenstwo i komfort jazdy . MOj syn ktory nie jest malcem bo ma 16 lat i podrozował sam tez ma bardzo złe wspomnienia jesli chodzi o same podejscie kierowcow do pasazerów. No i fakt faworyzowanie . Była swiadkiem jak kierowca poderwał sobie laske i cała droge przesiedzial z nią gadajac o swoich intymnych przezyciach zyciowych ,gotowaniu i zonie ze wszyscy słuchali z otwartymi ustami haha .Smiałam sie ze przynajmniej podroz szybciej zleciala ,a zonie tego kierowcy moge tylko współczuc ze choduje takiego drania w domu . Pozdrawiam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-02 21:08 86.3.46.*]
pracownicy firmy na bieżąco oraz bardzo aktywnie odpowiadają na negatywne komentarze. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-22 15:49 192.162.93.*]
ahh Ci pracownicy odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-07-01 10:43 89.74.243.*]
Wszystko byłoby ok,gdyby notorycznie się nie spóżniali na europociąg,bez sensu postoje na papierosa,zamiast na ciepły posiłek,nie proponują herbaty przez 26 godzin.Jechałam z małym dzieckiem,dopiero w eurotunelu Pan kierowca sobie robił herbatę,to i pasażerowie zaczęli podchodzić.No i podawanie paczek bardzo drogie,gdzie pieniądze idą do kieszeni kierowców.Podanie paczki ważącej 2 kg kosztuje tak samo jak za 30 kg.czyli 100 zł lub 20 funtów.Powinno to być rozliczane przez firmę za potwierdzeniem nadania paczki bo nawet nie ma gwarancji,że taka paczka dojdzie. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-04-16 12:37 86.177.35.*]
lipiec 2012 podrozowalam z dwojka dzieci z uk do polski mimo ze autokar pelny atmosfera bardzo przyjemna, kierowcy mili, toaleta czynna od samego poczatku, pozniej powrot poczatek wrzesnia tez bardzo sympatycznie mimo opuznienia wspominam podroz bardzo dobrze i kazdy kto pisze takie nie pochlebne opinie albo nigdy nie jechal tym autokarem albo jest zwyklym ziemniakiem ktory chce sie popisac swoja zenujaca wypowiedzia!!! pozdrawiam wszystkich zadowolonych podroznych i sama firme przewozowa polonia transport:) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-11-24 15:13 31.182.71.*]
Niepotrzebnie ubliżasz ludziom. Korzystałam z usług tej firmy wiele razy i też byłam brdzo zadowolona. Dziś i to dosłownie dziś jest to porażka. Do celu jeszcze bardzo daleko ok.13 godzin a już trzeci środek transportu i to coraz gorszy. Teraz już nawet nie podstawili autokaru tylko rozklekotany busik z przyczepą na bagaże. Jakby tego było mało to w busiku siedzi kierowca nieznający dalszej trasy. Ściągneli drugiego ale przecież kierowcy muszą się zmieniać. Przed nami wieczór i pół nocy jazdy. Ciekawe czy zabłądzimy czy jeden kierowca będzie prowadził całą drogę. Do firmy z pretensjami też nie można zadzwonić, bo jest niedziela i biuro nieczynne. KOSZMAR! O WYGODACH NIE WSPOMNĘ, BO JAKIE TO WYGODY JAK SIĘ JEDZIE OD GRANIC POLSKI PRZEZ CAŁĄ ANGLIĘ Z PODKURCZONYMI NOGAMI, BEZ MOŻLIWOŚCI ROZŁOŻENIA MIEJSC. Na pewno nie zostawię tej podróży bez echa i wątpię czy kiedykolwiek skorzystam jeszcze z usług tej firmy. Nie chcę bezpodstawnie oczerniać firmy ale słyszałam coś o połączeniu się z SINDBADEM. Chyba to połączenie nie wyszło Polonii na dobre, bo naprawdę do dziś nie mogłam na Polonię narzekać. Mam nadzieję, że ktoś kompetentny zauważy mój wpis i weźmie sobie te moje uwagi do serca, bo naprawdę szkoda firmy która była kiedyś bardzo solidna. Pozdrawiam. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-07-15 17:14 31.42.13.*]
chyba oczekujesz znizki od nich odpowiedz »

KATASTROFA (Polska - Anglia) [2013-05-23 03:37 164.127.21.*]
1. Brak rzetelnej informacji i niekompetentna obsługa.
2. Mnóstwo przesiadek
3. Opóźnienie do punktu docelowego ok. 8 godzin
4. Błądzenie kierowców na trasach
5. Nie trzymanie się kolejności przystanków
6. Faworyzowanie wybranych pasażerów (niewykluczone, że za łapówki) we wcześniejszym dowiezieniu ich do celu, w tym zbaczanie z głównych tras by dowieźć tych "wybrańców" jak taksówka pod wskazany adres - patrz pkt 3, 4, 5.
7. Oszukiwanie pasażerów przez kierowców, ściemnianie powodów opóźnień.
8. Uprawianie "spychologii" i przerzucanie odpowiedzialności na enigmatyczne czynniki przez biuro obsługi.
9. Ukrywanie danych osobowych (imienia i nazwiska) osoby rozmawiającej z biura, osób przełożonych, kierowców.
10. Brak jakiejkolwiek woli rozwiązania powstałego problemu poprzez odsyłania do sporządzenia reklamacji - ewidentna chęć ukręcenia łba sprawie.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-04-10 19:26 89.70.164.*]
a ja korzystam z różnych przewoźników ale kupuje bilety na http://www.autokary24.pl/ tam nawet mam znizke na wszystkich przewoznikow. Co prawda tylko 5 % ale pomagaja uzyskac wiecej juz u samych przewoźnikow. (ostatnio dostałem 20%- 15 % wypróbuj przewoźnika i znizka od nich jako staly klient. Fajna obsluga tel. szkoda ze ta znizka dla stalych klientów jest tylko przez telefon...mogloby byc rowniez przez strone. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-22 23:34 2.99.32.*]
Chyba najgorszy przewoźnik międzynarodowy, ubikacje nawet porobili płatne, chamscy kierowcy-TRAGEDIA. Szef albo nie czyta opinii albo taki sam burak. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 00:41 83.24.175.*]
trzeba sobie umiec radzic w zyciu . zakaz picia alkocholu jest w autokarze , ale mysmy wypili co swoje i nikt nie widzial , a jesze na kaca przed londynem oddali schlodzone hhhhhha .trzeba miec troche wyobrazni i luzu ,kazdy z nas pracuje wiecej luzu ,nie przejmujcie ,sie takimi glupotami jestesmy w angli odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 00:16 83.24.175.*]
co chcecie od kierowcow jaka praca taka placa to polska nic dziwnego to polskie realia odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-27 23:59 83.24.175.*]
fajni kierowcy co wy opowiadacie odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-03-05 16:43 188.47.36.*]
kierowcy bardzo fajni ;) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-03-05 10:53 95.50.21.*]
xxx odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 01:00 83.24.175.*]
beti to co czytam no to ladnie ,kazdy cos wiezie ,ale po co tak sie paradowac ,spotkajmy sie faceb. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 01:05 83.24.175.*]
wdupie to mam lecimy samolotem ze swidnika ,dawaj na fecbucke odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 00:27 83.24.175.*]
super fajni jechalam do angli stalismy 6 godz bo byl przemyt a brat mi napisal ze kierowca z tej firmy przyjechal czarnym saabem i odebral faje od kuriera ciekawe!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 01:18 83.24.175.*]
barzo ciekawe,to wiadomo z kad tarnogorski ma tyle kasy .pozdrowienia dla forowiczow siemano hhhaaaaaaaa, odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-03-08 18:48 89.206.140.*]
i co jeszcze odpowiedz »

kretyni,chamy i udawanie [2013-04-01 11:18 31.63.11.*]
witam ostatno 03-29-2013 wracalem do polski i autobus sie zepsul gdzies w belgi. A raczej wyruszyl w rejs zepsuty.Mialem okazje jezdzic z nimi wczesniej i oprucz kierowcow majacych sie za panow(znak rozpoznawczy plastikowe mokasyny z czubam KONIECZNIE BLYSZCZACE),autokar tem pozostawial wiele do zyczenia zaczynajac od stanu technicznego.Oczywiscie podroz o zaczyna sie od poinformowania pasazerow o stanie technicznym naszego KIBELKA.Oczywiscie jeszcze pogrozenie palcem w strone tych pasarzerow kturz maja sklonnosci do umilania sobie podrurzy napojami wyskokowymi.I w droge.Od poczatku rejsu podczs chamowania bylo slychac niepokojace odglosy, lecz kierowcy kontynuowali rejs informujac o braku wody w KIBELKU i mozliwosci zalatwienia grupszej sprawy na przydrorznych parkingach,cpe-nach.Gdy wyjechalismy z londynu problem z tylnum kolem bylo slychac wyrazniej lecz kierowcy zachowuja zimna krew.Po przeprawie tunelem ruszylismy w dalsza droge.No ale radosc z podrurzy nie trwala za dlugo.Gdzies na poczatku Belgi zjechalismy na przydrorzny parking, kierowcy wysiedli z autokaru i troche potrwalo zanim jeden z pasarzerow zapytal sie kierowcy co sie dzieje czemu nie jedziemy i ze jak mamy jakis czas tu stac to chcielibysmy wysiasc rozprostowac kosci.O czywiscie pan w lakierkach odpowiedzial cyt:NIECH NIKT NIE WYSIADA MAMY AWARIE CHAMULCA I NIE RZYCZYMY SOBIE KIBICOW ANI GAPIOW.Po 20n min wysiedlismy z tego cuda firmy przewoznika no i sie zaczelo.Panowie kierowcy pewnie robili co mogli ale problem okazal sie duzy.I tu zauwarzylem jak kierowca(chba tez pilot) zaczyna swoje sztuczk wplywu na pasarzerow.Pasarzerowie zaczeli sie denerwowac i martwic kiedy i czy ruszymy.Ii pan w butach z czubem powiedzial a raczej zagrozil ze usterka jest powarzna i nie sa w stanie tego naprawici.Co sie okazalo puzniej z informacji(tego samego wieczori i dnia nastepnego) od kierowcow ze naprawili te kolo tak ze odcieli chamulec w tylnim kole. Duzo by pisac o calym wydarzeniu ale jak ktos by chcial zobaczyc ta cala smieszna i karygodna a jakze bezmyslna i niebezpieczna naprawe niby to mechanikow mozna zobaczyc na kamerce przy autostradzie pech(oczywiscie dla mechaniorow) ze autokar stal na przeciw kamery ha ha.Pewnie wlasciciel firmy nie ma sobe nic do zarzucenia bo jak cos to sobie kierowcami dup.. podetrze.Podruz opuznila sie o 24 godz bo nie kazdy z pasazerow chcal podrozowac bez sprawnych chamulcow.Spalismy w autokarze firma nie zatroszczyla sie o nas nie mielismy jedzenia ani wody dodam ze autobusem podrozowaly takze dzieci i osoby starsze.Nigdy nie skorzystam z tej firmy bo nie wystarczy mi publiczne przeproszenie wlasciciela firmy kiedy zdarzy sie tragedia.Ludzie mamy swoje prawa!! chroni nas prawo konsumenta!!! odpowiedz »

niesprawny autobus, chamski kierowca [2013-08-09 13:55 93.105.60.*]
Miałam wątpliwą przyjemność podróżowania autobusem tej firmy z Opola do Lublina. Po całonocnej podróży ze Stuttgartu miałam przesiadkę w Opolu. Po wejściu do tego dyliżansu pomyślałam jeśli to przeżyjesz to będzie cud. Stan autobusu był skandaliczny na tyle nie działała klima (30 stopni na dworze), siedzenia brudne. Szok. Pasażerowie prosili kierowców aby się zatrzymali bo nie dało się wytrzymać ale pan z wąsem skierował w naszą stronę kilka impertynenckich uwag (może pani natrysk zamontuję, a co cieknie panu z pod pach?). Jeżeli zamierzacie podróżować to dobrze radzę nie tą firma. To chyba najgorszy przewoźnik w Polsce. odpowiedz »

kretyni,chamy i udawanie [2013-04-26 22:12 78.149.77.*]
ja jechlam dzien oozniej spedzilam ponbad 4 godz we francji bo najpierw twierdzili ze ktos pojechal na ich rezerwacji jak by tego bylo malo to trzepali wszystkie bagaze , powrot tez nie byl lepszy co chwile jakies durne postoje a pzed granica stalismy godz czekajac na ludzi kpiny a co do kibelka to jak terza wracalam takze wody nie bylo a jesli sie zatrzymywali to tylko na platych toaletach !! odpowiedz »

kretyni,chamy i udawanie [2013-04-28 22:27 83.28.85.*]
angielskie dziady i biedaki na kibelek nawet nie stac !! odpowiedz »

kretyni,chamy i udawanie [2013-04-09 15:44 83.31.88.*]
Odnosząc się do powyższej wypowiedzi jestem zaskoczona,ale to raczej wynika z faktu, iż osoba pisząca wypowiedź, jest nie tyle co słabo poinformowana, ale również niewychowana. Da się zauważyć, że skoro nie umie posługiwać się polską ortografią (nie każdy posiada zdolności ortograficzne), ale wydaje mi się , że powinno się mieć szacunek do ojczystego języka. Dlatego ta wypowiedź nie ma dla mnie żadnego , merytorycznego znaczenia. Jeżeli chodzi o podróż, to faktycznie, miała miejsce niekomfortowa sytuacja. Jednak należy pamiętać , że każdy jest tylko człowiekiem. Osobiście, uważam że kierowcy ( nie mam zamiaru krytykować jaki ktoś ma gust, bo dla mnie każdy może chodzić , jak to określono powyżej " w plastikowych , lakierowanych pantofelkach"), zrobili wszystko co w ich mocy. Próbowali samodzielnie naprawić autokar, by każdy mógł wrócić na święta do domu. Jednak nie każdy umie, najwyraźniej to docenić. Nie mam zamiaru nikogo bronić, ale aż nóż się w kieszeni otwiera, gdy czytam jakieś niedomówienia. Nie mam pojęcia w którym miejscu spotkał się pan z " kretynami, chamami i udawaniem", bo to co napisał pan jest po prostu, bezczelne. Kierowcy wydali się sympatyczni i życzliwi, oferując kawę i herbatę, dodatkowo oddając swoje śniadanie, (jechałam z małym dzieckiem).Według konstytucji państwa do którego pan jechał jest możliwość wyrażania swoich poglądów, ale nie obrażając nikogo, bo zakładam, że nikt by nie chciał być w ten sposób określany. Dlatego polecam na następny raz się zastanowić i napisać wtedy, gdy emocje już opadną. Należy pamiętać, że autokar to nie hotel 5 gwiazdkowy i zdarzają się takie sytuacje. odpowiedz »

kretyni,chamy i udawanie [2013-04-09 08:55 83.28.249.*]
No to czas na obiektywna opinie bo akurat jechalem tym autokarem i nie wszystko wygladalo tak strasznie.Po pierwsze w Londynie dobry przekaz informacji o podrozy a co do toalety to jest zima i woda zamarza w niskich temperaturach(chyba ze ktos chodził do angielskiej szkoły i tego nie wie),po drugie pomimo braku wody w zbiornikach kierowcy zrobili kawę zarówno na tunelu gdzie oczekiwaliśmy kilka godzin na pociąg jak rownież po nocy spedzonej w autokarze nie wspomnę o śniadaniu które zafundowala firma dla wszystkich pasażerow(chyba że ktoś nie chciał ale kierowca zaprosił wszystkich do baru na parkingu i wszyscy mogli rownież korzystać z bezpłatnej toalety )Owszem była awaria kierowcy stwierdzili że możęmy dalej jechać Ale tu niespodzianka ponieważ jedna z pasażerek powiadomiła policję że autokar jest niesprawny..i się zaczęło Ci spełnili swoją powinność zatrzymali dokumenty i wezwali serwis który miał wydać opinię o stanie technicznym autokaru .Niestety serwis nie mógł stwierdzić tego na parkingu i zaządał sholowania do serwisu co było niemożliwe z pasażerami na pokładzie.Pomimo starań firmy jak i jednego z kierowcow który wykonał dzieiątki telefonów nie udało się zorganizować transportu nzastępczego a serwis mógł zrobić badanie techniczne dopiero we wtorek a my jesteśmy w nocy z piątku na sobotę przed wielkanocą.Po południu przyjechal autakar zastępczy z Polski i pojechaliśmy do domu .Tylko jedna dziwna rzecz że ten niesprawny autokar zaraz wyjechał i wyprzedził nas na terenie Niemiec(czy policja wypuściła by niesprawne auto zagrażające życiem innym użytkownikom ruchu i to w Belgii??..niesądzę i nie chce nikogo winić ale zanim coś się powie lub zadzwoni lepiej się dobrze zastanowić??Ja tam dalej będę z nimi jeżdzić bo i tak są najlepsi na rynku przewozów do UK odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 01:09 83.24.175.*]
co sie dziwizs tojest polska rzeczywistosc ,dlatego wyjechalem do uk. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-28 01:33 83.24.175.*]
ale tak na beszczelnego ,mogli by sie troche ukrywac,przeciesz to nie legalne odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-20 16:28 79.191.124.*]
jechalem ta firma stan autobusu okreslam na dobry mam jedynie uwagi co do kierowcow a wlasciwie do jednego z nich najstarszy z calej trojki a chyba najglupszy niewychowany poprostu cham tych dwoch elegancko w koszulach a ten jeden w polarze i czapce morze to nie byl autobus poloni bo nie mial napisow z boku tylko czerwony pas napis mial z przodu odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-24 10:31 5.185.238.*]
Witam. Czytam te wszystkie opinie i zastanawiam się czy są one rzeczywiście na temat firmy Polonia Transport z Zamościa. Od lat jeżdżę z nimi i zawsze wszystko jest w porządku. Zarówno obsługa (kierowcy pomocni, uprzejmi) jak i stan autokarów (czyste, sprawne). Kilka razy zdarzyło mi się zadzwonić z pytaniami do biura w Zamościu i tam też Panie bardzo chętnie udzielały wszystkich informacji. Dlatego nie rozumiem skąd biorą się te negatywne opinie. Wszystkim polecam Polonię. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-17 12:35 91.226.7.*]
Miałam okazje podróżować autokarem tej firmy .W ostatnich czasach faktycznie toalety w drodze to Londynu były nie czynne automaty z kawą również nie działały .
I w ostatnim czasie bardzo się zawiodłam na tej firmie ,nie będę pisać dlaczego ,ale nie polecam firmy przewozowej Polonia Transport
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-11 08:55 83.28.142.*]
wszytko wyssane z palca moim zdaniem. jeżdżę firma od lat i nigdy nie widziałem problemu z nią, promy czasami się spóźniają, czasami autokar ma opóźnienie bo jakaś dama czy pan zaśpi i kierowcy czekają, dzwonią nawet do nich wo bylem nie raz świadkiem takiego zdarzenia, jakiś korek i dlatego czasami tak jest i zdarza się to dość często ale to nie znaczy ze kierowcy to krętacze. polecam ta firmę odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-20 11:48 89.157.225.*]
Witam Ja juz pare razy korzystalem z uslug Poloni Transport jestem bardzo zadowolony z ich uslug . W zamosciu pracuja w biurze bardzo mile panie ktore wszystko ladnie wytlomacza tak aby kazdy zrozumial a kierowcy bardzo mili rozmowni i sympatyczni polecam uslugi POLONI TRANSPORT naprawde warto odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-11 08:48 83.28.142.*]
witam. jeżdżę Polonią od lat i nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu zawsze wszystko przemija godnie z planem. jeżeli komuś nie odpowiada ta firma to nie nie trzeba ja jezdzic i psoć renomę. polecam jak najbardziej firmę Polonia. pozdrawiam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-12-29 16:36 89.78.212.*]
Najgorsza z możliwych firm przewozowych!!! Okradają ludzi. W Polsce za ten sam bilet zapłacisz 600zł a kupując w Angli zapłacisz 155 funtów !! Wogóle powinni wycofać tą firmę z przewozów i powinni zapłacić ogromne kary za oszustwa i okradanie klientów. Mam nadzieje, że zbankrutują bo strach z nimi jeździć. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-02-08 16:19 92.238.10.*]
No proszę, kolega pewnie z tej tak zwanej konkurencji. Kupując bilet online jest opcja w jakiej walucie klient chcę zapłacić za bilet , można w złotówkach skoro w funtach drożej. Wiele razy korzystałem i jestem zadowolony , i jeden plus dla mnie to ze jak jade do Londynu nie ma przesiadek za Londyn najwyzej jedna . Ostatnia podróz Sindbadem z Bytomia do Birmingham 4 przesiadki porażka i na koniec bonus w postaci kierowców po tak zwanej pracy pijący alkohol z pasażerami . odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-02 15:09 89.229.62.*]
ja jechalem do angli 21 12 2012 autobus ladny ale to wszystko ubikacja nieczynna do samego londynu zenada zeby taka podruz dluga i droga i bez toalety .droga do polski 100% lepsza kierowcy z usmiehem na twarzy toaleta czynna odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-11-26 21:24 79.185.122.*]
A jak sie do nich dzwoni to nie odbieraja bo wielce obrazeni ze ktos im zwrocil uwage. Totalne dno !!!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-11-26 21:02 79.185.122.*]
Polonia Transport to najgorsza firma jaka istnieje. Oszuści ! Wzięli pieniadze za przesylke i jej nie dostarczyli !!!!! Jak kierowca nie chcial sie w cos takiego platac to mogl zwyczajnie odmowic i nie brac zadnej przesylki !!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-23 23:29 188.47.42.*]
Kilka dni temu wracałam linia zamojska do Polski i po raz kolejny mogę szczerze polecić firmę POLONIA Transport. Nie mam żadnych zastrzeżeń :) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-07-06 10:47 94.197.127.*]
pieknie napisane, pracownik sie postaral, szkoda tylko ze to nie prawda!!!! nie polecam kierowcy oszusci i kretacze tak samo jak cala firma a autokary daleko odbiegaja od standardow nawet tych najnizszych!!!!! odpowiedz » odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-11-17 23:57 188.221.90.*]
Uwarzam ze to jakies pomowienia ludzkie. Ja jezdza z ta firma 6 lat i nigdy nie mialam z nimi problemu. Nawet jak jezdzilam bedac w ciazy to zawsze otrzymalam od kierowcow pomoc chociazby z przeniesieniem bagazu z autokaru do autokaru. A autokary w porownaniu z innymi firmami to i tak komfort. A to ze komus zdarzyl sie nie mily kierowca to uwarzam ze wszedzie mozna na takiego natrafic.W polonii tez pracuja tylko ludzie. Naprawde polecam wszystkim. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-11-18 21:16 31.182.101.*]
I tak zdania nie zmienie i już więcęj nie pojadę nigdzie autokarem z tej firmy. Wiadomo że są ludzie którzy będą krytykować i tacy którzy będą chwalić Polonię..... odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-23 21:34 188.29.173.*]
tak zgadzam sie firma nie jest zorganizowana ostatnie przystanki sa tragedia postoje sa na platnych wc no ja zawsze mam ! ale sa osoby co nie maja a wc w autokarach tragedia leserstwo w zapowiedziach w danych miastach bo sa spiacy laska bo ludzie prosza o ogrzewanie podczas mrozu chamska odpowiedz bylam zmuszona ale to jest ostatni wyjazd z Polonia firma niech dba o pasazerow bo straci swoje zyski pozdrawiam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-08-28 09:53 109.157.136.*]
dokładnie się z tym zgadzam zwykle chamstwom a w nie daj boże zadzwonić do biura dobierze paniusia która nie umie się wysłowić tylko krzyczy odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-07-31 17:43 77.237.6.*]
Nie polecam tej firmy, banda chamów którzy z wielką łaską udzielają informacjii po wcześniejszej wymianie zdań... ostatni raz jechałam przez tę firmę gdziekolwiek. Już Birmingham "Pan" od busa zrobił wielki problem i łaskę w udzieleniu jakichkolwiek informacji... później w Londynie była przesiadka do autokaru ale w trasie przed Eurotunelem gdy zapytałam o podanie przybliżonej godziny mojego przyjazdu na miejsce spotkałam się z bardzo wrogim nastawieniem... szkoda mówić i pisać cokolwiek więcej o nich. POWAŻNIE SZCZERZE NIE POLECAM TEJ FIRMY;/ odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-09-17 11:48 95.50.21.*]
No jak się nie czyta biletu ani rozkładu to nie narzekaj na kierowców.
Wszystko to jest napisane i w rozkładzie i na bilecie.
A kiedy dojedziesz to nikt nie jest w stanie przewidzieć z około 20 godzinnym wyprzedzeniem
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-10-16 15:19 31.182.118.*]
nieważne kiedy się zapytam o dojazd, kierowcy i tak powinni udzielić odpowiedzi. A tak na marginesie to bilet czytałam ale ni moja wina że bus stanął nie tam gdzie powinien. Rozumiem że to ktoś z tej firmy właśnie mi odpowiedział choć sądzę że i tak się tego nie dowiem. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-09 00:10 109.154.116.*]
Szczerze polecam... Firma bez najmniejszych zastrzezen. Kierowcy dbaja o klientow, o ich komfort jazdy. Autokary zadbane, wyposazone w toalety, barek, DVD. Osoby pracujace w biurze w Zamosciu rowniez bardzo mile, z latwoscia mozna uzyskac potrzebne informacje. Kilka razy jezdzilam na trasie Polska- Anglia, nigdy nie mialam powodow do narzekan, tak wiec - POLECAM. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-23 23:38 94.170.25.*]
pieknie napisane, pracownik sie postaral, szkoda tylko ze to nie prawda!!!! nie polecam kierowcy oszusci i kretacze tak samo jak cala firma a autokary daleko odbiegaja od standardow nawet tych najnizszych!!!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-07 00:00 86.167.194.*]
POLECAM firme POLONIA TRANSPORT. Od jakiegos czasu podrozuje z ta firma i jestem bardzo zadowolona. Kierowcy uprzejmi, pomocni, zawsze mozna o wszystko zapytac, w miare mozliwosci odpowiedza, wyjasnia. Za kazdym razem spotykalam sie z mila obsluga, nie moge narzekac. Przerwy dokladnie co 4.5 godz, toaleta z autokarze, kawa/herbata, DVD. Autokary czyste, zadbane, ogolnie wysoki poziom. Pomimo dlugej trasy podroz mija w przyjemnej atmosferze. Pozdrawiam i jeszcze raz polecam :) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-08 20:33 31.63.146.*]
Zgadzam się z opiniami że ta firma to kpina,chamstwo bezczelność i nic po za tym. Traktują człowieka jak śmiecia. Odradzam każdemu ich usługi odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-26 00:00 31.52.116.*]
witam wszystkich ostatnio podrozowalam do Anglii firma Sinbad niby wszystko Ok ale kawy nie dostalam ( niby to zepsuty barek) poszlam wiec do autokaru ktory stal za nami akurat traf chcial ze bya to Polonia, poprosilam Pana kierowce o kawe, bez problemu mi ja zrobil , gdy wreczylam mu 2 EuRO ( za napoj) kierowca usmiechnal sie i powiedzial ze u Nas pasazerowie nie placa, gdy mu powiedzialam ze ja z autokaru tego przed nimi popatrzyl i usmiechnal sie mowiac : kawa gratis. POLECAM POLONIE TRANSPORT mimo zez nimi nie jechalam to musze stwierdzic ze bardzo ludzko podchodza do czlowieka PS: Bilet powrotny zamowiony w POLONII odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-09-05 14:16 89.70.32.*]
widze że nie podróżowaliście Sindbadem to jest ochyda odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-07-06 09:36 83.19.113.*]
zaśpiewam za klasykiem (...) łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje ... (...)
Ładna laurka, pytanie tylko, czy jest równie "spontaniczna" - konkurent
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-05 22:37 78.28.13.*]
Witam niestety też byłam uczestniczką przejazdu z Tą firmą. W stronę Londynu jak cię mogę warunki szału nie ma WC niestety nie czynne z braku wody, jakoś od stacji benzynowej do stacji dojechalismy (ale kierowcy mili). Z powrotem koszmar jeden z kierowców wredny nie wychowany w wypłowiałej koszulce z nr "10". Trzy osoby z obsługi zajmują 6 miejsc siedzących laska kierowcy w koszulce z "nr 10" jej walizka na 2 miejscach jeden z kierowców na kolejnych dwóch miejscach nie wspomnę o Panu w słynnej bluzeczce z nr "10". Oczywiście trzeba było szukać miejsc bo to nie autobus turystyczny jak sie o nim wyraził Pan w " koszulce" i jak sie nie podoba nie trzeba dalej jechać!!! może chaciał się popisać przed laską która pół drogi trzymala nogi na szybie autokaru: z nadmiaru wygody!!! Autokar z nr LU 2214K. Nie pozdrawiam, nie polecam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-24 14:12 5.184.47.*]
A Ciebie to powinno gowno obchodzic!!!!Masz miejsce na swoje hemaroidy-to siedz!!!!Jedyne,co powinno Cimbyc udostepnione oprocz fotela-to kibel,bo to sie nalezy kazdemu a reszta,to h...Ci do tego!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-05-24 09:53 188.29.59.*]
MASAKRA NIE POLECAM !!!! Kierowcy przemycaja papierosy do Angli wlasnie wczoraj wrocilam z Polski do Uk po bardzo dlugiej podrozy !! Wsiadalam w Katowicach gdzie juz bylo opoznienie pozniej okazalo sie dlaczego ... na autostradzie niemieckiej zatrzyalam nas straz graniczna kazali wszysctkim wysiac i zaczeli przezukiwac autokar szukali szukali az znalezli okolo 100 moze 200 kartonow fajek !!! Ok rozumiem chcieli zarobic , ale to my podrozni spedzilismy 4.5 h na autostradzie !!! Potem kolejna kontrola Francja i tu kolejny cyrk bo Pan kierowca jechal za dlugo bez przerwy wiec Francuzi zaczeli nas sprawdzac dokladnie i kojene 3h stania MASAKRA siedzenie nie wygodne nudne filmy brak pilota co to ma byc NIE POLECAM !!!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-24 14:15 5.184.47.*]
Ty jestrs nudny i pierdolniety!!!!Nie chcesz podrozowac,to siedz na dupie,albo kup sobie bilet lotniczy klasy S.Tez Ci bedzie zle...Siedz w domu!I nie wymyslaj sensacji,bo kiepsko Ci to idzie i nikt nie zaplaci... odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-01 13:58 83.31.130.*]
witam czy ktoś jechał Polonią do freiburga w Niemczech ??? odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-08-27 10:32 2.97.193.*]
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-05-22 16:22 80.238.122.*]
witam wszystkich forowiczów. ostrzegam przed tą firmą krzak. kontakt z firmą w zwłaszcza w zamościu z dwiema paniami,z którch jedna podaje się ze kierowniczke drugiej pozostawiającej wiele do życzenia obcesowej, nieuprzejmej i beszczelnej , niekompetentnej i aroganckiej osoby, która nie powinna w ogóle pracować z ludzmi.niedopuszczająca do głosu klienta który ma prawo pytać,mówić, i upewnić się co do szczegółów wyjazdu. firma ma powiązania z niejaka firmą rekrutującą pro-force ludzi do pracy w anglii, jakiś dziwny układ, nie wysyłąja biletu, nie wiesz kiedy odjazd i skąd i o której godzinie!!! po prostu nic nie jesteś w stanie sie dowiedzieć . zdecydowanie ostrzegam prze polonia transport. zażądałam zwrotu pieniędzy , a dalej was powiadomię jak to załatwili. nie omieszkałam zawiadomić nik oraz powiatowego rzecznika konsumentów oraz wojewódzką inspekcje handlową. widząc arogancję i ignorancję wątpię żeby się paniusie mocno tym zmartwiły, ale może właściciel przemyśli jakie bydło zatrudnia w swojej firmie i podejmie stosowne działania. jeszce do wykorzystania reklama w prasie; dzienniki ogólnopolski i super expres na pewno sobie z tym tematem dobrze poradzą!!!!! odpowiedz » odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-24 14:19 5.184.47.*]
Co to za belkot i grozby???O co chodzi???Bo do sadu podam....!!!!Ha,ha,ha...Niebo....to dobre miejsce dla naiwnych...ale tu ich nie ma.... odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-09-05 20:07 86.150.55.*]
Jestem dokładnie takiego samego zdania,popieram oczywiście pani zamiar i tez mam nadzieje ze, właściciel firmy przemyśli ten problem odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-29 11:57 95.50.21.*]
Żal mi pani, nie ze względu na dziewczyny w Zamościu ale właśnie na panią.
Niejednokrotnie miałam PRZYJEMNOŚĆ kontaktu z pracownikami Polonii, również z Zamościa. Kupuję u nich bilety od kiedy zaczęli jeździć do Dublina, więc już ładnych kilka lat. Nigdy nie zdarzyło mi się spotkać z jakąkolwiek nieprzyjemną sytuacją. Kiedyś był wielki sztorm i wszyscy musieli czekać prawie 2 doby, bo nie pływały żadne promy do Irlandii. Z tej firmy było kilka autokarów, sytuacja była nerwowa i niejeden pasażer rzucał "hasłami", niejeden też obwiniał firmę - tylko za co, za sztorm ... ??? Bezsens
Nigdy nie zdarzyło mi się nie uzyskać rzetelnej odpowiedzi, dziewczyny zawsze miłe i mimo mojej upierdliwości, cierpliwe. Wszyscy mają złe dni, może pani właśnie wtedy taki miała i chciała się na kimś wyżyć, oberwało się najmniej winnym.
Trzeba się czasami zastanowić nad swoim zachowaniem a potem oceniać innych, skrzywdzić kogoś błędną opinią czy wyzwaniem jest łatwo, gorzej to naprawić, a niewiadomo kiedy będzie pani musiała skorzystać z ich przewozu ponownie. Mój brat jeździ do pracy z firmą PRO FORCE od 3 lat, bilet zawsze odbiera u kierowcy a wszystkie informacje dostaje w mailu i jakoś nie narzeka, wręcz przeciwnie, więc nie wiem w czym tkwi pani problem. Może w pani głowie …
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-05-22 11:31 2.216.188.*]
FIRMA SZOK. Wlasnie wrocilem z Polski. Przejazd do PL- przesiadka przed pociagiem w UK jeszcze. Czekalismy 2 godziny. Wielki Spend -zbierali ludzi z kilku kierunkow. Zamiesznie. Kierowcy sami nic nie wiedza. Nikt z torba nie pomoze, jak sam sie nie upomnisz to torba pojedzie w innym kierunku. Potem nie umyli autobusu i zawrocili nas przed pociagiem, nastepny pociag przegapili, na sam pociag mielismy 2 godziny spoznienia. Po Niemczech kierowca 200km przed Berlinem odbil gdzies do gory i jechalismy małymi wioskami - kilka razy przejezdzal przez to samo miejsce. W koncu wrocil 10km dalej od pierwotengo kierunku- stacilismy godzine. Po Polsce mocno spozniony kierowca jechal jak wariat- tylko zamknac oczy i zdrowaśki trzaskać. Jestem kierowca z 25letnim doświadczeniem ale takiego cyrku to jeszcze nie widziałem. W Toruniu bylismy o 7.30 zamiast o 6tej i nie zdarzylem na pociag. Z powrotem to samo..i znowu przesiadka po zjezdzie z pociagu.Wymiany toreb, bajzel na kolkach. Spoznienie w Londynie 2 godziny. Podroz miala byc niby bezposrednio bez przesiadek! WIELKA PORAŻKA. SZCZERZE NIE POLECAM! NIGDY WIECEJ Polonia Transport odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-05-22 16:35 80.238.122.*]
witam wszystkich Forowiczów. ostrzegam przed tą firmą krzak. kontakt z firmą w zwłaszcza w Zamościu z dwiema paniami, z których jedna podaje się ze kierowniczkę drugiej , żadna nie używa swojego nazwiska i pyskuje ile się da, bo tak łatwiej jak się jest anonimowym!!! ,zachowanie zwłaszcza jednej pozostawia wiele do życzenia!! Obcesowej, nieuprzejmej i bezczelnej , niekompetentnej i aroganckiej kobiety, która nie powinna w ogóle pracować z ludzm, w każdym razie nie w firmie świadczącej usługi. Pani nie dopuszczająca do głosu KLIENTA który ma prawo pytać, mówić, i upewnić się co do szczegółów wyjazdu. firma ma powiązania z niejaka firmą rekrutującą Pro-force ( też ją sprawdzcie - opinie na forum a wiele się dowiecie) ludzi do pracy w Anglii, jakiś dziwny układ, PT nie wysyła biletu, nie wiesz kiedy odjazd i skąd i o której godzinie!!! po prostu nic nie jesteś w stanie sie dowiedzieć . zdecydowanie ostrzegam prze Polonia Transport. Zażądałam zwrotu pieniędzy, a dalej Was powiadomię jak to załatwili. nie omieszkałam zawiadomić NIK oraz powiatowego rzecznika konsumentów oraz wojewódzką inspekcje handlową. widząc arogancję i ignorancję wątpię żeby się paniusie mocno tym zmartwiły, ale może właściciel przemyśli jakie bydło zatrudnia w swojej firmie i podejmie stosowne działania. jeszcze do wykorzystania reklama w prasie; dzienniki ogólnopolski i super expres na pewno sobie z tym tematem dobrze poradzą!!!!! odpowiedz » odpowiedz »

pisze niby konkurencja [2013-04-02 09:20 31.63.0.*]
widze ze panowie z firmy zadbali o pochlebne kometarze.Szkoda ze tylko jakies pierdoly piszecie i obwiniacie ze to konkurencja pisze.Ktos tu pisal(pewnie z firmy) ze to trzeba do sadu wiec prosze bardzo prosze podawac i udowadnic swoja niewinnosc i rzetelnosc.
A przy okazji dowiemy sie kto pruboje zrzucic wine na inna firme(mozna sobie wyzej znalesc w kometarzach) I ten kto napisal :jak nie pasuje to gdzie indziej: to kretyn do kwadratu ja place ja wymagam a jak ci sie nie podoba to zrezygnuj z pracy w polonni albo zamknij firme bo nie wiem dokladnie czy to szef czy pracownik dziala ha ha. widze ze jestes zwyklym tchurzem chowajacym sie za ekranem monitora.Jezdzilem ta firma pewnie z kilkanascie razy i oprocz udajacych inteligentow kierowcow wszystko bylo ok.?I pewnie dalej bym mial dobra opinnie o poloni gdyby nie fakt a raczej debilstwo ktoro mialo miejsce.I wiem co pisze bo tam bylem i nikt mi nie karze pisac nieprawdy tak jak niektorzy.Nie pozdrawiam firmy nie polecam firmy
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-30 11:47 2.216.188.*]
TRAGEDIA! Jechalem Polonia z Londynu do Torunia. Kurs OK. Kierowcy normalni ludzie, mozna porozmawiac. Potem wracelm z Torunia do Londynu- chamy po prostu, 4 cwaniaczkow, angielskiego wogole nie umieja (co byloby w razie wypadku??), podroz nudna i dluga, zero filmow, KIBEL im zamarzl a do tego stawali tylko na platnych i 1 raz na darmowym po drodze. CO TO JEST?!?!!? Ludzie w reklamowke maja robic? Po drodze stawali zeby sobie auta w komisach poogladac! Przemytnicy !! Zaraz po postoju na Viktorii w Londynie wychodza za przystanek i sprzedaja wagony papierosow- widzialem na wlasne oczy- 'ich ludzie' juz tam czekaja i odbieraja. PORAZKA NA MAX. Nr rejestracyjne autobusu z CHAMAMI: WE 8862N 3 gosci mlodszych i jeden starszy. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-01-24 14:25 5.184.47.*]
Nalej im w autobusie!!!!Wy olewacie,ny tez...Przyjaciel mojego przyjaciela jest....ja tak zrobilem i wysiadlem. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-26 21:37 109.154.115.*]
witam, od 4 lat jezdze polonia do anglii i nie moge powiedziec ani jednego zlego slowa o tej firmie. za kazdym razem kierowcy byli bardzo mili, uprzejmi, pomocni i z ogromnym poczuciem humoru, co przy tak dlugiej trasie na prawde sie przydaje:) nikt nigdy nie odjechal przed czasem (w sumie jest to zabronione) a opoznienia ktore czasami sie zdarzaja to nie wina firmy czy samych kierowcow. setki kilometro wiec rozne rzeczy sie zdarzaja. remont na drogach, wypadki itd. sprawiaja ze trzeba swoje odstac. i nie wazne jest czy autokar stoi na zwyklej drodze wojewodzkiej czy 4 pasmowej autostradzie- czasami tak juz jest. w kazdym autokarze zawsze jest czysto, jest toatela, sa wlaczane filmy, jest kawa/ herbata. przerwy dokladnie co 4-4.5 godz. i dziwnia mnie opinie tych ktorzy narzekaja na brak przerw albo na za ktorkie przerwy. przerwy sa zawsze bo 4.5 godz to maksymalny czas pracy kierowcy, po czym nastepuje zmiana kierowvcy, zmiana tachografu itd. a przerwy za krotkie nie sa, problem jest w podroznych ktorzy koniecznie chca do toalety a jak juz jest przerwa to najpierw stoja przy autokarze, potem ida na zakupy, pala paieorosy a dopiero na koncu ustawiaja sie w kolejke do toalety. malo kto mysli zeby zmienic kolejnosc i nie narzekac. z reszta jesli chodzi o niektorych pasazerow to po prostu brak slow... bo np. jak na przesiadkach na hestonie mozna podejsc i zapytac ' panie kierowco o ktorej bedziemy w ...' kierowca to nie jasnowidz i nie wie co wydarzy sie w ciagu kolejnych, przyjamniej, 18 godzin az autokar w planowanym czasie przekroczy granicr polsko niemiecka... wiecej, cierpliwosci i wyrozumialosci. ja osobiscie bardzo polecam firme polonia transport. kazda podroz z nimi jest bardzo mila, nawet 35 godz szybko mija. JESZCZE RAZ POLECAM :) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-21 21:55 82.239.10.*]
Witam. Może to nie opinia co prośba o nią. Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś kto podróżował Polonią z Paryża do Polski? Jak wrażenia? Dziękuję za odpowiedź odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-26 22:02 178.43.243.*]
ja jechalam bylo wporzadku przystanki co 4 godz i wtedy w miare malo osob jechalo..wiec w miae luz odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-13 16:28 83.9.161.*]
witam ja jechala co prawda z francji do polski i podroz naprawde odbyla sie w milej atmosferze i autobus byl przed czasem przysatnki co 4 godz w toalecie autokarowej moze nie najladniej pachnialo ale to chyba jedyny minus ogolnie polecam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2010-08-29 12:01 62.69.196.*]
O dzisiaj nigdy więcej, najpierw 45 minut w opóźnieniu wyjazdu, później brak kilkunastu osób na liście i inny autobus, następnie oczekiwanie za Londynem i brak informacji o której będzie dalszy autobus, próba uzyskania informacji w Polsce na telefon awaryjny - to w zasadzie zbywanie zainteresowanego i propozycja zadzwonienia w poniedziałek. W efekcie rozmowy już lekko nerwowej propozycja żebym ponownie zadzwonił za kilkanaście minut, gdyż Polonia nie oddzwania z informacją - bo to mój interes , a nie ich. Po ponownym telefonie informacja , że autobus będzie za 10 minut. Wyjechali po ponad 70 minut oczekiwaniu na przesiadkę jak dalej będzie zobaczymy. Kiedyś wszystkim polecałem Polonię bo warto było , ale to chyba już było bo dzisiaj to przewóz pasażera Polonią to MÓJ INTERES. A SZKODA. Pozdrawiam. Mirosław. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-05 07:40 82.28.234.*]
Ch*j im w d**e dosłownie dzisaj mi taki numer wycieli.. powiedzieli że nie byłem na przystanku mi przez tel, a byłem przed czasem 45min i w żywe oczy wpierali że oni jednak tam byli:) a ani ja ani mój kolega nigdzie ich nie widzieliśmy a jestem pewien że byliśmy na dobrym przystanku bo jeździłem Polonia już pare razy właśnie z tego miejsca:) pozdrawiam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-03-02 20:34 109.145.88.*]
ja tez jechalem ta firma i powiem ze wielka porazka po przesiadce w londynie jechalem do samego ERUROTUNELU siedzac na podlodze bo autokar ktory mnie mial zabrac poprostu odjechal i wsadzili mnie do innego a po za tym przed tunelem wysadzono mnie z dwoma moimi bagarzami i kazali mi czekac na moj autokar bo oni juz musza wjezdzac na pociag tragedia poprostu kierowcy bardzo ordynarni nie polecam tej firmy nikomu odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2010-08-30 03:15 86.5.143.*]
Niestety powyzej opisana sytuacja to jedynie czubek gory lodowej.... Mialem nieprzyjemnosc podrozowac autokarem na trasie anglia-polska, autokar opozniony 45min, dzwoniac pod alarmowy nr polonii uzyskalem informacje iz opoznienie wynika z powodu przebudowy na drodze co niestety bylo bzdura!!! (opoznienie 45 min na odcinku 8mil autostrady trzy pasmowej!!!)
Kierowcy ordynarni i nieuprzejmi a do tego wulgarni. Po prosbie z mojej strony o podanie nazwisk celem zlozenia skargi odpowiedzieli ze nie posiadaja nazwisk.... kolejna prosba o podanie nr idendyfikacyjnego spelzla na niczym.... Coz pisac wiecej, zdecydowanie nie polecam a po przeczytaniu opini o Poloni na forach okazuje sie ze nie jestem jedyna osoba mocno nie zadowolona z uslug tego przewoznika.
Zloze pisemna skarge zobaczymy jak ustosunkowuja sie do tego wlasciciele
Pozdrawiam Denzel
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-05-22 16:19 80.238.122.*]
witam wszystkich forowiczów. ostrzegam przed tą firmą krzak. kontakt z firmą w zwłaszcza w zamościu z dwiema paniami,z którch jedna podaje się ze kierowniczke drugiej pozostawiającej wiele do życzenia obcesowej, nieuprzejmej i beszczelnej , niekompetentnej i aroganckiej osoby, która nie powinna w ogóle pracować z ludzmi.niedopuszczająca do głosu klienta który ma prawo pytać,mówić, i upewnić się co do szczegółów wyjazdu. firma ma powiązania z niejaka firmą rekrutującą pro-force ludzi do pracy w anglii, jakiś dziwny układ, nie wysyłąja biletu, nie wiesz kiedy odjazd i skąd i o której godzinie!!! po prostu nic nie jesteś w stanie sie dowiedzieć . zdecydowanie ostrzegam prze polonia transport. zażądałam zwrotu pieniędzy , a dalej was powiadomię jak to załatwili. nie omieszkałam zawiadomić nik oraz powiatowego rzecznika konsumentów oraz wojewódzką inspekcje handlową. widząc arogancję i ignorancję wątpię żeby się paniusie mocno tym zmartwiły, ale może właściciel przemyśli jakie bydło zatrudnia w swojej firmie i podejmie stosowne działania. jeszce do wykorzystania reklama w prasie; dzienniki ogólnopolski i super expres na pewno sobie z tym tematem dobrze poradzą!!!!! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-07-16 15:21 95.50.21.*]
czytając opinię można stwierdzić że bardzo gburowata osoba to ją pisała :) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2011-01-06 15:42 79.163.0.*]
Dzisiaj moi rodzice wrócili z anglii. Kupili bilety w na 20 grudnia i mieli bilet powrotny otwarty i musieli do niego dopłacić 20 funtów chociaż i tak juz kupili wczesniej bilet. Co mozna z tym zrobić ? odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2011-03-02 11:14 86.140.24.*]
nic. Przecież do biletu OPEN się dopłaca odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2011-10-18 17:16 188.47.171.*]
Nie polecam !!!!a zwłaszcza jadacym do Irlandi w Angli czas oczekiwania na prom nawet do 10 godzin na stronie firmy pisze ze prom jest o 17.15 ale kierowcy na niego sie spozniaja a nawet jak zdaza bo tak tez sie zdaza to nie maja biletu na ta godzine tylko na nastepny prom bo tamten jest tanszy a nastepny prom jest o 2.40 i wszyscy czekaja bo nie ma innej mozliwosci ja nawet dzwoniłem do firmy w zamosciu to oni nawet nie wiedza o ktorej promy wypływaja :)Okropna firma nigdy wiecej z nimi nie pojade! odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-04-30 11:50 2.216.188.*]
TRAGEDIA! Jechalem Polonia z Londynu do Torunia. Kurs OK. Kierowcy normalni ludzie, mozna porozmawiac. Potem wracelm z Torunia do Londynu- chamy po prostu, 4 cwaniaczkow, angielskiego wogole nie umieja (co byloby w razie wypadku??), podroz nudna i dluga, zero filmow, KIBEL im zamarzl a do tego stawali tylko na platnych i 1 raz na darmowym po drodze. CO TO JEST?!?!!? Ludzie w reklamowke maja robic? Po drodze stawali zeby sobie auta w komisach poogladac! Przemytnicy !! Zaraz po postoju na Viktorii w Londynie wychodza za przystanek i sprzedaja wagony papierosow- widzialem na wlasne oczy- 'ich ludzie' juz tam czekaja i odbieraja. PORAZKA NA MAX. Nr rejestracyjne autobusu z CHAMAMI: WE 8862N 3 gosci mlodszych i jeden starszy. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-06-05 22:35 78.28.13.*]
Witam niestety też byłam uczestniczką przejazdu z Tą firmą. W stronę Londynu jak cię mogę warunki szału nie ma WC niestety nie czynne z braku wody, jakoś od stacji benzynowej do stacji dojechalismy (ale kierowcy mili). Z powrotem koszmar jeden z kierowców wredny nie wychowany w wypłowiałej koszulce z nr "10". Trzy osoby z obsługi zajmują 6 miejsc siedzących laska kierowcy w koszulce z "nr 10" jej walizka na 2 miejscach jeden z kierowców na kolejnych dwóch miejscach nie wspomnę o Panu w słynnej bluzeczce z nr "10". Oczywiście trzeba było szukać miejsc bo to nie autobus turystyczny jak sie o nim wyraził Pan w " koszulce" i jak sie nie podoba nie trzeba dalej jechać!!! może chaciał się popisać przed laską która pół drogi trzymala nogi na szybie autokaru: z nadmiaru wygody!!! Autokar z nr LU 2214K. Nie pozdrawiam, nie polecam odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2007-07-25 19:59 89.79.160.*]
jechalismy z tym biurem do szkocji- wszystko bylo w porzadku :) odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2007-07-27 09:44 83.7.196.*]
a jak wyglądała punktualność dotarcia do szkocji? czy dużo się spóźnił autokar? odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2012-05-22 11:33 2.216.188.*]
FIRMA SZOK. Wlasnie wrocilem z Polski. Przejazd do PL- przesiadka przed pociagiem w UK jeszcze. Czekalismy 2 godziny. Wielki Spend -zbierali ludzi z kilku kierunkow. Zamiesznie. Kierowcy sami nic nie wiedza. Nikt z torba nie pomoze, jak sam sie nie upomnisz to torba pojedzie w innym kierunku. Potem nie umyli autobusu i zawrocili nas przed pociagiem, nastepny pociag przegapili, na sam pociag mielismy 2 godziny spoznienia. Po Niemczech kierowca 200km przed Berlinem odbil gdzies do gory i jechalismy małymi wioskami - kilka razy przejezdzal przez to samo miejsce. W koncu wrocil 10km dalej od pierwotengo kierunku- stacilismy godzine. Po Polsce mocno spozniony kierowca jechal jak wariat- tylko zamknac oczy i zdrowaśki trzaskać. Jestem kierowca z 25letnim doświadczeniem ale takiego cyrku to jeszcze nie widziałem. W Toruniu bylismy o 7.30 zamiast o 6tej i nie zdarzylem na pociag. Z powrotem to samo..i znowu przesiadka po zjezdzie z pociagu.Wymiany toreb, bajzel na kolkach. Spoznienie w Londynie 2 godziny. Podroz miala byc niby bezposrednio bez przesiadek! WIELKA PORAŻKA. SZCZERZE NIE POLECAM! NIGDY WIECEJ Polonia Transport odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2009-05-27 07:23 88.199.108.*]
bardzo duze opoznienia w te firmie, opoznieni bylismy juz w Polsce, a pozniej jeszcze czekanie 4 godziny na drugi autobus w Londynie,
porazka
odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2013-08-26 00:00 31.52.116.*]
witam wszystkich ostatnio podrozowalam do Anglii firma Sinbad niby wszystko Ok ale kawy nie dostalam ( niby to zepsuty barek) poszlam wiec do autokaru ktory stal za nami akurat traf chcial ze bya to Polonia, poprosilam Pana kierowce o kawe, bez problemu mi ja zrobil , gdy wreczylam mu 2 EuRO ( za napoj) kierowca usmiechnal sie i powiedzial ze u Nas pasazerowie nie placa, gdy mu powiedzialam ze ja z autokaru tego przed nimi popatrzyl i usmiechnal sie mowiac : kawa gratis. POLECAM POLONIE TRANSPORT mimo zez nimi nie jechalam to musze stwierdzic ze bardzo ludzko podchodza do czlowieka PS: Bilet powrotny zamowiony w POLONII odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2007-08-09 19:54 89.79.160.*]
z punktualnoscia nie bylo problemu- opoznienie w granicach 30 min. odpowiedz »

biuro polonia transport opinie [2014-08-24 09:28 82.45.22.*]
To masz kobieto pecha bo obie te firmy się połączyły a ja za żadne skarby nie wsiadł abym ani do jednej ani do drugiej . Tragedia . A ceny jak z kosmosu .obsługa fatalna za taką kasę .polecam bla bla car za połowę tego co w tych dylizansach można dojechać w komfortowych warunkach i w czasie na trasie np łódź Londyn 10 godzin wcześniej . Zastanówcie się ludzie.te opinie powinny wam dać do myślenia odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież

Archiwum 2012/44   Archiwum 2003/42   Archiwum 2012/26  

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij