Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Odbył się V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w Hotelu Zamek Ryn
W dniach 16-18 marca br. odbył się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w kraju: V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Impreza, od wielu lat organizowana w wyjątkowych miejscach, tym razem odbyła się w czterogwiazdkowym Hotelu Zamek Ryn. W średniowiecznych komnatach, w ramach konkursu, wystartowało 16 ekip kucharskich - młodych adeptów sztuki kulinarnej.
W dniach konkursu w zamku gościło wiele osób: kucharzy biorących udział w konkursie, jurorów oraz ludzi z branży hotelarsko - gastronomicznej z całego kraju. Zadaniem ekip przystepujących do konkursu było przygotowanie potrawy, która najlepiej będzie komponować się z koniakiem Martell. Nad rzetelnością ocen czuwało Jury Techniczne oraz Jury Degustacyjne, w skład którego wchodziły znane osoby ze świata estrady, muzyki, kabaretu, znawcy smaków oraz Mistrzowie Kulinarni.
Zainteresowaniem gości z branży gastronomicznej cieszyły się panele konferencyjne zorganizowane przez Instytut Rynku Hotelarskiego oraz znany przez wszystkich tytuł - "Hotelarz". Na miejscu można było wysłuchać ciekawych prelekcji na temat problemów związanych z pracownikami w sektorze gastronomicznym oraz poznać najnowsze trendy w zarządzaniu. Atrakcjami imprezy były także tasting koniaku Martell oraz prezentacje sponsorów połączone z licznymi degustacjami.
Impreza zakończyła się Gala Dinner, w ramach której odbył się Bal u Wielkiego Mistrza. Uroczystość o rycerskim charakterze poprowadzili Mistrz Kuchni Karol Okrasa oraz Mistrz Estrady Andrzej Brzozowski. Na zamkowy dziedziniec wkroczył Wielki Komtur, a u jego boku rycerze i damy. Goście uhonorowali organizatorów wydarzenia: Andrzeja Dowgiałło (prezesa Anders Group) i Tomasza Dowgiałło (dyrektora Hotelu Anders) oraz Dariusza Strucińskiego (Szefa Kuchni Hotelu Anders) ogromnymi oklaskami. Po ogłoszeniu wyników konkursu kulinarnego rozpoczęła się część artystyczna wieczoru, której atrakcją były: pokaz tańca z ogniami, pokaz laserów oraz suto zastawione bufety, przygotowane przez Wielkich Mistrzów Kuchni. Damy i rycerzy rozbawili kuglarze i błaźni, a oprawę muzyczną zapewnił występ Danuty Błażejczyk oraz zespół KOWALSKI. Zabawa trwała do wczesnych godzin porannych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział targi, konferencje, workshop:
Dział centra informacji i promocji:
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Wybrano najlepsze prace
Nowe życie po kopalniach na
Inauguracja sezonu zimowego w województwie
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Zmiana sekretarza generalnego Światowej Organizacji
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Skandal: Na strzeżonym parkingu hotelu okradziono audi A8 gościa
Co powstanie na miejscu dawnego hotelu Forum w Krakowie?
Polskie lotniska sprawdza się podczas Euro 2012
Dominium specjalnie dla dzieci
Wypadek autokaru szkolnego pod Grójcem
Kampania reklamowa Polski za 15% ceny!
Wybory prezydenckie. Jak głosować na urlopie za granicą?
Ranking Gwiazdek Michelin. Czy polskie restauracje mają szansę?
Włoskie linie Mistral Air uruchamiają czartery dla katolickich pielgrzymów
Na autostradzie A2 będzie za dużo moteli?
Wizz Air wprowadziły wysokie opłaty za bagaż
Większa sprzedaż - nowoczesne podejście do sprzedaży poprzez systemy rezerwacyjne
rejestr organizatorów turystyki
Pielgrzymka Benedykta XVI: zamknięta autostrada i zakaz sprzedaży alkoholu
Licheń: nowy hotel przy Lesie Grąblińskim
"Fryderyk Chopin" promował Polskę w Ostendzie
1000 osób przeszkolonych w ramach projektu "Turystyka - wspólna sprawa"
Rozbiórka hotelu COS: złamane zasady sztuki budowlanej
