Restauracja Oranżeria w Hotelu Branicki ma nowego szefa kuchni
Restauracja Oranżeria w czterogwiazdkowym butikowym Hotelu Branicki w Białymstoku od lutego ma nowego szefa kuchni. Został nim 24-letni Krzysztof Zyśk, pochodzący z Mrągowa na Mazurach.
Krzysztof Zyśk kończył Technikum Technologii Żywienia. Pierwsze praktyki zdobywał w trzygwiazdkowym Hotelu Orbis Mrongovia, następnie czterogwiazdkowym w Sporthotelu Grynberg w Hessen Grunberg w Niemczech.
Po powrocie do Polski przez krótki czas pracował w Restauracji Dworek w Redzie. Następnie wyjechał do Anglii, a potem do Islandii, gdzie przez 2,5 roku w czterogwiazdkowym hotelu, jako szef Kuchni gotował między innymi dla: rodziny Rockefellerów, Kofiego Annana, delegacji senatorów USA, prezydenta i premiera Islandii, Barbry Streisand.
Interesuje się dietetyką i współczesnymi trendami kulinarnymi. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, polską i włoską.
Komentarze
Tagi:
Dział zmiana danych firm:
Więcej Polaków odwiedza Skanię. Jak duży
Sieć kawiarni zmienia
Starsze aktualności:
Święta poza domem nie są już
Rego-Bis - Nowy Rok, nowe połączenia i
Ruszyła przedsprzedaż biletów na targi
Sławomir Nitras nowym ministrem sportu i
Chiny obniżają ceny wiz
Sprawozdawczość z najmu krótkoterminowego coraz
Rozstrzygnięto konkurs Teraz Polska
Dokąd polecieli Polacy z Join
Ceny wycieczek delikatnie w
UNWTO: Turystyka bliska przekroczenia poziomów sprzed
Niskie zadowolenie klientów w
IATA: prognozy dla linii lotniczych
Nowe połączenie Lufthansy z Monachium do Taszkentu
Gdańsk Convention Bureau ruszyło z projektem - Gdański Klub Wolontariatu
Dwuosobowa wycieczka na Cypr nagrodą za wspomnienia z wakacji!
Air France rozwija sieć połączeń międzykontynentalnych
Grupa Travel Polska atakuje Exim Tours!
Powstała "Tarnowska Organizacja Turystyczna" - TOT
Słowacja: 30 mln euro na infrastrukturę narciarską
LOT: 50 jubileusz lotów z Warszawy do Rzymu
Pieniądze dla polskich uzdrowisk
Jak się bawiła szlachecka Polska?