TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Baza turystyczna

Stok przedłuży sezon turystyczny!

Data wysłania: 2005-12-28 21:47 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
W Bałtowie ma szansę powstać nowa atrakcja turystyczna dzięki której region będzie miał szanse rozwoju turystyki zimowej.

Planowane jest stworzenie trasy narciarskiej na północnym stoku góry Bałt, który dysponuje odpowiednim spadkiem i jest dostatecznie szeroki. Spadek ku północy będzie chronił naśnieżoną trasę przez nadmiernym nasłonecznieniem.

Głównym celem jest oczywiście przyciągniecie turystów w okolice Bałtowa również zimą. Do tej pory na tym terenie dominowała turystyka letnia i osoby zatrudnione w sezonie, zimą nie miały zajęcia. Teraz może się to zmienić.

Pierwszy projekt budowy trasy narciarskiej w powiecie ostrowieckim powstał już kilkanaście lat temu. Stworzenie stoku, na zboczu góry Łukomskiej uniemożliwiły problemy własnościowe. Tym razem być może uda się ominąć te problemy, bo góra Bałt ma tylko jednego właściciela.

    • fajnie ze coś takiego bedzie w zasięgu autobusu 

      [2005-12-28 21:47 999.999.999.*]

      spoko ze cos takiego zrobili ale niestety ja juz z takiego czegos nieskorzystam bo nie kręcą mnie małe goreczki wole ostrą jazde na czerwonych szlakach:) ale zato mama z chęciom sie nauczy na takiej góreczce:) konrad orłowski   odpowiedz »

    • Może więcej informacji 

      [2006-03-02 10:43 83.19.237.*]

      Czy już wiadomo czy można zjeżdżać już na natach i ile to kosztuje?Mieszkam bardzo blisko i jestem zaiteresowany.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję