Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Promocja i zarządzanie restauracją
Za nami trzecie w tym roku seminarium szkoleniowe z cyklu Akademii Hotelarza. Tym razem tematem spotkania w którym udział wzięło ponad 20 hotelarzy i restauratorów była "Promocja i zarządzanie restauracją".
W części przedpołudniowej Pan Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hoteli Grand i Bristol z Rzeszowa omówił z uczestnikami optymalizację kosztów w działalności gastronomicznej, oraz klasyfikację przychodów. Pan Andrzej szczegółowo przedstawił zagadnienia związane z czynnikami wpływającymi na optymalizację kosztów surowca, optymalizację kosztów pracy i pozostałych kosztów gastronomicznych, a także punkty sprzedaży, źródła przychodów i segmentację rynku.
Blok Pana Andrzeja był oparty na wielu przykładach, wskazówkach a uczestnicy po jego zakończeniu mieli do trenera bardzo wiele pytań.
Po lunchu spotkanie poprowadził Pan Marek Szofer, dyrektor gastronomii w "Warmiński Hotel & Conference". Pan Marek przedstawił uczestnikom zasady skutecznego zarządzania personelem w restauracji, oraz metody promocji restauracji na rynku lokalnym.
Uczestnicy wysoko ocenili zarówno zakres tematyczny (średnia ocena w ankietach poszkoleniowych 4,8 w sześciostopniowej skali), jak i użyteczność przekazanej wiedzy (średnia 5,1).
Na kolejne spotkanie z cyklu Akademii Hotelarza zapraszamy 25.04. Tematem spotkania będzie Jeden dzień z pracy dyrektora hotelu.
Więcej szczegółów na www.akademiahotelarza.com
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział targi, konferencje, workshop:
Dział centra informacji i promocji:
Które miasta powinny się
Poznań rusza z promocją na jesień i
Andaluzja chce więcej
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Majówka? Tak, ale bez alkoholu!
Bilety autokarowe warto kupować już teraz
Będą środki dla zabytkowych kopalni
Będą różne stawki opłat lotniskowych
Globalne sieci zmieniają menu na potrzeby lokalnego rynku
Poszukuję do wynajęcia Ośrodek Wczasowo Kolonijny nad morzem
Czy warto inwestować w certyfikaty?
Biura: Mniej czarterów z Lublina
Heathrow: niepewna przyszłość przewoźników
EasyJet: Z Krakowa do Londynu Southend
