TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Restauracja Oranżeria w Hotelu Branicki ma nowego szefa kuchni

Restauracja Oranżeria w czterogwiazdkowym butikowym Hotelu Branicki w Białymstoku od lutego ma nowego szefa kuchni. Został nim 24-letni Krzysztof Zyśk, pochodzący z Mrągowa na Mazurach.


Krzysztof Zyśk kończył Technikum Technologii Żywienia. Pierwsze praktyki zdobywał w trzygwiazdkowym Hotelu Orbis Mrongovia, następnie czterogwiazdkowym w Sporthotelu Grynberg w Hessen Grunberg w Niemczech.

Po powrocie do Polski przez krótki czas pracował w Restauracji Dworek w Redzie. Następnie wyjechał do Anglii, a potem do Islandii, gdzie przez 2,5 roku w czterogwiazdkowym hotelu, jako szef Kuchni gotował między innymi dla: rodziny Rockefellerów, Kofiego Annana, delegacji senatorów USA, prezydenta i premiera Islandii, Barbry Streisand.

Interesuje się dietetyką i współczesnymi trendami kulinarnymi. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, polską i włoską.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
Restauracja Oranżeria w Hotelu Branicki szef kuchni Krzysztof Zyśk w Białymstoku życiorys praktyki hotel




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję