TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Szczyt w Poznaniu: restauracje liczyły na duże zyski, ale si

Data wysłania: 2008-12-08 11:03 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Po czterech dniach konferencji klimatycznej w Poznaniu tamtejsi restauratorzy zaczynają narzekać. Właściciele restauracji i pubów z konferencją wiązali nadzieje na duże zyski - pisze Głos Wielkopolski.

Do Poznania przybyło wiele tysięcy zagranicznych gości. Niestety lokale świecą pustkami. - Zwiększyliśmy także liczbę personelu, w tym kucharzy. Wydłużyliśmy ponadto godziny otwarcia - opowiada Przemysław Świerzewski, menedżer restauracji Monidło. - Wczoraj mieliśmy kilka zamówień dla klientów z Kanady.

Na Starym Rynku też jest pusto. Restauratorzy używają wszelkich sposobów, by przyciągnąć delegatów. - Goście niechętnie biorą ulotki do ręki. Mam wrażenie, że boją się je przyjąć, jakby nie byli pewni, co zawierają - opowiada jedna z osób, które roznoszą ulotki reklamowe.

Branża gastronomiczna z niezadowoleniem czeka na kolejne dni, które mogą przynieść pozytywne zmiany. Konferencja trwa od 1-12 grudnia.

    • Poznań - konferencja nie wpłynęła na zyski restauratorów? 

      [2008-12-08 11:03 83.14.173.*]

      Gdzieś przecież jedzą. W takim razie pewnie hotele dobrze się przygotowały od strony kulinarnej.   odpowiedz »

    • Poznań - konferencja nie wpłynęła na zyski restauratorów? 

      [2008-12-08 15:17 83.15.101.*]

      Za jedzenie większość delegatów płaci ze swojej kieszeni, a za hotele nie zawsze. I jedzą gdzie taniej lub gdzie ich zaproszą...   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję