Forum grupa: Gastronomia
Kim jest typowy klient restauracji?Data wysłania: 2014-06-16 11:06 Autor: Czytelnik IP automatAktualność: "W Polsce coraz więcej osób zwraca uwagę na to co i jak je. Do wzrostu świadomości w tym wymiarze przyczynia się widoczny w ostatnim czasie trend slow food. Zrozumieliśmy, że to co jemy wpływa na naszą kondycję fizyczną oraz psychiczną, dlatego tak ważne jest abyśmy w miarę możliwości dbali o jakość produktów, które spożywamy. Wyniki naszej ankiety jasno wskazują, że konsumenci coraz częściej wybierają restauracje zamiast fast foodów." - skomentował Aleksander Buchacz, dyrektor zarządzający OpenCard. Najwięcej osób wychodzi do restauracji popołudniami, średnio w godzinach od 16 do 20. Klienci dobierają lokale sugerując się opinią znajomych, menu, ceną jedzenia oraz opiniami znalezionymi w Internecie. Czynnikiem, który skutecznie przyciągnąłby do lokalu badanych wcześniej jest stały rabat oraz wysoka jakość jedzenia. Duże znaczenie ma także poziom obsługi klientów.
|
Forum gorące tematy
Forum gorące tematyRyanair: można korzystać z komórek w trakcie lotu
Całoroczny tor saneczkowy na stoku góry Kamieńsk
POIT w Belgii zorganizował wigilijne spotkanie dla dziennikarzy turystycznych
Travelport rozszerza umowę partnerską z TravelTech
Plebiscyty dla mieszkańców i turystów przebywających w Małopolsce
Centrum turystyczne nad jeziorem Dzierzgoń
Francja: wszedł w życie całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych
Budowa kolei magnetycznej w Niemczech wciąż nie pewna
Targi ITB w Berlinie: Polska promowana przez maskotki
Polacy na drugim miejscu wśród "brytofilskich" narodów
Pomysł branży na reaktywację pomorskiej kuchni
Port lotniczy w Monachium w jednym dniu obsłużył 122 tys. pasażerów